شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۲
ضرورت احداث کتابخانه عمومی در مناطق حاشیه‌ای شهر سنندج

فرماندار سنندج بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت مناطق حاشیه‌نشین این شهر برای ایجاد کتابخانه تاکید کرد و راه‌اندازی کتابخانه در این مناطق را ضروری دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کردستان، ابراهیم زارعی امروز شنبه 4 بهمن در دومین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج که با حضور اعضای حقیقی و حقوقی انجمن در فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: حمایت از نهاد کتابخانه‌های عمومی که در راستای توسعه فرهنگی کشور گام برمی دارد، امری ضروری است.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج با تقدیر از تلاش‌های فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی در ترویج مطالعه، عنوان کرد: خوشبختانه شهرداری و شورای اسلامی شهر سنندج توجه ویژه‌ای به مقوله کتاب و کتابخوانی دارند و همین امر در رفع بسیاری از مشکلات کتابخانه‌های عمومی اثرگذار بوده است.

فرماندار سنندج بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت مناطق حاشیه نشین شهر سنندج برای ایجاد کتابخانه تاکید کرد و افزود: راه‌اندازی کتابخانه در این مناطق ضروری است و این مهم با همکاری کتابخانه‌های عمومی، ادارات و سازمان‌ها، خیرین و مردم میسر می‌شود.

زارعی اجرای طرح پیک کتاب را در ارتقای سطح خدمت رسانی به علاقمندان مهم برشمرد و گفت: اجرای این طرح بسیار خوب است و می‌تواند در افزایش سطح دسترسی مخاطبان به کتاب و کتابخانه اثرگذار باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان نیز در این جلسه توجه به مناطق حاشیه‌ای را از اولویت‌های این نهاد برشمرد و گفت: تلاش می‌کنیم با همکاری مسئولان و خیّرین در این مناطق، کتابخانه عمومی راه‌اندازی کنیم.

محمد مخدومی افزود: در حال حاضر دو کتابخانه عمومی خاتم الانبیاء و امام رضا (ع) در دو منطقه عباس‌آباد و کانی کوزله شهر سنندج فعال هستند و به شهروندان در این مناطق خدمات ارائه می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه اعضای کودک و نوجوان در کتابخانه‌های مذکور بیشتر از سایر اقشار است، گفت: تبدیل کتابخانه عمومی امام رضا (ع) به کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان، از برنامه‌های این نهاد است که در آینده‌ای نزدیک محقق می‌شود.

مخدومی با بیان اینکه عملیات تعمیر و بهسازی کتابخانه عمومی فردوسی سنندج در حال انجام است، افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تغییرات ویژه‌ای در این کتابخانه انجام می‌گیرد که یکی از مهمترین آن‌ها توجه به بخش کودک و نوجوان و سالن مطالعه خواهد بود.

وی به برنامه‌های کتابخانه‌های عمومی از زمان شیوع کرونا اشاره کرد و بیان کرد: تمرکز نهاد کتابخانه‌های عمومی در این مدت بر برگزاری برنامه‌های فرهنگی در فضای مجازی بوده است و تاکنون بیش از 60 برنامه متنوع برای مخاطبان و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی برگزار کرده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان آغاز طرح پیک کتاب را از برنامه‌های مهم این نهاد فرهنگی در استان بیان کرد و افزود: بر اساس این طرح اعضاء کتابخانه‌های عمومی می‌توانند کتاب مورد نظر خود را در درب منزل دریافت کنند.

وی افزود: در مرحله اول از اجرای طرح، ۱۱ باب کتابخانه عمومی در شهرستان‌های استان مشخص شده است که علاقمندان می‌توانند کتاب‌های مورد نظر خود را از این کتابخانه‌ها دریافت کنند.

مخدومی اعلام کرد: شیوه کار اینگونه است که علاقمندان در روزهای شنبه، یکشنبه، سه‌شنبه و پنجشنبه با کتابخانه‌های مورد نظر در شهرستان متبوع خود تماس گرفته و کتاب مورد نظرشان را سفارش می‌دهند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان افزود: پس از تائید و ثبت سفارش توسط کتابداران، کتاب مورد نظر در روزهای دوشنبه و چهارشنبه هر هفته و در محدوده زمانی ۹ الی ۱۲ توسط پیک کتاب و به آدرس اعلام شده توسط متقاضی ارسال می‌شود.

وی گفت: اعضای کتابخانه برای جستجوی کتاب‌های مورد نیاز خود می‌توانند با مراجعه با سامانه یکپارچه کتاب به آدرس www.samanpl.ir منابع مورد نظر خود را جستجو کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خواستار حمایت شهروندان و علاقمندان به کتاب از اجرای طرح پیک کتاب شد و گفت: این طرح می‌تواند در ارتقای سطح دسترسی اعضا به کتاب بسیار موثر باشد و سبب افزایش سرانه مطالعه شود.

مخدومی اضافه کرد: در مرحله نخست، طرح پیک کتاب در 11 کتابخانه عمومی شهید مطهری و شهید برهان عالی در شهرستان سنندج، کتابخانه عمومی نبی اکرم(ص) شهرستان بانه، کتابخانه عمومی شهید بهشتی دیواندره، کتابخانه عمومی شهید ملامحمد امینی سقز، کتابخانه عمومی شهید مدرس شهرستان قروه، کتابخانه عمومی شهید نعمتی شهرستان کامیاران، کتابخانه عمومی شهدای ۲۳ تیر شهرستان مریوان، کتابخانه عمومی شهید دکتر مجید شهریاری شهرستان دهگلان، کتابخانه عمومی شهید نجات اللهی شهرستان بیجار و کتابخانه عمومی صیدی اورامی اورمان تخت شهرستان سروآباد اجرا می‌شود.

شهردار سنندج نیز در این جلسه از توجه به مقوله کتاب و کتابخوانی به عنوان سرمایه گذاری فرهنگی نام برد و گفت: شهرداری سنندج توجه به کتاب را از اولویت‌های فرهنگی خود می‌داند و با تمام توان از کتابخانه‌های عمومی حمایت می‌کند.

وی اضافه کرد: نقش کتابخانه‌های عمومی در توسعه فرهنگی بر کسی پوشیده نیست و حمایت از این نهاد فرهنگی وظیفه ای همگانی است.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی سنندج نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه‌های عمومی این شهرستان، گفت: در حال حاضر 21 باب کتابخانه عمومی در این شهرستان فعال است که 13 باب نهادی و 8 باب مشارکتی است.

محمد بهرامی تعداد اعضای فعال کتابخانه‌های عمومی سنندج را 11 هزار عضو برشمرد و گفت: همچنین 262 هزار نسخه کتاب در کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج در دسترس عموم قرار دارد.

وی با اشاره به اجرای پیک کتاب در کتابخانه‌های عمومی شهرستان سنندج، گفت: در حال حاضر این طرح در دو کتابخانه عمومی شهید مطهری و شهید برهان عالی در حال اجراست.

وی با تقدیر از حمایت‌های شهرداری و شورای اسلامی شهر سنندج از کتابخانه‌های عمومی، اضافه کرد: این حمایت در عملکرد و کیفیت خدمت رسانی به شهروندان بسیار موثر بوده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها