رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ابهر با اشاره به اینکه به علت شیوع ویروس کرونا این جشواره به صورت مجازی و با ارسال مستندات از سوی کتابداران روستاها برگزار شد و در مرحله نخست 113 روستا و در مرحله دوم نیز 55 روستا و منطقه از 20 استان انتخاب شدند، گفت: از شهرستان ابهر کتابدار دو روستا (خانمها معصومه رجبی و الهه سرداری) در این جشنواره شرکت کردند و خوشبختانه هر دو روستا یعن «درسجین» و «عمیدآباد»، به مرحله نهایی جشنواره راه یافتند.
وی با اشاره به اینکه معصومه رجبی کتابدار روستا درسجین شهرستان ابهر برای سال دوم است که به مرحله نهایی این جشنواره راه پیدا میکند، گفت: روستای توریستی و تاریخی درسجین از توابع شهرستان ابهر که پیشینه تاریخی بیش از ۳۰۰ سال دارد و از روستاهای دارای کتابخانه عمومی است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ابهر با اشاره به برخی از شاخصههای انتخاب این دو روستا گفت: برگزاری نشستهای کتابخوانی، ایجاد صفحه نمایش قصهگویی، راهاندازی گروه در شبکههای مجازی، برگزاری جشنوارههای جانبی از جمله صنایع دستی و غذا، ارائه آموزشهای مربوط به صنایع دستی و جذب گردشگر از طریق معرفی روستا از جمله ملاکهای انتخاب روستای درسجین بوده است.
صادقی گفت: برگزاری جشن روز کودک، برگزاری کلاس شاهنامهخوانی، برگزاری نشستهای کتابخوانی و مدرسهای، برگزاری کلاسهای آموزشی درسی، شادابسازی محیط کتابخانه و جذب اعضا نیز از جمله مواردی بوده که موجب انتخاب کتابخانه روستای عمیدآباد شده است.
وی ادامه داد: تلاش برای تأمین بودجههای لازم برای گسترش فعالیتهای مربوط به کتاب و کتابخوانی در روستاها و توجه دادن مردم و نهادهای روستایی به اهمیت کتاب و فرهنگیتر شدن فضای روستاها و نیز پر کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان روستایی با کتاب از دیگر اهداف این جشنواره است.
امسال در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب ۱۰ روستا به عنوان روستاهای برگزیده دوستدار کتاب و ۱5 روستا نیز به عنوان روستاهای شایسته تقدیر و یک روستا به عنوان برگزیده استمرار انتخاب میشوند.
نظر شما