جولایی در این ده داستان با تکیه بر تکنیکهای مرسوم در ادبیات پلیسی سعی کرده داستانهایی بنویسید که ترس و دلهره و هیجان را در دل تاریخ به خواننده نشان دهد. روایت غیر رسمی نویسنده از تاریخ قاجار او را به نویسندهای خاص در ادبیات داستانی معاصر بدل کرده است. این ده داستان محور رواییشان بر ترس و واهمه استوار است که هم برآمده از ذات اجتماع مخوف آن زمان است و هم برآمده از دلهرههای زیسته انسانی. این شخصیتهای ترسخورده و در هولِ بلا افتاده جلو میروند چون چارهای ندارند؛ چراکه اگر لحظهای بایستند انگار که در مغاکی کشنده فرو رفتهاند.
هر کدام از داستانهای مجموعه داستان «نسترنهای صورتی» موضوعی خاص را دربرمیگیرند و شکل و شیوه روایت در آنها متفاوت است. جولایی علاوه بر شاهزادگان و اشرفزادگان قاجاری به طبقههای دیگر اجتماعی نیز پرداخته و دوره زوال اشرافیت قاجاری را نیز به تصویر کشیده است. اگرچه او در این مجموعه داستان از تاریخ و سیاست در معنای رئال و واقعیاش کمک میگیرد اما در اصل «نسترنهای صورتی» بیان دغدغههای انسانی نویسنده است که به دنیای معاصر خویش نیز نظر دارد و داستانهای نوشته است که نسبتشان با اکنون و اینجا در مدار مشخصی قرار میگیرند. همچنین توجه به فضای سوررئال تاریخی از مهمترین ویژگیهای این مجموعه داستان است.
از رضا جولایی تاکنون رمانهایی چون «سو قصد به ذات همایونی»، «شکوفههای عناب»، «ماه غمگین، ماه سرخ» و مجموعه داستان «پاییز 32» به چاپ رسیده است.
مجموعه داستان «نسترنهای صورتی» نوشته رضا جولایی در 200 صفحه و با قیمت 42 هزارتومان توسط نشر چشمه به چاپ رسیده است.
نظر شما