طرح ملی «کاشان؛ پایتخت نهجالبلاغه» تشریح شد
فقهیزاده: تنوع موضوعات نهجالبلاغه تعجب دانشوران سایر ادیان را برمیانگیزد/تاکید بر مهجوریتزدایی از نهجالبلاغه
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری طرح ملی «کاشان؛ پایتخت نهجالبلاغه» ضمن تشریح 26 برنامه این طرح ملی گفت: تعدد و تنوع موضوعات نهجالبلاغه به حدی گسترده است که حتی دانشورانی از سایر ادیان را به خود خیره کرده است.
عبدالهادی فقهیزاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن تبریک اعیاد ماه رجب و موالید شعبانالمعظم که در آستانه آن قرار داریم، گفت: نهجالبلاغه چیزی نیست جز تفسیر قرآن، آن هم از آبشخور معارف علوی که به چشمه جوشان معرفت و دینداری حضرت محمد(ص) اتصال دارد، کسی که در مراتب گوناگون شاهد نزول قرآن بوده و تفسیر آیات را از زبان پیامبر(ص) شنیده و علم او متصل به دریای علم نبوی است و باب علوم اسلامی در رسیدن به وجود مقدس حضرت رسول(ص) است و در حقیقت حاصل تجربیات معنوی و گرانبهای شخصیت عظیمی است که در تاریخ اسلام هیچ نمونهای ندارد.
وی اظهار کرد: این کتاب نشانهای از وجود این مرد الهی است که دانشورانی از سایر ادیان را به خود خیره کرده است و وجود او به مثابه خورشید درخشان است که عالم و آدم را شیفته خود قرار داده است و در حوزه عقاید آنچه امام علی(ع) عرضه کرده است پس از پیامبر(ص) بیتردید در قله معرفت قرار دارد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: توحید نظری در کنار توحید عملی همه عرصههای وجود حضرت علی(ع) را درنوردیده و تنوع موضوعی نهجالبلاغه خیرهکننده است و از جهاتی به قرآن کریم شباهت دارد. این تعدد و تنوع موضوعات به حدی گسترده است که تخصص آنها در سطح دانشگاهی به آسانی قابل دسترسی نیست و حتی افرادی که در این حوزه در مقاطع دکتری پژوهش میکنند هم معترف هستند که آنچه فهمیدهاند، در مقابل آنچه که وجود دارد، بسیار کم و محدود بوده است.
وی گفتمان نهجالبلاغه را گفتمان وحدت و همیاری عنوان کرد و گفت: خوشبختانه دورههای علمی در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری در حوزه نهجالبلاغه رقم خورده است. آموزههای شگفتآور و خیرهکننده در نهجالبلاغه وجود دارد که درک آنها وجدآور است و عمل به آنها موجب نگرش عمیقتر به دین و زندگی میشود.
فقهیزاده عنوان کرد: امام علی(ع) در مقام پیشوای دینی و سیاستگذار برجسته و مربی متعالی نشسته و تجربیات دینی و دنیایی خود را با کمال و خلوص نیت تقدیم آدمیان کرده است از این جهت مکتب علوی به مسلمانان اختصاص ندارد و عالمان بزرگ سایر ادیان را هم شیفته خود کرده است، آثار بزرگی از سوی اندیشمندان مسلمان و غیرمسلمان در این حوزه رقم خورده است و دریغ است که در ایران همچنان به نهجالبلاغه کمتوجه باشیم.
وی اظهار کرد: در این زمان که دین به حوزههای اجتماعی راه یافته باید بیشتر به نهجالبلاغه توجه کنیم، در این راستا با توجه به نکات مهم و دورانساز نهجالبلاغه، بر آن شدیم که در راستای ظرفیتسازیهای تازه در مؤسسات مردمی، مراکز دانشگاهی و حوزوی و پرهیز از تفرقه و نزاع بینالمذاهبی طرح پایتخت نهجالبلاغه ایران را تدوین و اجرا کنیم. که بر این اساس، کاشان به عنوان اولین پایتخت نهجالبلاغه ایران انتخاب شد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در کاشان جلسات و کارگروههای زیادی برگزار شده و طرحهایی برای اجرا آماده شده که در سه سطح شهرستانی، استانی و کشوری اجرا میشود که مقرر شده نیمی از برنامهها در سطح ملی رقم بخورد.
حجتالاسلام رمضانعلی معتمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان نیز در این مراسم با انتقاد از اینکه ظرفیت نهجالبلاغه امروز کمتر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: نهجالبلاغه هنوز جایگاه خود را در میان دیگر کتابهای روایی پیدا نکرده است و امیدواریم با اجرای طرح پایتخت نهجالبلاغه، موجب برطرف کردن مهجوریت نهجالبلاغه شویم.
وی اظهار کرد: در سطح استان شورای هماهنگی پایتخت نهجالبلاغه را راهاندازی کردهایم و مأموریتهای اجرایی این طرح به دستگاههای مشارکتکننده و مسئولان ابلاغ شده و سعی شده از ظرفیت بخش مردمی و خصوصی در اجرای این طرح استفاده شود تا بتوانیم در این دو سال، ریلگذاری مناسبی برای تحقق اهداف داشته باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در ادامه به تشریح برنامههای طرح ملی کاشان پایتخت نهجالبلاغه پرداخت و گفت: برگزاری کنگره بینالمللی نهجالبلاغه به عنوان تنها بخش بینالمللی این طرح، راهاندازی و پشتیبانی محتوایی از سامانه اینترنتی پایتخت نهجالبلاغه ایران، برگزاری مسابقه میراث پدری در فضای مجازی، حمایت از پایاننامههای کاربردی در موضوع معارف نهجالبلاغه و برگزاری جشنواره انتخاب پایاننامه سال نهجالبلاغه از جمله برنامههای این طرح است.
وی عنوان کرد: حمایت از تولید فیلم مستند نهجالبلاغه، حمایت از تولید ۲۰ فیلم با موضوع سبک زندگی در نهجالبلاغه و راهاندازی صفحه اختصاصی پایتخت نهجالبلاغه در شبکههای اجتماعی، برگزاری محافل شعر نهجالبلاغه، تکریم از فعالان و پیشکسوتان نهجالبلاغه، برگزاری مسابقه حفظ کلمات قصار نهجالبلاغه، راهاندازی دو کتابخانه تخصصی نهجالبلاغه در شهر کاشان و اصفهان(بهعنوان برنامه شهرستانی) و برگزاری مسابقه خوشنویسی نهجالبلاغه از دیگر برنامههای این طرح بهشمار میآید.
حجتالاسلام معتمدی بیان کرد: راهاندازی ۱۰۰ جلسه شرح و تفسیر اجمالی نهجالبلاغه در مساجد شاخص، برگزاری دوره ضمن خدمت تربیت علوی ویژه معلمان استان اصفهان، راهاندازی ۲۰ خانه نهجالبلاغه، حمایت از تولید و اجرای ۱۰ تئاتر با محوریت نهجالبلاغه، حمایت از تولید فیلم ۳۰ دقیقهای کاشان و نهجالبلاغه، راهاندازی شبکه خیرین نهجالبلاغه، تولید برنامه رادیویی بهار نهجالبلاغه، حمایت از تولید و نصب المانهای شهری و برگزاری جشنواره ادبی من و نهجالبلاغه، ویژه دانشآموزان استان اصفهان نیز دیگر برنامههای اولین پایتخت نهجالبلاغه ایران است.
گفتنی است که از ۲۶ برنامه این دوره، یک برنامه بینالمللی، دو برنامه ویژه کاشان و ۱۲ برنامه به صورت استانی برگزار میشود.
نظر شما