این عکاس معاصر ادامه داد: تفاوت سینمای آزاد در آن مقطع زمانی این بود که نیاز به ممیزی و مجوز نداشت و فیلمسازان به صورت آزادانه با امکانات سینمای آماتور و هشت میلیمتری فیلم میساختند. در واقع آن زمان فیلمسازی به شکل آزاد به نحوی کاملا دوستانه و بهصورت همکاری پیش میرفت.
وی درباره فعالیت سینمای آزاد اصفهان گفت: سینمای آزاد اصفهان از خیابان چهارباغ بالا کوچه هدایت آغاز شد و هنرمندانی مانند زندهیاد زاون قوکاسیان، رضا مهیمن، محمدعلی میاندار، اکبر خواجویی، داوود زندیان، مرتضی مسایلی، اکبر خامین، مینا سیامکی (نخستین بانوی فیلمساز سینمای اصفهان که در آن زمان طراح دکور فیلم نیز بود) شکل گرفت و طی این کتاب با این هنرمندان مصاحبههایی جذاب داشتهایم.
این عکاس و نویسنده در ادامه افزود: سینمای آزاد اصفهان ابتدا در مرکز فرهنگی اصفهان قرار داشت. محمد حقیقت، نخستین سرپرست و سپس زاون قوکاسیان سرپرست سینامی آزاد اصفهان شد. همه هنرمندان سینمای آزاد از اکبر خواجویی تا محمدعلی میاندار، زاون قوکاسیان و ...، بعدها در عرصههای بازی و کارگردانی و پژوهش موفق شدند. داود زندیان کوچکترین عضو این سینما امروز نقاشی معروف در نروژ است.
کتاب «سینما هشت» در 288 صفحه با طراحی جلد پژمان نظرزاده و حمایت شهرداری اصفهان و هنرمندانی مانند مصطفی حیدری منتشر شده است و 7 اردیبهشتماه نیز به بهانه تولد زاون قوکسیان رونمایی میشود.
زندهیاد زاون قوکاسیان فیلمساز، منتقد و مدرس سینما ۷ اردیبهشتماه سال ۱۳۲۹ در اصفهان متولد شد. او فعالیت خود را از سال ۱۳۵۰ با فیلمسازی آماتوری و فیلمهای ۸ میلیمتری در سینمای آزاد آغاز کرد و مدتی نیز سرپرست سینمای آزاد اصفهان بود.
نظر شما