در پنجمین برنامه «با سخنوران سعدی» برندگان سطح نوآموز مسابقه نوروزی، معرفی شدند و با حمایت سایت «طاقچه» هدیه مسابقه اعلام شد.
مدیر روابط عمومی بنیاد سعدی با اشاره به مشخص شدن برندگان مسابقه «با سخنوران سعدی» از استقبال پرشور زبان آموزان سراسر دنیا تشکر کرد و گفت: ما تنها ۲۴ ساعت قبل از آغاز سال ۱۴۰۰، فراخوان این مسابقه را در درگاههای مختلف بنیاد منتشر کردیم و خوشبختانه بیش از ۴۰ نفر در این مسابقه شرکت کردند.
یافتیان با تاکید بر نقش تاثیرگذار برنامه «با سخنوران سعدی» در ایجاد شور و پویایی و رشد بیشتر زبانآموزان، گفت: با درخواست ما برای ارسال این ویدئوها و ایجاد فضای سالم آموزشی و رقابتی به نظر می رسد زبانآموزان نسبت به یادگیری زبان مشتاقتر شده اند و این اتفاق بهانه ای شده است تا بسیاری از اساتید زبان فارسی، بیش از پیش و به شکل گستردهتری دانشجویان را گرفتن فیلم از خودشان و صحبتکردن به زبان فارسی، در طول روز درگیر کنند.
مدیر روابط عمومی بنیاد سعدی با بیان اینکه به همه افرادی که در این مسابقه شرکت کرده اند، تقدیرنامه ارائه خواهد شد، گفت: بسیاری از زبانآموزان شرکتکننده در این مسابقه، تحصیلات عالیه در حوزههای پزشکی، مهندسی و هنر دارند و این برای ما مایه افتخار است که جمعیت فارسیآموزان در دیگر کشورهای جهان همگی از فرهیختگان جامعه و کشور خودشان هستند.
اهمیت روانخوانی در امتیاز دهی به فارسی آموزان
حمیدرضا امیرافضلی، استاد فن بیان و سخنوری نیز ضمن تشکر از فیلم های ارسالی به مسابقه نوروزی «با سخنوران سعدی»، به تحلیل کارشناسی فیلم ها پرداخت و درباره نحوه ارزیابی این آثار گفت: در ارزیابی و امتیازدهی به زبانآموزان، قبل از هر نکته ای، روانخوانی آنها برای ما اهمیت داشت، چون وضوح کلام و روانخوانی فنونی است که در ابتدای امر بیشترین کمک را به فارسی آموزان میکند.
وی ادامه داد: از دیگر موارد مورد توجه در ارزیابی آثار، درک مطلب و تسلط به مفهوم متن و شعری است که خوانده میشود و این تسلط به واسطه تاکیدها و مکثهایی که در خوانش صورت میگیرد قابل تشخیص است و یکی از نکات دیگر لحن است که اهمیت بالایی در بیان و شیوایی کلام دارد.
این مدرس گویندگی و فن بیان همچنین مهارت های غیرکلامی را یکی از موضوعات تاثیرگذار در اجراهای ویدئویی عنوان کرد و گفت: شایسته است یاد بگیریم که در اجرای یک متن که مفهومی شاد دارد، چهره ما شاد باشد و بین صدا، سیما و معنا یک هماهنگی ایجاد شود، به طوری که اگر ما صدای ویدئو را بستیم، تا حدودی متوجه بشویم که متن خوانده شده قرار است چه احساسی را منتقل کند!؟ این مهارت مهم غیرکلامی، در چهره اکثر افرادی که فیلم ارسال کرده بودند، دیده نمیشد.
وی ضمن تشکر از همه شرکت کنندگان در مسابقه با سخنوران سعدی گفت: فارسی آموزان اجراهای خوبی داشتند و برای ما همه آنها برنده هستند، اما از آنجا که ایجاد حس رقابت باعث پیشرفت بیشتر می شود، ناگزیر بودیم بر اساس ذات همه مسابقه ها، بهترین اجراها را انتخاب کنیم که در این برنامه اسامی برندگان سطح نوآموز فارسی به این شرح اعلام می شوند:
جایزه نفر سوم سطح نوآموز به صورت مشترک به خانم عروسه بیگ از کراچی پاکستان و سیدعالم حسین رضوی از لاکنوی هندوستان تعلق گرفت.
جایزه نفر دوم سطح نوآموز این مسابقه به خانم نورین احمد دوسا از دهلی هندوستان رسید و جایزه نفر اول سطح نوآموز به خانم سیده زینب حسینی حمدانی از کشمیر هندوستان اختصاص یافت.
سپس سیده زینب حسینی حمدانی که به عنوان نفر نخست این مسابقه انتخاب شده بود، در این برنامه زنده حضور پیدا کرد و گفت: بسیار خوشحالم که در اول اردیبهشتماه و در روز بزرگداشت سعدی در مسابقه «با سخنوران سعدی» برنده شدم.
وی ادامه داد: من زبان فارسی را خیلی دوست دارم و فارسی یک زبان شیرین است. در گذشته بیشتر شاعران اردو زبان در اشعارشان از واژگان فارسی استفاده کردند و از آنجا بود که من عاشق زبان فارسی شدم. من میخواهم از استادم جهانشاه صفری تشکر کنم. ما مثل یک خانواده در کنار هم تمرین میکنیم و بین ما محیط دوستانهای وجود دارد. ما نه تنها از کتابهای آموزشی استفاده میکنیم به صورت عملی هم به تمرین زبان فارسی مشغول هستیم.
سپس سیدعالم حسین رضوی یکی از برندگان جایزه سوم مسابقه به شکل آنلاین در این برنامه حضور پیدا کرد و گفت: من مهندس برق هستم. این دوره با تلاش دکتر شکرالهی شروع شد و من خوشحالم که در روز بزرگداشت سعدی و اول اردیبهشت برنده این جایزه شدم و از آقای جهانشاه صفری که به من کمک کرد تا من به فارسی گفتگو کنم، تشکر میکنم.
تخفیف ویژه «طاقچه» برای همراهان «بنیاد سعدی»
در بخش دیگر این برنامه زنده اینستاگرامی، علیرضا شیرمحمدی مدیر بخش همکاریهای سازمانی سایت «طاقچه» که به عنوان حامی آموزش و گسترش زبان فارسی در جهان، اهدای جوایز این دوره از مسابقه «با سخنوران سعدی» را به برگزیدگان تقبل کرده است، با حضور در این برنامه پیدا کرد وگفت: به مناسبت روز بزرگداشت سعدی، تخفیف ۵۰ درصدی برای مخاطبان «بنیاد سعدی» در نظر گرفتهایم و افرادی که به هر نوعی با بنیاد سعدی در ارتباط هستند، میتوانند از طریق اپلیکیشن «طاقچه» ضمن درج عنوان saadifoundation در بخش گزینه تخفیف ، از ۱۹ هزار عنوان کتاب موجود در بخش «طاقچه بینهایت»، بهرهمند شوند واین کد تخفیف تا آخر اردیبهشت ماه برای مخاطبان «بنیاد سعدی» معتبر خواهد بود.
وی توضیح داد: هر فرد میتواند اشتراکهای ماهیانه و سالیانهای را از طرح «طاقچه بی نهایت» خریداری کند و به همه ی این ۱۹ هزار عنوان دسترسی داشته باشد، ضمن آنکه این طرح برای افرادی که علاقهمند به خواندن کتاب هستند، بسیار بهصرفه خواهد بود چرا که هزینه اشتراک یکساله در این طرح تقریباً برابر با قیمت دو کتاب در نسخه فیزیکی است.
وی درباره دیگر قابلیتهای سایت طاقچه گفت: طاقچه یک کتابفروشی الکترونیکی است که علاقمندان میتوانند از طریق آن به کتابهای الکترونیک و صوتی دسترسی داشته باشند.
مدیر بخش همکاریهای سازمانی سایت «طاقچه» گفت: این سایت درگاه پرداخت بینالمللی هم دارد. هر چند که متاسفانه و علیرغم پیگیریهای ما در برخی از کشورها این مسئله پشتیبانی نمیشود اما در بسیاری از کشورها از جمله در کشور کانادا ما شرایطی را به وجود آوردیم تا علاقمندان به زبان فارسی و زبانآموزان بتوانند کتاب ها را خریداری کنند و همزمان پرداختهای خودشان را نیز داشته باشند.
مدیر بخش همکاریهای سازمانی سایت «طاقچه» درباره اشتراک ارزی سایت گفت: قیمت اشتراک ارزی سایت «طاقچه» در کشورهای خارجی حدود ده دلار است که به واقع قیمت زیادی نیست.
وی با اشاره به مفید بودن همکاری بنیاد سعدی و سایت طاقچه ادامه داد: عمده کتابهای سایت طاقچه به زبان فارسی است. حدود هشتاد هزار محتوا شامل کتاب صوتی، کتاب الکترونیکی، مجله و روزنامه در این سایت قابل دسترسی است که برای زبانآموزان در سراسر جهان به عنوان یک منبع جامع مفید و قابل استفاده است.
در پایان شیرمحمدی امکان انتشار کتاب صوتی در سایت طاقچه با صدا و خوانش فارسیآموزان غیر ایرانی که دوره فن بیان و خوانش کتاب صوتی را از طریق بنیاد سعدی گذرانده اند، را امکان پذیر دانست و از سوی روابط عمومی بنیاد سعدی مقرر شد با کسب مجوز از ناشران کتاب ها، این همکاری با سایت طاقچه اجرایی شود.
گفتنی است که برنامه «با سخنوران سعدی» به همت حمیدرضا امیرافضلی و با حمایت بنیاد سعدی و سمیرا یافتیان مدیر روابط عمومی بنیاد، از زمستان گذشته و با هدف ارتقای کیفیت بیان فارسی آموزان جهان و با شعار «فارسی را زیباتر صحبت کنیم» فعالیت خود را آغاز کرده است. با سخنوران سعدی علاوه بر اجرای برنامه های زنده آموزشی و دعوت از چهره های سرشناس عرصه گویندگی، قرار است دوره های آموزشی مجازی و حضوری مختلفی در زمینه گویندگی و فن بیان برای فارسی آموزان برگزار کند.
لازم به ذکر است برنامه بعدی با سخنوران سعدی، چهارشنبه این هفته با حضور یک مهمان ویژه و با معرفی فارسی آموزان برگزیده در سطح میانی برگزار خواهد شد.
جهت استفاده از کد تخفیف سایت طاقچه از این لینک استفاده کنید.
نظر شما