وی ادامه داد: آثار موجود در موزه اسناد و مدارک شامل ۲۵۰ سند تاریخی است که توسط خاندان داوری از تاریخ دوستان روستای محمدآباد دامغان به اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اهدا شده است.
قاسمی ضمن تقدیر از مصطفی سعیدی پیشکسوت فرهنگی دامغان که این اسناد را تحویل اداره میراث فرهنگی دامغان داده است، یادآور شد: این اسناد که پیش از این اکثرا به صورت پراکنده و بعضا فراموش شده بودند پس از جمع آوری، ساماندهی شد و در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در بین این اسناد تاریخی مبایعه نامه، حکم حکومتی، عقدنامه، نامه خصوصی و چندین دستخط شاهنشاهی موجود است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان تصریح کرد: آثار اهدایی در این موزه مربوط به دوران پهلوی، قاجار و قبل از آن است که در یک سالن اختصاصی موجود در موزه به نمایش گذاشته میشود.
مهدی قاسمی گفت: موزه تاریخ این شهر در محل خانه لطفی واقع شده است در حال حاضر بیش از ۵۰۰ اثر در موزه تاریخ شهر دامغان قرار دارد.
در ادامه علیرضا داوری از نوادگان مرحوم میرزا عبدالجواد داوری و اهدا کننده این اسناد بیان کرد: این اسناد با هدف آشنایی بیشتر بازدیدکنندگان با بخشی از اتفاقات و رویدادهای سالیان گذشته اهدا شد.
وی افزود: پس از فوت پدر بزرگ و پدرم این اسناد در اختیار بنده قرار گرفت که با پیشنهاد مصطفی سعیدی عکاس و طبیعت گرد دامغانی تصمیم گرفتیم آنها را در اختیار اداره میراث فرهنگی دامغان قرار دهیم.
داوری تصریح کرد: هدفم از اهدای این اسناد و مدارک ترغیب سایر شهروندان و خانوادهها برای در اختیار گذاشتن این آثار گران بها به دستگاههای مرتبط است.
پیشکسوت فرهنگی دامغان اظهار امیدواری کرد: پس از افتتاح این موزه و بازدید علاقه مندان شاهد تحویل آثار و اسناد قدیمی تر به اداره میراث فرهنگی دامغان که در برخی از خانوادهها موجود است، باشیم.
وی گفت: با توجه به آسیبهای گوناگون، حفظ و نگهداری این اسناد در منازل شخصی کار بسی دشواری است که انتظار میرود شهروندان در تحویل اینگونه اسناد و مدارک نهایت همکاری را با متولیان مربوطه داشته باشند.
بر اساس همین گزارش با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری دامغان از علیرضا داوری و مصطفی سعیدی توسط اداره میراث فرهنگی دامغان با اهدا هدایایی تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
نظر شما