چهارشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۰
رونمایی از جدیدترین کتاب‌های تألیفی بنیاد سعدی

مراسم رونمایی از دو کتاب «چارچوب ۲» و «شیراز ۲» در زمینه آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان، با حضور رئیس و معاونان بنیاد سعدی در سالن همایش‌های بنیاد سعدی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، مؤلفان کتاب «چارچوب ۲» رضا مراد صحرایی، مرضیه‌سادات اعتماد الاسلامی، شهناز احمدی قادر و اکرم‌بیگم حاجی‌سیدرضایی و لیلا کیاشمشکی هستند.

مجموعه «چارچوب» در سه سطح مقدماتی، پیش مینی، میانی، فوق میانی و پیشرفته با هدف آموزش کاربردی قاعده‌های دستوری زبان فارسی امروز در سه جلد طراحی شده است. مجموعه چارچوب، دستور آموزشی زبان فارسی را بر اساس الگوی مشخص با توجه به نیازهای ارتباطی فارسی آموزان غیر ایرانی آموزش می‌دهد.
در جلد اول این مجموعه مقوله‌های زمان، وجه فعل، قاعده‌های پرسشی و امری، منفی کردن فعل‌ها و همچنین تمرین گونه نوشتاری، گفتاری و شیوه تلفظ و پاسخ به تمرین‌ها آورده شده است و در جلد دوم نیز به شیوه پیشرفته تری این روند ادامه می‌یابد. در جلد دوم این کتاب با کمک موقعیت‌های فراهم شده در بخش‌های مختلف درس، زبان آموزان همزمان با آموزش کارکردهای زبانی و قواعد دستوری به شیوه آسان آشنا می‌شوند.

همچنین مؤلفان کتاب «شیراز ۲» رضا مراد صحرایی، حمید آقایی، سیده فاطمه طبسی، مریم طبسی و غلامحسین رضاپور هستند. مجموعه آموزشی «شیراز» در چارچوب رویکرد ارتباطی و برای آموزش زبان فارسی به کسانی تدوین شده است که الفبای این زبان را می‌دانند.

از جمله ویژگی‌های مجموعه «شیراز» عبارتند از: آموزش زبان فارسی از راه فعالیت‌های ارتباطی، تقویت همه مهارت‌های زبان فارسی، آموزش واژه‌های کاربردی و پایه زبان فارسی، آموزش دستور زبان فارسی بر اساس کاربرد آن، آموزش تلفظ به شیوه‌ای علمی و کاربردی، آموزش همزمان فارسی گفتاری و نوشتاری، استفاده از شخصیت‌های داستانی ثابت برای انتقال مفاهیم و کارکردهای زبانی.

«شیراز ۲» به ویکتور الکک، استاد فقید زبان فارسی که سهم بسزایی در آموزش و گسترش این زبان در لبنان داشته، تقدیم شده است.

در مراسم رونمایی از این کتاب‌ها  غلامعلی حداد عادل، در این مراسم ضمن تبریک برای عرضه کتاب‌های تازه تألیف بنیاد سعدی، گفت: با تالیف هر کتاب جدیدی، سرمایه بنیاد افزوده می‌شود و اگر وضعیت امروز کتاب‌های آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان را با ۳۰ سال پیش مقایسه کنید، می‌بینید از نظر تعدد و تنوع، سطح بندی، مبتنی بودن بر مبانی علمی، آموزش زبان، کاغذ و قطع، بسیار متفاوت شده است.

وی افزود: این نشان می‌دهد زمانی که عده‌ای تصمیم بگیرند همدل و همزبان باشند، کارهای بزرگی شدنی می‌شود و امروز ما در دنیا با تالیف این کتاب‌ها، برای آموزش زبان فارسی سرمایه داریم و تنها آرزو نداریم.

وی با تأکید بر ضرورت اهمیت قائل شدن برای توزیع کتاب‌ها افزود: به همان اندازه که به تولید و تألیف اهمیت می‌دهیم، باید به توزیع آن در جهان نیز اهمیت دهیم. در شرایط حاضر، از راه‌های مختلفی مانند فرستادن کل فایل کتاب، ارسال فیزیک کتاب با پست، خودرو یا حتی مسافر، توزیع انجام می دهیم و خوشبختانه امروز رایزنان فرهنگی که نمایندگان بنیاد سعدی هستند، در کلاس‌ها کتاب‌های ما را استفاده می کنند و کیفیت آنها موجب شده در میان علاقه مندان جا باز کند و همین کتاب شیراز در مدارس کشورهای عربی نیز پذیرفته شده و تدریس می‌شود.

بنابراین گزارش، در این مراسم رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی، نیز به عنوان یکی از مؤلفان کتاب‌های بنیاد، درباره مجموعه «چارچوب» گفت: مجموعه آموزشی چارچوب، دستور زبان فارسی را به شیوه‌ای کاملاً نوین و مبتنی بر یافته‌های علمی جدید در قالب دستور آموزشی ارائه می‌کند و زمانی که کتاب را ورق بزنید، احساس نمی‌کنید که آموزش مبتنی بر دستور زبان است.

وی افزود: مثلث نقش، معنی و صورت دستوری در این کتاب به طور کامل رعایت شده است و خوشبختانه کتاب «چارچوب ۱» یک نرم افزار بسیار خوبی دارد که از همین امروز بهره‌برداری آموزشی از آن شروع شده است و در رویداد تیرماه نرم افزار آن را منتشر می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه «چارچوب ۲» دستور زبان فارسی را در سطح میانی و فوق میانی آموزش می‌دهد، عنوان کرد: ویژگی دیگر این کتاب آن است که یک کتاب دستور زبان آموزشی ساده با عنوان «دستور ساده زبان فارسی» در کنار خود دارد که به طور جداگانه منتشر می‌شود.

وی با اشاره به مجموعه کتاب های «شیراز» گفت: مجموعه آموزشی «شیراز» نیز جدیدترین مجموعه آموزشی بنیاد است که امروز از انتشار جلد دوم آن رونمایی می‌شود و جلد سوم نیز در مرحله طراحی و صفحه آرایی است.

صحرایی خاطرنشان کرد: ما چهار جلد این کتاب را باید در سال ۱۴۰۱ تحویل می‌دادیم که خوشبختانه امسال کل چهار جلد را تحویل خواهیم داد.

وی افزود: این کتاب در ابتدا برای مدارس المهدی لبنان طراحی شد و بعد در جاهای مختلف به کار برده شد و ما آن را با استاندارد مرجع خودمان متناسب سازی کردیم.

صحرایی ادامه داد: تمام تجربیات ما از کتاب‌های قبلی، در کتاب شیراز متبلور شده است و این کتاب برای پایه دوم در مدارس راهنمایی لبنان و فارسی آموزان سطح پیش میانی طراحی شده است و کتاب اول را به استاد فقید سید احمد لواسانی و این کتاب را نیز به ویکتور الکک، استاد فقید زبان فارسی تقدیم کردیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های بصری هریک از کتاب‌ها در پایان گفت: ما در جلد اول کتاب شیراز نزدیک به ۲۰۰ قطعه نقاشی و در جلد دوم نیز همین میزان را داریم که از خانم ولدی، طراح این کتاب قدردانی می کنیم.

در پایان این مراسم با حضور حداد عادل، رئیس بنیاد سعدی و معاونان از کتاب «چارچوب ۲» و «شیراز ۲» رونمایی شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها