سلام بر مریخ
یادداشتی مهم برای طرفداران نخستین رمان اندی ویر. این بار «سلام بر مریخ» را بخوانید که از فیلم هالیوودی مریخی اقتباس شده است. گفتنی است؛ این اثر مشابه همان کتاب نخست نویسنده است. پس از آنکه انسان تنها از زمین دور میشود مجبور به استفاده از حیلهگری علمی خود میشود. نکته قابل توجه این است که شخصیت اصلی داستان به نام مارک واتنی، فضانوردی است که اصلا شباهتی به مت دیمون -که در فیلم مریخی بازی میکند- ندارد.
در این اثر میخوانید؛ «مارک واتنی از کما بیدار میشود و نمیداند که دو جسد کنارش چه کسانی هستند و حافظهاش پاک شده است....»
کتاب «علم توانستن و نتوانستن» نوشته کیارا مارلتو درباره جهانی که واقعیت را زیر سوال میبرد، حرف میزند. در واقع، اکثر قوانین فیزیک به ما میگویند چه اتفاقی باید در جهان بیفتد. برای مثال اگر یک توپ را به هوا بیندازید دوباره پایین خواهد آمد؛ اما کیارا مارلتو، فیزیکدان و یکی از محققان دانشگاه آکسفورد میگوید که قوانینی از این دست تنها بخشی از داستان جهان را برای ما بازگو میکند و در بیشتر موارد ما نمیدانیم که چه اتفاقی میافتد. در واقع هیچ قانونی در فیزیک وجود ندارد که به ما بگوید برای همیشه ثابت خواهد بود. مارلتو معتقد است که خصوصیات ضدواقعیتی میتواند کلید حل برخی از بزرگترین مشکلات علوم باشد؛ نظیر زیستشناسی زندگی، هوش مصنوعی و تغییرات آب و هوایی.
کتاب « Foodology» راهنمایی برای دوستداران غذا در راستای رسیدن به سلامتی دستگاه گوارش است. نویسنده کتاب، صلیحه محموداحمد، ما را با گشتوگذار در سیستم گوارش، از همان اولین لقمه تا انتها روبرو میکند. در بین راه، همچنین وی میفهمد که چرا غذا ما را بسیار خوشحال میکند و چگونه بوی خوشمزه میتواند دهان ما را آب کند. علاوهبر این نویسنده، 50 دستورالعمل نه فقط برای خوشمزهبودن، بلکه برای حمایت از سلامت روده شما نیز در کتابش ارائه میدهد.
امید و ترس در عصر تلفنهای هوشمند اجتماعی در کتاب «همیشه روشن» نوشته خبرنگار ارشد فناوری بیبیسی روایت شده است. هر روز صبح بیدار میشوید شبکههای اجتماعی را بررسی میکنید. متن صبح بخیر ارسال میکنید. برنامه هواشناسی و اخبار را بررسی کنید و غیره. در واقع از لحظه خاموششدن صدای زنگ بیداری صبح گوشیهای هوشمند تا زمانی که سرانجام شبانه اینستاگرام را از سیستم خارج میکنیم، تلفن های هوشمند همیشه در کنار ما هستند.
از سویی، ما میتوانیم بیش از هر زمان دیگری با افراد ارتباط برقرار کنیم و دسترسی نامحدودی به اطلاعات داریم؛ اما از سویی دیگر، این دستگاهها به همه جنبههای زندگی ما تجاوز میکنند و این ما هستیم که به شرکتهای فناوری امکان دسترسی بیشتر و کنترل بر همه چیز در مورد خودمان را میدهیم.
در هر صورت، این تلفن هوشمند بیش از هر ابزاری که اختراع شده باشد، زندگی ما را تغییر دادهاند. در این اثر، روری سلان جونز (نویسنده)، بررسی میکند که آیا این مسئله باعث امیدواری یا ترس است.
کتاب «دستساز» روایتی از یک داشمند برای یافتن معنا از ساختههای دست خودش است. آنا پلوساژسکی که خود دانشمند مواد است، ریشههای باستانی را مورد بررسی قرار میدهد تا با روشی عملی به کاوش بپردازد. او از خرد و خطای افراد متخصص در زمینه رس، شکر، فولاد، شیشه، کاغذ و موارد دیگر میآموزد.
شاید کتاب «هر طور که میخواهید باشید» با عنوان اصلی Be Who You Want نوید تغییر شخصیت شما برای تبدیلشدن به آنچه شما آرزو میکنید باشد. دکتر کریستین جارت در این اثر میگوید تغییر شخصیت ممکن خواهد بود. جارت با استفاده از علم، توضیح میدهد که چگونه واقعاً میتوانید شخصیت خود را به دلخواه تغییر دهید، خواه برونگرا یا وظیفهشناسانهتر شوید، یا حتی یاد بگیرید که از خودشیفتگی و روانپریشی به نفع خود استفاده کنید.
آیا به محیط زیست اهمیت میدهید؟ یا برای محافظت از کره زمین چه کاری انجام میدهید؟ آیا بازیافت میکنید؟ رژیم غذایی گیاهی میخورید؛ حتی از خودرو الکتریکی در رانندگی استفاده میکنید؟ بسیاری از ما این تغییرات در سبک زندگی را به دلیل اینکه دوستدار محیط زیست هستیم، انجام دادهایم؛ اما با این وجود هنوز در هیچ نقطهای نمیتوانیم خسارتی را که انسان به محیط زیست وارد کرده است را جبران کنیم.
در کتاب «توقف نجات سیاره»، جنی پرایس استدلال میکند که رویکرد ما برای جلوگیری از تغییرات آب و هوایی گاهی بیاثر است، در برخی موارد دیگر کاملاً ضدتولید است. وی معتقد است که اگر واقعاً امیدوار به نجات کره زمین هستیم، به یک رویکرد کاملاً متفاوت نیاز داریم.
اغلب مردم میگویند پدر و مادر شدن یکی از بهترین کارهایی است که هر فردی میتواند انجام دهد؛ اما ما در مورد چگونگی تغییر بدن در بارداری و زایمان بسیار کم صحبت میکنیم.
روزنامهنگار علمی ملیسا هاگن بوم در کتاب «پیچیدگیهای مادری» با عنوان اصلی The Motherhood Complex تمام جنبههای این تجربه را توصیف میکند. وی از تأثیر روانی تغییر بدن گرفته تا چگونگی تأثیر بارداری بر مغز حرف میزند. او همچنین به جنبه اجتماعی فرزندپروری نگاه میکند و از تجربه خود به عنوان مادر دو فرزند استفاده میکند تا بررسی کند که چگونه احساس والدین و رابطه او با دیگران پس از داشتن فرزند تغییر میکند.
نظر شما