کتابهای «تنگسیر»، «چراغ آخر»، «خیمه شب بازی»، «روز اول قبر» و «انتری که لوطیش مرده بود» با طرح جلد قدیمی از سوی انتشارات جاویدان راهی بازار نشر شد.
صادق چوبک نویسنده واقعگرای بوشهری، اثری عمیق بر داستان نویسی ایران داشته است، به گونهای که او را از پدران داستاننویسی نوین ایران میدانند. هرچند او نوشتههای بسیاری دارد، ولی شهرت وی بیشتر به دلیل کتابهای «تنگسیر» و «سنگ صبور» است.
تنگسیر داستانی بود واقعی از زندگی «زائر محمد»، دلاور تنگسیری و زمانی داستان معروفتر شد که امیر نادری فیلمی با اقتباس از این کتاب و با هنرنمایی بهروز وثوقی تولید کرد. این فیلم تاثیر عمیقی بر باورهای انقلابی ایران دهه ۵۰ گذاشت.
چوبک در دیگر کتاب شهیر خود، سنگ صبور، از شیوه جریان سیال ذهن استفاده کرد و برخی بر این باورند که او تحت تأثیر اولیسِ جیمز جویس به چنین رویکردی روی آورده بود، با این حال او در این کتاب باز هم از واقعیتگرایی دور نشده و جهل و خرافه مردم شیراز را به باد انتقاد گرفت.
او هنر خود را در داستان کوتاه «انتری که لوطیش مرده بود» به نمایش میگذارد و به زیبایی داستان انسانهای امروزه را به صورت تمثیلی بیان میکند؛ انسانهایی که از نعمت آزادی بیبهرهاند و حتی به وقتِ مرگِ ارباب، نمیدانند چگونه زندگی خود را در آزادی به سر برند.
صادق چوبک که در 14 تیرماه 1295 در بوشهر متولد شده بود در 13 تیر 1377، در برکلی و در غربت، دار فانی را وداع گفت.
نظر شما