یکشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۸
کشف بسته‌بندی تقلبی پیستون و لنت ترمز تقلبی و پلمب چاپخانه‌ متخلف

کمیسیون بازرسی اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در بازرسی‌های اخیر دو واحد چاپی شناسایی کردند که جعبه و بسته‌بندی تقلبی پیستون سیلندر پراید و لنت ترمزی را تولید می‌کردند که عبارت ساخت کره روی آن جعل شده بود.

داوود سوهانی، دبیر کمیسیون بازرسی اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به بازرسی‌های مستمر اتحادیه از چاپخانه‌های تهران، گفت: تیمی از بازرسان اتحادیه تشکیل شده و به صورت روزانه یا شبانه بازرسی از واحدهای چاپی انجام می‌شود تا فعالیت و کارکرد چاپخانه‌ها به صورت کامل رصد شده و از تخلف‌‌های احتمالی جلوگیری شود.
 
وی افزود: نخستین هدف بازرسی‌ها رعایت تعرفه قیمت‌گذاری اتحادیه و سپس نظارت بر فعالیت واحدها برای جلوگیری از تخلفات است که به صورت مستمر ادامه دارد.
 
سوهانی با اشاره به آخرین اقدامات این کمیسیون در بازرسی از چاپخانه‌ها توضیح داد: در آخرین بازرسی‌ها به یک واحد خدمات پس از چاپ رسیدیم که خودشان تجهیزات چاپ نداشتند اما خدماتی مثل سلفون و یووی و جعبه‌چسبانی داشتند و ما نسخه‌ای از همه کارها برداشتیم و به اتحادیه ارائه دادیم که قرار است مجوز همه کارها به اتحادیه معرفی شود.
 
وی تاکید کرد: زمانی که این کارها کشف می‌شود، مشخص نیست مجاز هستند یا غیرمجاز و در این زمینه صاحب کار و سفارش‌دهنده باید بیاید و مجوزهای تولید محصول را ارائه کند تا تعیین شود کارها خلاف هستند یا خیر.
 
سوهانی با بیان اینکه برخی کارها از ابتدا مشخص هستند که تحت هیچ شرایطی قابلیت دریافت جواز ندارند، به پلمب یک چاپخانه متخلف اشاره و عنوان کرد: یکی از کشفیات اخیر ما کشف جعبه و بسته‌بندی پیستون سیلندر پراید و لنت ترمز بود که ساخت کره روی آن جعل شده بود که مشخص است این کار تحت هیچ شرایطی مجوز چاپ نمی‌گیرد.
 
وی همچنین با اشاره به اینکه 95 درصد تخلفات در چاپخانه‌هایی انجام می‌شود که از اتحادیه صنف چاپ پروانه ندارند، گفت: از آنجایی که اطلاعات این واحدها جایی ثبت نشده ما برای پیداکردن‌شان معمولا جستجوی زیادی انجام می‌دهیم؛ زیرا واحدهایی که تحت سرپرستی اتحادیه هستند آدرس و مشخصات کامل و معینی دارند.
 
سوهانی یادآور شد: گرفتن پروانه اتحادیه برای استفاده از تعرفه برق و تخفیف بیمه برای چاپخانه‌ها لازم است و به همین دلیل اعضا همیشه با اتحادیه در ارتباط هستند و حتی اگر یک پلاک جابه‌جا شوند به ما اطلاع می‌دهند همچنین اتحادیه نیز در جریان کار آن‌ها قرار دارد.
 
وی در ادامه به بازدیدهای دوره‌ای از واحدهای تحت پوشش اتحادیه گفت: عمدتا به چاپخانه‌هایی که ما در لیست خود نداریم و به صورت گذری برمی‌خوریم، سرکشی می‌کنیم و بر کار آن‌ها نظارت داریم و برخی مواقع نیز از کشف نمونه‌های چاپی غیرمجاز به این چاپخانه‌ها می‌رسیم.
 
سوهانی درباره چگونگی ساماندهی واحدهای چاپی نیز عنوان کرد: مهم‌ترین کار این است که واحدهای چاپی قبل از گرفتن پروانه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حتما پروانه و جواز اتحادیه چاپخانه‌داران را نیز بگیرند و بعد کار خود را شروع کنند؛ اما هیچ الزامی به این کار نیست.
 
وی با بیان اینکه اگر هماهنگی ایجاد شود تا پروانه‌ها در راستای هم صادر شود، بخش زیادی از مشکلات حل می‌شود، گفت: با اجرایی‌شدن این روند نظارت از سوی اتحادیه و وزارت ارشاد به شکل بهتر و کامل‌تری اجرایی می‌شود زیرا فرق پروانه وزارت ارشاد در این است که قائل به شخص است و صلاحیت فردی را تایید می‌کند؛ ولی پروانه اتحادیه صلاحیت مکانی را تایید می‌کند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها