نسیم خلیلی در کتاب «خیابان هزار درخت» داستان را در قالب نامههای دختر جوانی که کار در بیمارستان روانی در تهران را ترک کرده و به شهر یزد پناه برده است، به تصویر میکشد.
در توضیحات پشت جلد کتاب آمده است: «داستان بلند خیابان هزار درخت روایت سرگشتگی من و ماست در جهانی که هر روز غمانگیزتر میشود؛ دختر جوانی که در یک بیمارستان روانی در تهران کار میکند، رنجور از جهان، به یزد میآید و در پناه بادگیرها، در پناه سادگی و درستکاری آدمهای شهر، در نامههایی گاه پر از امید و گاه پر از تلخی، از نوستالژی و گذشته و روزهای دانشجویی، از غم و شادی با مخاطبی که خود یک قصه است، حرف میزند؛ خواننده کتاب از دل این نامهها، هم به یزد و کوچهها و جهان آدمهایش سفر میکند، هم به تاریخ و هم به عاشقانههای انسان معاصر، عاشقانههایی که هنوز میتوانند زیبا باشند.»
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «توپ عید که در شد، عدنان به تلفنم زنگ زد. صدایش گرفته بود اما هنوز مهربان. گرم. و شروع کرد به حرف زدن از یک چیزهایی که انگار قصه بودند... و در پسزمینه، صدای نالههای یک زن. سرفههایی گوشخراش. میگفت مادر و پسر کرونا گرفتهاند و خوابیدهاند توی خانه. اما حالشان خوب است. خوب میشوند. سپردم مادرش را ببرد بخواباند توی بیمارستان. گفت که این کار را نمیکند، میترسد مثل آن سال که خواهرش توی بیمارستان صحرایی مُرد، بشود؛ و تعریف کرده بود که خواهرش، فقط دو سه ترکش توی تنش بود. نباید میمرد. بیمارستان باعث شد که بمیرد. اگر یک پارچه پیچیده بودند دور بازویش که خون ازش نرود حتما خوب میشد.»
نسیم خلیلی، نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ، متولد سال 1360 و فارغالتحصیل رشته تاریخ در مقطع دکتری است.
عناوینی همچون «طلای سیاه در مس داستان»، «گلی روی داشبورد»، «کداممان دریا، کداممان رودخانه»، «رواداری فرهنگی در عصر مغولان»، «انقلاب در عصر مشروطیت»، «قاب عکس» و «انقلاب مشروطیت ایران» از جمله آثار این نویسنده به شمار میآیند.
کتاب «خیابان هزار درخت» نوشته نسیم خلیلی، در 112 صفحه و به قیمت 30 هزار تومان روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما