وی با اشاره به اینکه در زنجان چهرههای مطرحی شعر را دنبال میکنند، افزود: برگزاری دوسالانه جایزه ملی غزل (حسین منزوی) هم فرصتی فراهم ساخته است که توجه دوستداران شعر را به قطب ادبی زنجان جلب کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با تشریح جزئیات برگزاری این جایزه ادبی بیان کرد: در این جشنواره تمرکز بر روی غزل خواهد بود، اضافه کرد: حتی در بخش پژوهشی نیز به این نکته توجه ویژه شده است و علت این است که منزوی غزلسرا بوده است.
وی با بیان اینکه برای هر سه حوزه همکاری 3 داور و در نهایت 8 داور در نظر گرفته شده است، گفت: با توجه به نزدیک بودن مراسم اختتامیه، اسامی داوران برای استحضار شرکتکنندگان رسانهای میشود.
احمدخانی، داوران بخش غزل فارسی را محمد سلمانی، غلامرضا طریقی و بهروز یاسمی و داوران بخش ترکی را هم سعید سلیمانپور و علی کریمی معرفی کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه داوران بخش پژوهشی این جشنواره ادبی هم مهدی محبتی و قربان ولیئی هستند، گفت: دبیر علمی جایزه ملی غزل نیز دکتر اسماعیل امینی است.
نخستین دوسالانه جایزه ملی غزل، به نام و یاد حسین منزوی برگزار میشود. این غزلسرای نامی در سال ۱۳۲۵ در زنجان و در خانوادهای فرهنگی به دنیا آمد، از سنین جوانی سرودن شعر را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶ به عنوان شاعر خود را مطرح کرد و غزلهای او مورد توجه غزلسرایان قرار گرفت.
منزوی در سال 1346 وارد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد، اما این رشته را رها کرد و به جامعهشناسی رو آورد اما این رشته را نیز ناتمام رها کرد و در سال 1350 مجموعه شعر «حنجره زخمی تغزل» را منتشر کرد.
با عشق در حوالی فاجعه، این ترک پارسیگوی (بررسی شعر شهریار)، از شوکران و شکر، عبور سیاوش از آتش، از ترمه و تغزل از کهربا و کافور، با عشق تاب میآورم شامل اشعار سپید و آزاد، به همین سادگی (مجموعه شعرهای سپید)، این کاغذین جامه؛ مجموعه برگزیده اشعار کلاسیک، از خاموشیها و فراموشیها، حنجره زخمی تغزل؛ دفتری از شعرهای آزاد و غزلهای سروده شده، «حیدر بابا» ترجمه نیمایی از منظومه «حیدر بابایه سلام» سروده «شهریار» از جمله آثار منتشرشده منزوی است.
نظر شما