تاثیر اِلِمانهای شهری بر ذهن انسان و استفاده از آن به صورت نوین بر اساس شاخصهای ایرانی - اسلامی علاوه بر هویت و نشاندادن چهره زیبا از یک شهر، میتواند در افزایش ارتباط شهروندان با شهر نیز تاثیرگذار باشد. در ایران نیز در کلانشهرهایی مانند تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز شهرداریها کوشیدهاند با نصب تابلو و تندیسها شهروندان را به سوی کتاب و کتابفروشیها سوق دهند.
معالاسف در کلانشهر اهواز با ظرفیت و پتانسیل بالا و معرفی نویسندگان و شاعران برجسته در طول سالیان متمادی و داشتن کتابفروشیهایی برجسته در سطح کشور، نهتنها تاکنون اقدام خاصی در زمینه طراحی و المانهای شهری مرتبط با کتاب و کتابخوانی ازسوی متولیان سازمان زیباسازی شهرداری اهواز، صورت نگرفته است، بلکه در چند روز گذشته جانمایی کیوسک پلیس راهنمایی و رانندگی در مقابل ساختمان کتابفروشی مُحام اهواز، موجب شده که چهره و جایگاه این کتابفروشی در نقطه کور قرار گیرد.
محمدسعید حردانی افزود: کتابفروشی مُحام بدهی میلیاردی به شهرداری دارد و اقدام به ساخت و ساز بدون مجوز کرده است. هرچند من بهشخصه از نصب این کیوسک در یک مکان فرهنگی چون کتابفروشی که چهره آن را تغییر داده است، ناراضی هستم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا راهنمایی و رانندگی بدون مجوز از شهرداری میتواند اقدام به نصب این کیوسک کند؟ اینگونه توضیح داد: مقرر شد جلسهای با رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی در این خصوص داشته باشیم و طی بازدیدی از مکان نصب کیوسک در بعد از ظهر 14 شهریوماه تدابیری برای آن بیندیشیم که اگر امکان داشته باشد کیوسک را در سمت دیگر قرار دهیم.
مدنیان ادامه داد: صبح اول وقت این کیوسک نصب شد و زمانی که از سوی کتابفروشی به این کار اعتراض شد، در جواب گفتند: با مجوز شهرداری این کار انجام میشود. با مراجعه به راهنمایی و رانندگی همین جواب داده شد که با مجوز، کیوسک نصب شده است. به هر سازمانی رفتیم، کسی پاسخگوی ما نبود.
مدیر کتابفروشی در پایان گفت: وقتی کتابفروش مجبور است کتابها را با قیمت پشت جلد به مخاطب بفروشد؛ به طور مثال کتاب چهار سال پیش موجود در کتابفروشی را باید به قیمت پشت جلد بدون افزایش به خریدار بفروشد و اگر هزار تومان اضافه بگیرد، باید با سازمان تعزیرات و ... روبهرو شود. در کنار این همه مشکلات، کتابفروش نهتنها حمایت نمیشود؛ بلکه در عمل همه شمشیر را برایش از رو بستهاند!
نظر شما