عالیه مهرابی دبیر هنر و ادبیات پزوهشکده شهید اللهدادی در این نشست با اشاره به تولیدات مکتوب حوزه دفاع مقدس گفت: متاسفانه این تعداد کتابهای چاپ شده در حوزه دفاع مقدس با مردم به خوبی ارتباط برقرار نکردهاند و شاهد این ارتباط نیستیم.
وی بیان کرد: نداشتن رسانه یکی از مهمترین عوامل در ناشناخته ماندن نویسندگان حوزه دفاع مقدس است که باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم.
مهرابی بیان کرد: رسانههایی مانند خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و بسیج رسانه بهخوبی میتوانند در راستای معرفی کتاب و نویسندگان گام بردارند و امیدواریم بتوانیم بهخوبی از این ظرفیتها استفاده کنیم.
شاهد مظلومیت نویسندگان حوزه دفاع مقدس هستیم
علیمحمد پارسائیان رئیس بسیج رسانه استان یزد نیز در این مراسم گفت: کتب دفاع مقدس باید مورد بررسی قرار بگیرند که به چه دلیل کمتر ارتباط با مخاطبین برقرار میکنند.
وی افزود: توجه به رسانه و برگزاری نشستهایی با حضور رسانهها و همچنین حضور پرشور مردم میتواند ما را در این ارتباط کمک کند.
پارسائیان ادامه داد: نویسندگان دفاع مقدس در بحث رسانه بسیار موثر هستند که خود آنها نیز میتوانند با ارتباطشان در معرفی آثار خود گام بردارند.
وی افزود: متاسفانه شاهد مظلومیت نویسندگان حوزه دفاع مقدس هستیم زیرا مراسمی برای تجلیل از آنها نداریم و برنامههای مناسبتی بسیار کوتاهی برای آنها داریم درحالیکه برای تقویت این حوزه میتوانیم با برگزاری نشستهای رسانهای و تجلیل از نویسندگان به این هدف برسیم.
رئیس بسیج رسانه استان یزد گفت: معرفی شهدا از طریق نویسندگان حاذق میتواند در ارائه کتابها حوزه دفاع مقدس و ارائه رمانها مذهبی ما را یاری کند.
پارسائیان گفت: بحث دفاع مقدس بحث فراجناحی است که ما باید با برنامهریزی این دغدغه را برای اقشار مختلف به ویژه رسانهها ایجاد کنیم.
ثبت بیش از 6 هزار ساعت مصاحبه شفاهی برای ثبت مکتوب آثار دفاع مقدس
منصور زارع رئیس بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس یزد نیز در این نشست گفت: اداره حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با توجه به تعداد بالای رزمندگان و خانوادههای شهدا و کمکاری در این بخش، برخی مواقع نتوانسته بهخوبی ثبت مکتوب خاطرات و اتفاقات را داشته باشد.
وی افزود: دفاع مقدس همه اقشار مختلف مردم را دربرمیگیرد و همه باید پای کار باشند تا بتوانیم گامیمثبت برداریم.
زارع ادامه داد: متاسفانه ما به دلیل نبود امکانات نتوانستهایم بهخوبی در ثبت مکتوب اتفاقات دوران دفاع مقدس گام برداریم.
وی گفت: الان با توجه به کمبود امکانات باید جمعآوری آثار را داشته باشیم زیرا برخی از آنها در حال از بین رفتن هستند و در صورتی که این کار انجام شود بهخوبی میتواند پس از گذر زمان آنها را به چاپ برسانیم.
بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس بیان کرد: از سال 92 تاکنون 76 عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس چاپ کردهایم و ما 6 هزار ساعت مصاحبه از پیشکسوتان داریم اما توان پیادهسازی و ثبت مکتوب آنها را نداریم.
دسترسی به کتاب در یزد آسان نیست
حجتالاسلام مجتبی صداقت سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد نیز گفت: سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد تاکنون در خصوص خرید کتاب و ردیف بودجه کتاب، مصوبهای نداشته است که امیدواریم در این زمینه ساماندهی مناسب را داشته باشیم و بتوانیم با برنامهریزی حمایت از بخش کتاب و کتابخوانی را داشته باشیم.
وی افزود: متن و نویسنده کتاب در ترویج کتاب دو اصل بسیار مهم هستند و درصورتیکه به آنها بهخوبی توجه شوند میتوانیم رویکرد مناسب را برای کتابها پیش بگیریم.
سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد نیز بیان کرد: امروز یزد با نویسندگان انقلابی خود معرفی شده است ولی برای آینده نگران هستیم که در چند سال آینده چه اتفاقی در حوزه کتاب صورت میگیرد و آیا به تربیت نیروی و نویسنده انقلابی توجهی کردهایم؟!
صداقت بیان کرد: مخاطبشناسی در کتاب نیز امری مهم است زیرا با این کار میتوانیم با مخاطب خود بهصورت مستقیم ارتباط برقرار کنیم.
وی افزود: فرهنگ کتابخوانی نیاز به مقدمههای دارد که یکی از موارد آن دسترسی آسان است که متاسفانه در یزد شاهد این امر نیستیم.
وی گفت: یکی از مشکلات امروز ما در استان عدم دسترسی آسان به کتاب است که باید برای آن تدابیری اندیشیده شود.
نظر شما