کمالجویی از خواص فطری انسان است و یکی از راههای عملی رسیدن به کمال و همچنین اصلاح فرد و جامعه، پیروی از انسانهای کامل که الگوهای کمال هستند، است. خداوند پیامبران را به عنوان الگو معرفی کرده و برترین الگو نیز افضل پیامبران و خاتم آنهاست.
امامصادق علیهالسلام در حدیثی که شیخ صدوق در کتاب من لایحضر الفقیه آن را نقل کرده، به ده خصلت از شخصیت پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم اشاره فرمودند:
«خداوند تبارك و تعالى مكارم اخلاق را به رسولش اختصاص دادهاست. پس شما نيز خود را بيازماييد، اگر اين خويها در شما بود، خداوند عز و جل را سپاس گوييد و از او اين مكارم را بيشتر بخواهيد.» سپس حضرت ده خوی را برشمرد:
«يقين، قناعت، صبر، شكر، بردبارى، خوشخويى، بخشندگى، غيرت، شجاعت و مردانگی.»
آنچه امام برشمرده، خلقیات اصلی و زیربنایی بوده که برخورداری از آنها در حقیقت برخورداری از سایر فضیلتهایی است که شاخههای این اصول به شمار میرود.
در کتاب «محمد صلّیاللهعلیهوآله بر قلههای فضائل»، مؤلف در ده فصل به شرح و توضیح این ده خصلت پرداختهاست. در تبیین هر یک از این خلقیات برگزیده، به ارزش و جایگاه آن و نیز تحقق آن در وجود پیغمبر، و هم به حقیقت و چیستی آن، و به راههای برخورداری از آن توجه کردهاست و در مواردی نمونههایی را نیز ارائه کردهاست.
چاپ دوم «محمد صلّیاللهعلیهوآله بر قلههای فضائل»، تألیف عباسعلی اختری، در 278 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه و با قیمت 58000 تومان توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل راهی بازار شدهاست.
نظر شما