دوشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۴
سامانه ارزیابی کتابداران و کتابخانه‌های پزشکی کشور رونمایی می‌شود

معاون مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت و درمان گفت: سامانه ارزیابی کتابداران و کتابخانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی کشوردر روزهای آینده رونمایی می‌شود.

فرزانه فضلی، معاون مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت و درمان در گفت‌‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)؛ عنوان کرد: به دنبال احساس نیاز به سامانه ارزیابی کتابداران و کتابخانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، این ماموریت از سوی مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت و درمان به کلان منطقه 2 آمایشی شامل دانشگاه‌های علوم پزشکی تبریز ارومیه خوی و اردبیل ابلاغ شد و این ماموریت با محوریت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه فعالیت خود را آغاز کرد.
 
وی عنوان کرد: 28 مهر ماه امسال سامانه برای بارگذاری اطلاعات توسط کتابداران و کتابخانه‌های علوم ‌پزشکی کشور در دسترس قرار گرفت و دوره‌های آموزشی و نحوه بهره‌برداری از آن آموزش داده شد.
 
معاون مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت و درمان اظهار کرد: اکنون در ستاد وزارت بهداشت‌ و‌ درمان، درحال‌ ارزیابی دیتاهای واردشده هستیم. صفحه عمومی این سامانه اکنون قابل دسترس است اما اطلاعات آن قابل‌نمایش نیست و کتابداران در محیط ادمین با یوزر و پسورد می‌توانند وارد این سامانه شوند. پس از ارزیابی اطلاعات واردشده توسط ناظر ستادی، این اطلاعات قابل نمایش خواهد بود.
 
وی با یبان این‌که ارزیابی و ویرایش دیتاهای واردشده حدودا 10 روز دیگر به اتمام می‌رسد، عنوان کرد: فهرست تمام کتابخانه‌های مرکزی، کتابخانه‌های دانشکده‌ای و بیمارستانی و نیز کتابداران شاغل در کتابخانه‌های علوم پزشکی با جزئیاتی شامل تعداد منابع، تعداد پرسنل و کارگاه‌های آموزشی کتابخانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی در این سامانه نمایش داده می‌شود.
 
فضلی گفت: هدف از ایجاد سامانه ارزیابی کتابداران و کتابخانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، ایجاد یک پایگاه اطلاعاتی متمرکز برای آگاهی از تعداد کتابخانه‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این کتابخانه‌ها و نیز اطلاع از تعداد نیروی انسانی متخصص و غیر متخصص در این کتابخانه‌ها است.
 
معاون مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت و درمان گفت: کتابخانه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور شامل کتابخانه‌های مرکزی، دانشکده‌ای، بیمارستانی و پژوهشی می‌شوند که فهرست تمام آن‌ها به تفکیک در این سامانه درج خواهد شد. همچنین تعداد نیروی انسانی، منابع، مساحت همچنین فعالیت‌های جانبی کتابخانه‌ها مانند تولید محتوای آموزشی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی و به‌طور کلی خدماتی که به‌طور تخصصی ارائه می‌دهند، در این سامانه بارگذاری می‌شود.
 
وی تاکید کرد: بخش دیگر این سامانه دربرگیرنده اطلاعات کتابداران دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است. این بخش به ما کمک می‌کند تعداد کتابداران و نقش‌های تخصصی هر یک از آن‌ها برای ما قابل شناسایی شود.
  
فضلی با بیان این که این سامانه در روزهای آتی رونمایی خواهد شد، عنوان کرد: قسمت عمومی این سامانه در حد فهرست کتابخانه‌ها، اسامی کتابداران و اطلاعات کلی قابل نمایش خواهد بود. در واقع این اطلاعات کمک بزرگی به برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری بهتر برای کتابخانه‌های بیمارستانی خواهد کرد.
 
معاون مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت و درمان گفت: در فاز نخست، این سامانه فهرستی از تمامی کتابخانه‌های تخصصی و مرکزی و یک‌سری اطلاعات مرتبط شامل تعداد کارکنان، منابع، مساحت ارائه خواهد کرد. در همین فاز، اطلاعات کتابداران نیز منتشر خواهد شد. اطلاعات کتابداران شامل رشته تخصصی، مقطع تحصیلی و نقش تخصصی آن‌ها در کتابخانه‌های مرکزی، دانشکده‌ای، بیمارستانی و پژوهشی منتشر خواهد شد. همچنین محل خدمت آن‌ها هم در این سامانه نمایش داده می‌شود.
 
وی افزود: فاز دوم این سامانه که سال آینده ایجاد می‌شود و وارد مبحث رتبه‌بندی خواهد شد. شاخص‌ها و معیارهایی که اکنون برای رتبه‌بندی کتابداران و کتابخانه‌های تخصصی داریم براساس مدارک، مقاله‌ها و کارهای پژوهشی در دنیا و کارکردهای تخصصی کتابداران کشور از سوی وزارت بهداشت و درمان طبقه‌بندی و در اختیار کتابداران قرار گرفته است.
 
فضلی تاکید کرد:  کتابداران با آگاهی از شاخص‌های مندرج در این سامانه می‌دانند باید روی کدام مهارت‌های تخصصی خود تمرکز کنند تا سال آینده که می‌خواهند دیتاهای خود را وارد کنند با علم به این شاخص‌ها برای توانمندسازی خود تلاش کنند و بتوانند مستندات خود را به‌طورکامل بارگذاری کنند.
 
 معاون مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت و درمان درباره دستاوردهای مهم این سامانه گفت: با ایجاد سامانه ارزیابی کتابداران و کتابخانه‌های پزشکی کشور، یک پایگاه‌اطلاعاتی از تمام کتابداران و کتابخانه‌های وزارت بهداشت خواهیم داشت که ظرفیت‌ها و نقاط قوت و ضعف را در بخش کتابخانه‌ای و کتابداران ارائه می‌کند و با استفاده از این اطلاعات؛ مدیران‌ و‌ سیاست‌گذاران می‌توانند درباره این کتابخانه‌ها تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی‌ کنند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها