مرتضی حیدریآلکثیر، از شاعران آیینی کشورمان تاکید دارد که برای رونق و غنای مناجات ادبی باید کنگرههای شعر با این موضوع برگزار شود.
این شاعر آیینی افزود: از دوران صفویه به تدریج توجه به شعر نبوی، علوی، فاطمی و اهل بیت (ع) افزایش یافت و شاعران آیینی به اشعار ولایی و موضوع اهل بیت (ع) بیشتر پرداختند.
وی تصریح کرد: حمد و مناجات پروردگار از نخستین گونههای شعر آیینی است که در دیوان نخستین شاعران مشهور فارسی از جمله رودکی، فرخی و فردوسی به کار رفته و نیز شاعران بزرگ سبک عراقی بارها با زبان کنایه و استعاره در اشعار خود به خداوند به عنوان معشوق ازلی و ابدی اشاره کردهاند و به مدح و مناجات مستقیم و غیر مستقیم پروردگار پرداختهاند.
حیدری آل کثیر با بیان اینکه ماه رمضان فرصت و تلنگری برای توجه هرچه بیشتر شاعران به اشعار مناجاتی است، گفت: برپایی کنگرهها و جشنوارههای شعر موضوعی مناجات میتواند در ترغیب شاعران جوان به این گونه شعر آیینی موثر باشد.
وی در پایان گفت: توجه به یک گونه خاص ادبی و موضوعی در اشعار شاعران دلیل جامعهشناسی نیز دارد و شاعر تحتتاثیر فضای حاکم بر جامعه است. اگر تعداد مجالس مناجات و نیز برنامههای فرهنگی در این موضوع افزایش یابد شعر مناجات نیز رونق بیشتری پیدا خواهد کرد.
نظر شما