با رونمایی از اعلانهای هشتمین همایش بینالمللی و پنجمین جشنواره ملی شمس و مولانا در شهرستان خوی، فراخوان این دو رویداد منتشر شد.
فرماندار شهرستان خوی در آیین رونمایی از اعلانهای همایش بینالمللی و جشنواره ملی شمس و مولانا که عصر دیروز (17 فروردین) در محوطه شورای اسلامی شهر خوی برگزار شد؛ شمس و مولانا را اسطورههای عرفانی و ادبی جهان دانست و گفت: اگر مولوی و شمس آموزههای دینی و عرفانی خود را در قالب شعر و تقریرات نمیگفتند جهانی نمیشدند. مولانا و شمس خداشناس و دانشوران هنرمندی بودند که امروز بشریت به آموزههای آنها نیاز دارد.
کاظمی قرارداشتن آرامگاه شمس تبریزی در خوی را ظرفیت غنی فرهنگی عنوان کرد و افزود: برای معرفی فرهنگ عمیق و پرمحتوای ایران اسلامی از رهگذر شمس و مولانا باید بیشتر تلاش کنیم و همه توانمان را برای ارتقای فرهنگ و هنر به کار بندیم.
سجاد چهرهآرا، رییس شورای اسلامی شهر خوی نیز در این آیین با اشاره به ابتکار یونسکو در ثبت هشتصدمین سالگرد دیدار شمس و مولانا در سال های 2022 و 2023 میلادی مصادف با 1401 و 1402 شمسی به نام شمس و مولانا و تثبیت جایگاه خوی به عنوان دارالقرار شمس تبریزی و تبریز به عنوان زادگاه شمس تبریزی گفت: در سال جاری و سال آینده محور برنامههای بزرگداشت شمس و مولانا در سراسر دنیا و به تبع آن شهرستان خوی، سالگرد دیدار شمس و مولانا با عنوان «دیدار دو دریا» خواهد بود که در این راستا تمام برنامههای تدوین شده در خوی با هماهنگی کمیسیون ملی یونسکو خواهد بود.
وی طرح خط عرفان با هدف پیوند فرهنگی میان هنرمندان، پژوهشگران و شمسپژوهان شهرهای بلخ، نیشابور، تبریز، خوی و قونیه با همراهی شهرهای شیراز و اصفهان را مهمترین برنامه همایش و جشنواره سال جاری دانست و افزود: در برنامههای همایش بینالمللی که 7 و 8 مهر و جشنواره ملی موسیقی که 7تا 9 آبان در شهرستان خوی برگزار می شود هنرمندان، پژوهشگران و اساتید این شهرها نقش فعالی خواهند داشت.
نظر شما