یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۸
اردیبهشت کتاب ایران با هنرمندان کم شنوایی که تصویرگری کتاب می‌کنند

هنرجویان کم شنوای یکی از هنرستان‌های تهران، در ورکشاپ هنرمندی شرکت کردند که از حرفه‌ای‌های حوزه تصویرگری محسوب می‌شود. شیرین شیخی هنرمند کم شنوای تصویرگر، از ساعات اولیه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در روز پنجم، کار تصویرگری کتابی را از صفر تا صد در حضور هنرجویان انجام داد و به سوالات آنها پاسخ گفت.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، فرصت مناسبی برای ناشران و اهالی قلم است تا برنامه‌های یک ساله خود را برای سال آینده تدوین و تنظیم کنند. ابتدای سال کاری و هم‌زمانی آن با نمایشگاه کتاب، فرصت تدوین چشم‌انداز یکساله را برای آنها فراهم می‌سازد. رسیدن به بهترین نتیجه، حاصل مجموعه عواملی است که در کنار یکدیگر می‌تواند نتیجه مطلوب را ایجاد کند. نتیجه این تلاش‌ها، کتابی است که به دست مخاطب می‌رسد؛ ظاهر شکیل، ظرافت هنری و بهره‌گیری از قابلیت‌های هنرهای تجسمی و گرافیکی، به شکل مستقلی می‌تواند اثری هنری محسوب شود.

طرح جلد کتاب، اولین تصویری است که مخاطب با آن ارتباط برقرار می‌کند و وارد مسیر درک، شناخت و انتخاب آن می‌شود. بنابراین یکی از اولین ویژگی‌های هر کتابی در نگاه نخست، توجه به ظرافت و زیبایی‌ شناسی در ظاهر و جلد آن است. در غرفه فعالیت‌های فرهنگی و هنری سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران 1401، توجه به این مهم با برگزاری دو غرفه کتاب‌آرایی مورد بررسی قرار گرفته است.  این غرفه‌ها در روزهای برگزاری نمایشگاه مهمان اساتید، هنرمندان فعال حوزه کتاب، علاقمندان و هنرجویان این عرصه است.

نشست‌ها و ورکشاپ‌هایی حول محور طراحی گرافیک و تصویرسازی کتاب اعم از طراحی جلد، صفحه‌آرایی، طراحی هویت کتاب و… در آن برگزار می‌شود. این نشست‌ها عموما دو گونه مخاطب خاص دارد. گروهی ناشرانی هستند که می‌توانند از فرصت این برنامه‌ها برای آشنایی با هنرمندانی آشنا شوند که به لحاظ حرفه‌ای بسیار کارآمد هستند اما عموما در استان‌های دیگر فعالیت می‌کنند. در کنار این فرصت، ورکشاپ‌هایی برای علاقمندان، هنرجویان و دانشجویان این حوزه برگزار می‌شود تا شاهد روند خلق اثر هنری از ابتدا تا رسیدن به نتیجه نهایی باشند. اما پنجمین روز از این ورکشاپ‌ها، حال و هوای دیگری داشت.

هنرجویان کم شنوای یکی از هنرستان‌های تهران، در ورکشاپ هنرمندی شرکت کردند که از حرفه‌ای‌های حوزه تصویرگری محسوب می‌شود. شیرین شیخی هنرمند کم شنوای تصویرگر، از ساعات اولیه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در روز پنجم، کار تصویرگری کتابی را از صفر تا صد در حضور هنرجویان انجام داد و به سوالات آنها پاسخ گفت. سکوت حاکم بر این ورکشاپ، آرامشی دلپذیر را در پی داشت. چشم‌های مشتاق هنرجویان، در سکوت محو تماشای خلق اثری بودند که برای آنها گویا معنا و مفهوم دیگری داشت. با هنرمندی همراه شده بودند که شبیه خودشان بود.

لذت دیدن خلق اثر از سوی او، فراتر از ورکشاپ آموزشی صرف بود. با چشم‌های مشتاق گویی آینده رویایی خود را می‌بینند. نگاه پر از سوالشان، دنیای حرف و آرزو را تمنا می‌کرد. آروزی روزی که آنها نیز علی‌رغم کم شنوایی، بتوانند به آینده‌ای دلخواه و پر از کتاب و تصویر راه پیدا کنند. دیدن شیرین شیخی حین کار برای آنها همان رویای محققی بود که پیش از موعد به واقعیت پیوسته بود. با دست‌هایی که قرار است خلق هنری کند، سوالات پر از امیدشان را بیان می‌کردند. ایما و اشاره‌هایشان هم پر بود از اشتیاقی برای دانستن و خلق کردن. بعد از اینکه کار تصویر کتاب تمام شد و کلی عکس و یادگاری از این نیمروز هنری برای ذهن و روح خود ذخیره کرده بودند، دسته‌جمعی از گالری غرفه دیدن کردند.

دبیر ورکشاپ، خاطراتی از هنرمندان این گالری را با شور و شوق بیان می‌کرد؛ خاطرات ورود این هنرمندان به عرصه کار حرفه‌ای و بین‌المللی و اینکه در روزهای اول کاری خود چطور توانستند آثار خود را عرضه کنند و هر کدام از این آثار چه سرنوشتی پیدا کرد. چشم بچه‌ها دائم می‌گشت میان تابلوهای گالری و صورت پر هیجان آقای طلایی که آنها را ترغیب به کار و یادگیری و تلاش برای خلق اثر هنری می‌کرد. فرصت نمایشگاه کتاب تهران 1401، برای این گروه از مخاطبان تجربه‌ای فراتر از کتاب و خرید داشت. مجالی برای تماشای خلقی اثری زنده، پویا و خاطره‌ساز.

سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران (بیست‌ویک تا سی‌ویک اردیبهشت ماه) با شعار «با کتاب سلامتیم» به شکل حضوری در مصلی امام خمینی (ره) و به شکل مجازی در ketab.ir در حال برگزاری است.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها