پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۹
الحاق رسته چاپ دیجیتال به اتحادیه لیتوگرافان موفقیت مهمی است

مجتبی معراج محمدی، رئیس اتحادیه لیتوگرافان در تشریح مهم‌ترین اقدامات این اتحادیه، تشکیل کمیسیون‌های تخصصی و الحاق رسته چاپ دیجیتال به این اتحادیه را مهم‌ترین اقدامات این نهاد صنفی اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، نشست خبری هیات مدیره اتحادیه لیتوگرافان تهران، پنجشنبه‌(20 مرداد) با حضور جمعی از خبرنگاران و اعضای هیات مدیره در دفتر این اتحادیه برگزار شد.
 
در ابتدای این نشست، مجتبی معراج محمدی، رئیس اتحادیه لیتوگرافان در سخنانی با اشاره به آماری از فعالیت این اتحادیه، گفت: رسته‌های این اتحادیه به‌صورت کلی از لیتوگرافی، مهر و پلاک، دفاتر طراحی، دفاتر تبلیغات، چاپ سیلک، چاپ دیجیتال، تامین‌کنندگان مواد اولیه و فروشندگان ماشین‌آلات حوزه لیتوگرافی که هر رسته تعدادی عضو دارند.
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حواشی ایجاد شده به دلیل افزوده شدن چاپ دیجیتال به این اتحادیه، عنوان کرد: چاپ دیجیتال رسته‌ای بوده است که طی 20 سال گذشته میان اتحادیه‌های مختلف درباره آن مناقشه وجود داشته، ازجمله اتحادیه‌های چاپخانه‌داران، لیتوگرافان اما مساله اینجا است که این چاپ در این سال‌ها هیچ‌گونه متولی نداشت.
 
محمدی افزود: بالاخره در سال 1400 این موضوع جدی شد و با توجه به زحمت‌های هیات‌مدیره و استدلال‌های مطرح شده در کمیسیون‌های مختلف وزارت صنعت، معدن و اتاق اصناف تهران به این نتیجه رسید که خواستگاه چاپ دیجیتال، پیش از چاپ است و واژه چاپ فقط پیشوند آن است؛ به همین دلیل به اتحادیه لیتوگرافان ملحق شد.
 
وی همچنین درباره مهمترین دغدغه‌های لیتوگرافان طی سال‌های اخیر، توضیح داد: در این سال‌ها رفاه نسبی اعضای اتحادیه مهمترین دغدغه بوده است که که این موضوع در تمامی اهداف بطور صد در صد عملی نیست اما همه تلاش خود را کردیم ولیو در این میان یکی از بزرگترین آن‌ها گرفتن چاپ دیجیتال بوده است.
 
محمدی با اشاره به کارهای دیگری که این اتحادیه طی این سال‌ها دنبال کرده است، گفت: حدود 300 فقره بازرسی برای شناسایی افراد بدون جواز داشتیم که از میان آن‌ها 150 فقره منجر به تشکیل پرونده و صدور مجوز، 550 فقره بازرسی برای تمدید و صدور پروانه نیز داشتیم.
 
وی تاکید کرد: همچنین در این مدت کمیسیون‌های مختلفی را در اتحادیه تشکیل دادیم که شامل کمیسیون‌های حل اختلاف، آموزش و بازرسی بوده است. هر یک کارهای مختلفی را دنبال کردند؛ به‌عنوان مثال در کمیسیون حل اختلاف، حدود 75 پرونده را بررسی شد  که تعداد 60 عنوان از این پرونده‌ها به سازش منجر و 15 پرونده به مراجع قضایی ارسال شده است.
 
محمدی در ادامه بزرگترین چالش اتحادیه را رسیدن به رفاه نسبی دانست و گفت: امیدوارم در انتخابات پیش روی اتحادیه این رفاه، با انتخاب هیت مدیره جدید که همدل ، هم سو و هم فکر و در یک راستا باشند فراهم خواهد شد. 
 
وی همچنین هیات‌مدیره کنونی را 70 درصد در رسیدن به اهداف مورد نظر موفق دانست و یادآور شد: در بازرسی‌ واحدها، تشکیل کمیسیون‌ها موفق بودیم؛ همچنین در افزوده شدن رسته چاپ دیجیتال به این اتحادیه.
 
رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران در بخش دیگر سخنان خود به احقاق حق و حقوق اتحادیه درباره درآمدهای ناشی از نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران اشاره کرد و ادامه داد: در این زمینه پرونده به قوه قضاییه ارسال شد ولی در این زمینه به نفع ما رای صادر نشد و درآمد برگزاری این نمایشگاه‌ها به ما نرسیده است و رئیس پیشین اتحادیه ادعا کرده که به وی اتهام وارد شده، در حالی که در دادخواست‌های اتحادیه به نمایندگی اینجانب مشخصا آمده که از مشارالیه هیچ شکایتی نداشته و فقط برای بررسی اعلام کرده‌ایم. 

محمدی همچنین افزود: در بحث ادغام آقایان در هیت مدیره با امضای خود در صورتجلسه موجود در اتحادیه موافق ادغام بودند و اکثریت هیت مدیره را متهم به خیانت کردند،حال اینکه اکنون در گروه‌های مجازی در رزومه خود اظهار می‌دارند که مانع ادغام بوده‌اند،
چرا ادعای غلط دارید و اعضا را به اشتباه می‌اندازید و چرا آدرس غلط به همکاران می‌دهند؟

اتحادیه رابط بین صنف و دولت است
در ادامه این نشست، امیرحسین قاسمی عضو هیات مدیره اتحادیه لیتوگرافان در سخنانی، گفت: تکنولوژی مثل سیل است، خود را با تفکرات ما تطبیق نمی‌دهد اگر بایستیم و آن را نگاه کنیم ما را می‌برد اما اگر برای آن تفکر داشته باشیم می‌توانیم از آن استفاده بهینه کنیم.
 
وی ادامه داد: هیچ قدرتی در جهان این امکان را ندارد که جلوی تکنولوژی، پیشرفت و فناوری را بگیرد، در اصناف مختلف به‌ویژه در ایران دیدیم که این موضوع وجود دارد و همه مرزها را از بین می‌برد.
 
قاسمی با اشاره به این موضوع در صنعت چاپ، توضیح داد:  در این صنعت ما براساس تکنیک نمی‌توانیم چاپ را تقسیم‌بندی کنیم، اتحادیه چاپ افست، چاپ رول، چاپ سیلک اسکرین و چاپ دیجیتال، زیرا همه این‌ها از یک خانواده هستند.
 
وی تاکید کرد: اینکه بحث ادغام چاپ دیجیتال مطرح می‌شود نباید گفت که لیتوگرافی از بین رفته است یا در ادامه چاپ افست نیست، چاپ دیجیتال یک حمله به جلو در حوزه چاپ است که تغییراتی که در دنیا در مواد غذایی، تولید ماشین و .. رخ داده است را انجام می‌دهد.
 
قاسمی با بیان اینکه چندین سال است که وارد عصر دیجیتال شده‌ایم و حتی از آن گذشتیم، گفت: ادغام و یکپارچگی از پیش از چاپ تا پس از چاپ ضروری است. اتحادیه در اصل یک پنل میان صنف و دولت و باید منافع هر دو را تامین کند و به نوعی تسهیل‌کننده روابط و صنف است.
  
به گزارش ایبنا، اکنون رضا انصاری، بیژن بهادری، امیرحسین قاسمی، غلامرضا شجاع و مجتبی معراج محمدی در هیات‌مدیره اتحادیه لیتوگرافان عضویت دارند، همچنین بهروز معراجی، بازرس این اتحادیه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین