شنبه ۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۷
«دیپلماسی فوتبال» رونمایی می‌شود

کتاب «دیپلماسی فوتبال» با گردآوری هدرل. دیکتر با ترجمه احسان محمدی سه‌شنبه دهم آبان‌ماه رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «دیپلماسی فوتبال: روابط بین الملل و فوتبال از ۱۹۱۴ تا امروز» با گردآوری و زیر نظر هدرل. دیکتر، به‌تازگی با ترجمه و اضافات احسان محمدی و مقدمه‌ای از احمد نقیب زاده منتشر شده که سه‌شنبه این‌هفته در قالب یک‌نشست رونمایی می‌شود.

این اثر نوشته سارا اشنایدر، پاول دیچی، آنتونیو سیمون، جورج ن. کیوسس، برندا السی، هدر ل. دیکتر، اریک نیلسن، کریس بولزمن، روی مک-ری، اقلیدوس دوفرتیاس کوتو، آلن کاستلانو والنته، پیتر جی بک، که تاکنون نامزد دریافت جوایز متعددی بوده، مطالعه‌ای است میان رشته‌ای در حوزه روابط بین الملل، دیپلماسی، ورزش، تاریخ، فرهنگ و سیاست به قلم گروهی از اساتید دانشگاه و نویسندگان برجسته در تاریخ ورزش، تاریخ روابط بین الملل، دیپلماسی عمومی، دیپلماسی ورزشی، مدیریت ورزش، جامعه شناسی، فرهنگ، تاریخ حقوق بشر و تاریخ معاصر.

در بخشی از مقدمه احمد نقیب زاده، استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه تهران بر ترجمه کتاب آمده است:

«کتاب دیپلماسی فوتبال، اهتمامی سودمند و موفق است در به تصویر کشیدن نقش و جایگاه فوتبال در عرصه روابط بین‌الملل و دیپلماسی از ۱۹۱۴ تا به امروز، از رهگذر مطالعه تحولات مهم تاریخ روابط بین‌الملل و دیپلماسی، در برش‌هایی تاریخی یا موضوعی یا موردی؛ ترجمه روان کتاب از سوی احسان محمدی و نقش رو به رشد فوتبال در عرصه بین‌المللی، این فرصت را در اختیار علاقمندان به سیاست و روابط بین‌الملل قرار می‌دهد تا در کوچه پس کوچه‌های روابط پیچیده بین‌الملل گشت و گذاری بکنند و شاید توشه‌ای برگیرند».

در بخش دیگری از کتاب آمده است: «فوتبال، ساکر (فوتبال در انگلیسی آمریکایی)، فوتبول، یا ووتبال (به هر زبانی و با هر گویش و لهجه‌ای)، گرچه با این اسامی، ورزش فوتبال ظاهراً به صورت محلی شناخته می‌شود، اما زبانی جهانی برای میلیون‌ها نفر از مردم در سراسر جهان است. نهاد بین‌المللی حکمرانی فوتبال، فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا)، بیش از دویست کشور عضو دارد، بیش از سازمان ملل متحد. جای شگفتی باقی نمی‌ماند که جام جهانی فوتبال، پربیننده‌ترین رویداد ورزشی (مجرد یا تک) در جهان است. اثر، از رهگذر بررسی کنش و واکنش‌های تاریخی فوتبال در سه بعد، به کشف پیوند میان محبوب‌ترین ورزش جهان و دیپلماسی می‌پردازد.

بعد نخست، کاربرد فوتبال به عنوان یک ابزار از دیپلماسی مبتنی بر دولت-ملت؛ در این موارد، فوتبال، در خدمت اهداف دیپلماسی عمومی است، درست مثل سایر اشکال فرهنگ یا تبادل، یا اقدام ساده برگزاری (یا پیشگیری از برگزاری) یک مسابقه که می‌تواند در خدمت اهداف یک دولت باشد. بعد دوم، به دور از مفهوم دولت، به دیپلماسی فوتبال به عنوان یک بازیگر غیردولتی می‌نگرد، اغلب از رهگذر اقدامات خود نهادهای فوتبال. بعد سوم، برای کشف روابط میان فوتبال و بازیگران متعدد دیپلماتیک در چارچوب‌های فروملی، ملی و چندملیتی، این دو منظر را در کنار هم قرار می‌دهد.»

آئین رونمایی از کتاب «دیپلماسی فوتبال» با حضور مترجم کتاب و جمعی از اساتید و پژوهشگران علوم انسانی و اجتماعی همراه است. این‌برنامه سه‌شنبه ۱۰ آبان از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در دانشگاه تهران، تالار امیرکبیر برگزار شده و حضور در آن برای عموم آزاد است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها