یکشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۹
خاطرات دفاع مقدس بخشی از هویت تاریخی ایران است

احمد خواجه‌نژاد، نویسنده گلستانی و اهل روستای نصرآباد باور دارد؛ خاطرات دفاع مقدس بخشی از هویت تاریخی کشور است و امیدوارم کتاب بچه‌های نصرآباد قدمی هرچند کوچک در راستای حفظ و نشر ارزش‌های دوران دفاع مقدس باشد.

احمد خواجه‌نژاد، نویسنده و مدیر موسسه فرهنگی میرداماد گرگان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، درباره اثر تازه منتشرشده‌اش، گفت: روستای نصرآباد یا به گویش محلی «نِرسِوا» یا «نرس آباد» ازجمله آبادی‌های کهن و باسابقه ایالت تاریخی جُرجان و استرآباد است که در منابع محلی می‌توان نام و نشان آن را به‌وفور دید. آثار و ابنیه تاریخی باقی‌مانده در حوالی این روستا، گواه روشنی بر قدمت آن است.

وی افزود: در جریان انقلاب اسلامی، مردم روستای نصرآباد، با نهضت امام خمینی‌(ره) همراه شدند و پس از پیروزی انقلاب، نصرآباد از روستاهای پیشتاز منطقه گرگان در حوادث و اتفاقات تلخ و شیرین کشور بود؛ ازجمله نقش اهالی این روستا برای دفاع از کشور در مقابل حمله ناجوانمردانه عراق و پشتیبانانش به ایران، بسیار پُررنگ و افتخارآمیز است.

خواجه‌نژاد ادامه داد: تعداد زیادی از جوانان این روستا از همان روزهای ابتدایی دفاع مقدس تا پس از پذیرش قطعنامه 598 و خاتمه جنگ، به‌عنوان نیروی داوطلب در مناطق مرزی غرب و جنوب کشور حضور موثر داشتند.

نویسنده کتاب «غبار صحرا» افزود: چه بسیار نوجوانان کم سن و سال نصرآبادی که به شوق حضور در جبهه با دست بردن در تاریخ تولد خود، بسیار زودتر از موعد قانونی عازم میدان نبرد شدند. از نوجوان 13 ساله تا پیرمرد 70 ساله و حتی بانوان این روستا در دوران جنگ در جبهه حاضر شدند. در طول دفاع مقدس برای جمع‌آوری و ارسال کمک‌های مردمی به رزمندگان در قالب ستاد و یا مستقل پیشتاز بودند.

خواجه‌نژاد گفت: اهالی روستای نصر‌آباد در عرصه دفاع از کشور، نام این روستا را به‌عنوان روستایی پیشرو شناساند. در نخستین اعزام نیروهای داوطلب مردمی به جبهه از منطقه گرگان که اواخر آبان‌ماه 1359 انجام گرفت. تعداد 113 نفر از شهر گرگان و روستاهای اطراف به جبهه گیلان غرب اعزام شدند که 10 نفر از این تعداد اهل روستای نصرآباد بودند. با ایثار، مقاومت و نبرد دلیرانه این گروه از رزمندگان، تنگه «حاجیان» در 19 دی‌ماه سال 1359 از دست دشمن پس گرفته شد و به دامن میهن عزیزمان بازگشت.

وی با اشاره به اینکه این همراهی تا آخرین روزی که نظام جمهوری اسلامی از مردم برای محافظت از مرزهای کشور، طلب کمک می‌کرد ادامه داشت، گفت: روستای نصرآباد در دوران دفاع مقدس، 19 شهید تقدیم کرد و یک شهید هم پس از جنگ در دفاع از مرزهای غربی کشور به درجه رفیع شهادت نائل آمد. امروز این 20 شهید از افتخارات روستا هستند و انشاء‌الله خواهند بود.

ادامه داد: همان‌طور که بدان اشاره کردم، بسیاری از نوجوانان، جوانان و پیران این روستا حتی بانوانش در جبهه حضور مستقیم داشتند که به‌منظور تبیین بخشی از تاریخ دفاع مقدس، ستاد برگزاری مراسم شهدای نصرآباد تصمیم گرفت در ادامه اقدامی که چند سال قبل برای معرفی شهدای روستا انجام داد و کتاب «ستارگان خاک» را منتشر کرد و مورد استقبال خوبی واقع شد، خاطرات کوتاهی از رزمندگان روستا را گردآوری کند.

نویسنده کتاب «نیم ساعت تا شهادت» افزود: هرچند فرصت بسیار اندکی برای این کار داشتیم و تعداد رزمندگان روستا هم بسیار زیاد بودند، اما با همکاری اعضا ستاد، بحمدالله خاطرات تعدادی از رزمندگان را دریافت و در این مجموعه تقدیم مخاطبان کردیم و باور داریم این خاطرات بخشی از هویت تاریخ کشور است.

مؤلف کتاب «بچه‌های نصرآباد» با تاکید بر اینکه امیدوارم این مجموعه، قدمی هرچند کوچک برای حفظ و نشر ارزش‌های دوران دفاع مقدس باشد، گفت: در این مجموعه علاوه بر خاطرات، مشخصات تعدادی از اهالی روستا که سابقه حضور در جبهه داشتند نیز ضمیمه‌شده است. تعداد دیگری از رزمندگان هم هستند که فرصت پیش نیامد تا خاطرات و نام آن‌ها را در این مجموعه بیاوریم و از این بابت از آن‌ها عذرخواهی می‌کنیم. امیدوارم در مجموعه‌ی دیگری بتوانیم این وظیفه را نسبت به آن‌ها ‌هم انجام دهیم.

به گزارش‌ ایبنا؛ کتاب «بچه‌های نصرآباد» با محوریت خاطرات دوران دفاع مقدس رزمندگان اهل روستای نصرآباد از توابع بخش مرکزی شهرستان گرگان در استان گلستان است که به همت احمد خواجه‌نژاد، دانش‌آموخته تاریخ انقلاب اسلامی، مدیرموسسه فرهنگی میرداماد گرگان، عضو شورای راهبردی دانشنامه گلستان و مولف آثاری چون «غبار صحرا»، «ستارگان خاک»، «نیم ساعت تا شهادت»، «ظهر آدینه»، «یاد ایام» و «نسل ماندگار» منتشر شده است.

این مجموعه با تصاویر و نمایه اشخاص و اماکن در 200 صفحه و شمارگان 500 نسخه از سوی نشر «پیک ریحان» روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها