دوشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
از استقلال هندوستان تا میزبانی از فرانسه

جشن سالگرد هفتادوپنجمین سال استقلال هندوستان موضوع اصلی نمایشگاه است و فعالیت‌های مربوط به این جشن در تمام فضای نمایشگاه دیده می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، یکی از شرکت‌کنندگان در سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند مشاهدات خود از این نمایشگاه را به صورت اختصاصی در اختیار ایبنا قرار داده است که در ادامه می‌خوانید: «در سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب هند سه اتفاق در همه تبلیغات، رسانه‌ها و برنامه‌های این نمایشگاه به چشم می‌خورد؛ اتفاق اول گروه G20 است که 20 کشور بر پایه مباحث اقتصادی در آن عضو هستند و امسال ریاست این گروه به هند رسیده است. اتفاق دوم، هفتادوپنجمین سالگرد آزادی هندوستان و اتفاق سوم مهمان ویژه بودن کشور فرانسه است. در این نمایشگاه فضاهای خاص و متعددی به این سه اتفاق اختصاص پیدا کرده است. 

جشن سالگرد هفتادوپنجمین سال استقلال هندوستان موضوع اصلی نمایشگاه است و فعالیت‌های مربوط به این جشن در تمام فضای نمایشگاه دیده می‌شود. کتاب‌هایی که درباره آزادی و استقلال هندوستان نوشته شده‌اند و چهره‌های مرتبط به این اتفاق در معرض نمایش گذاشته شده‌اند. حتی سالن‌هایی برای برگزاری نشست‌هایی برای این جشن، شخصیت‌ها و چهره‌های مرتبط با این رویداد در نظر گرفته شده است. 

وزارت علوم و پرورش دولت هند با توجه به جشن‌ هفتاد و پنج ساله طرح YUVA را برای نوجوانان و جوانان راه‌اندازی کرده است؛ این طرح  مخفف چهار حرف اول انگلیسی کلمه‌های جوان، آینده، فعال و همه‎‌کاره و نویسنده است. دولت و نخست وزیر به عنوان بالاترین فرد اجرایی کشور از این طرح حمایت می‌کند و اینگونه بین مردم معرفی شده که هدیه نخست وزیر است. این طرح در سال 2021 آغاز و به دنبال آن تمام نویسندگان زیر 30 سال آثار خود را برای شرکت در یک جشنواره ارسال کردند. نویسندگان باتجربه هندی این آثار را بررسی و از بین آنها به مناسبت جشن هفتاد و پنج سالگی، هفتاد و پنج اثر را انتخاب کردند. یکی از سالن‌های نمایشگاه که نزدیک غرفه جمهوری اسلامی ایران است به این موضوع اختصاص دارد و محل برگزاری سمینار و نشست‌های YUVA است. در این سالن‌ها کتاب‌ها با حضور نویسندگان نقد و بررسی می‌شوند. این طرح نشان می‌دهد که پرداختن به موضوع جوان حائز اهمیت است. 

در این نمایشگاه درباره کودکان هم فعالیت‌هایی انجام شده است؛ متولی برگزاری نمایشگاه محلی را برای  کودکان فراهم کرده تا در آن درباره کتاب‌های خود یا درباره نوشتن و فضایی که برای فکر کردن دارند و  الهامات و تصورات خود به بحث و گفت و گو بپردازند. مشابه سرای کودک در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در  ایران که در آن با محوریت کودکان نقد و بررسی و گفت و گو می‌شود.  

همچنین در این نمایشگاه سالنی برای برگزاری نشست‌های موضوع محور پیش‌بینی شده است و در آن هر روز یک موضوع بحث می‌شود. این سالن، فضای پاتوق و محل دیدار نویسندگان است. فضای این سالن با نویسندگان و اقدامات آزادی‌خواهانه آنها و فضایی برای تصاویر یادگاری طراحی شده است. در این فضاها چهره‌های بزرگ و سرشناس آزادی‌خواه و کتاب‌ها و نوشته‌های آنها قرار داده شده است. این طرح مشابه طرح «از یاد رفتگان» است که در برنامه‌ها فرهنگی و نمایشگاه‌ها در ایران برپا می‌شود. »



 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها