گلرنگ درویشیان کرمانشاهی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا درباره موضوع کتاب «سیگار پدربزرگ» گفت: کتاب درباره دو همکلاسی به نامهای مدی و الکس است که باید یک تحقیق کلاسی درباره خطرات سیگار کشیدن انجام دهند. برای این کار از پدربزرگ مدی کمک میگیرند. پدربزرگ بهخاطر سالها سیگار کشیدن مریض شده و ریههایش آسیب دیده است. بعد از مشارکت در تحقیق علمی مدی و الکس، پدربزرگ تصمیم قطعی میگیرد که سیگار را ترک کند.
این مترجم درباره نوع بازنمایی عنصر سیگار در قلم کیم گاسلین بیان کرد: نویسنده در قالب داستان تمام زوایای تاریک و پنهان سیگار و سیگار کشیدن را آشکار کرده و به آن پرداخته است. در این داستان، سیگار طوری بازنمایی شده که کودک از مضرات آن بر سلامت بدن آگاه میشود.
درویشیان در توضیح اینکه «چرا لازم است کودکان و نوجوانان با سیگار بویژه مسئله مراقبت از سلامت شخصی خود آشنا شوند؟» گفت: سیگار مسلما روی سلامت افراد اثر مخربی دارد و همه ما از این مضرات آگاهایم. بچهها باید از کودکی با این تأثیرات آشنا شوند؛ چون بسیاری از همین بچهها ممکن است پدرومادرهای سیگاری داشته باشند و از سنین کم با این مسائل روبهرو شوند. این دانش و آگاهی در کودکان نهادینه میشود و در دوران بزرگسالی یا حتی نوجوانی کمکشان میکند تا سیگاری نشوند و مراقب سلامت خود باشند.
وی درباره نقش و جایگاه کتابها در شناساندن مضرات سیگار و دخانیات به کودکان، بیان کرد: مطالعه باعث دید بهتر و عمیقتر به زندگی میشود و بیان کردن حقایق زندگی و آنچه کودک باید در زندگی یاد بگیرد در قالب داستان به درک بیشتر کودک از آن مسائل کمک میکند. همچنین یادگیری بسیاری از این مسائل در دوران کودکی باعث بهتر نهادینه شدن در ذهن کودکان میشود. باید کودکان را به مطالعه عادت داد. دیدگاه و روش زندگی جوانی که مطالعه میکند با کسی که اصلا کتابخوان نیست متفاوت است. امیدوارم توجه بیشتر به نشر کتاب باعث پیشرفت کودکان و نوجوانان شود.
کتاب «سیگار پدربزرگ» را کیم گاسلین نوشته و گلرنگ درویشیان کرمانشاهی ترجمه کرده است. انتشارات نردبان (کودکونوجوان شرکت انتشارات فنی ایران) این کتاب را در ۳۲ صفحه و به بهای ۲۹ هزار تومان برای گروه سنی نونهال (+۹ سال) منتشر کرده است.
نظر شما