انتشار كتاب درباره شخصيت امامخميني(ره) در قالب بيش از 58 عنوان در سال 1386 صورت گرفته و پرطرفدارترين موضوع انقلاب اسلامي براي ناشران ونويسندگان بوده است. در همين سال كتابهاي "بايد با هم باشيم؛ گزيده نصايح امامخميني(ره) درباره اتحاد و همبستگي مسلمين" با شمارگان 50هزار نسخه، "معارف و هدايتها در كلام امام خميني(ره)" و "مصاحبههاي امام خميني(ره)" با شمارگان 7500 نسخه، جزء پرتيراژترين آثار مرتبط با انقلاب اسلامي بودهاند./
توصيف شرايط نظامي ايران در دوران قبل از انقلاب و فعاليتهاي سياسي سران و خاندان خائن پهلوي در قالب آثاري مانند؛ "مثل ثريا گريه خواهم كرد" نوشته خسرو معتضد، "قصه هويدا" به قلم ابراهيم ذوالفقاري، "فروپاشي ارتش شاهنشاهي" اثر جلال پژمان(فرمانده گارد شاه خائن)، "تاريخ ايران در عصر پهلويها" به قلم حميد هاشمي، "تيمسار شاهنشاهي در خدمت كا.گ.ب" به كوشش خسرو معتضد و "سازمانهاي اطلاعاتي و امنيتي ايران تا پايان دوره رضا شاه" نوشته اقبال حكيميون در اين سال به چاپ رسيدهاند.
بررسي تاريخ معاصر ايران و مقايسه تطبيقي اوضاع فرهنگي، اجتماعي و سياسي جامعه با قبل از انقلاب، در قالب بيش از 16 عنوان كتاب منتشر شده كه از جمله آنها ميتوان به "فرايند استقرار جمهوري اسلامي"، "دين و سياست در انديشه سياسي معاصر" به اهتمام حميدرضا اسماعيلي، "اقتصاد ايران قبل و بعد از انقلاب اسلامي" نوشته حسن دادگر، "فرهنگ سياسي مردم: بررسي تطبيقي فرهنگ سياسي مردم قبل و بعد از انقلاب اسلامي" به كوشش احمد احساني و "ايران آينده در افق چشمانداز" اثر محسن رضايي ميرقائد اشاره كرد.
سير مبارزاتي فعالان سياسي دوران مشروطه و قبل از انقلاب اسلامي نيز همچنان در سال 1386، مورد توجه ناشران خصوصي و دولتي بوده است. "رفتار سياسي شهيد مطهري و انقلاب اسلامي ايران" نوشته سيداحسان جوانمرد، "آيتالله كاشاني به روايت اسناد و خاطرات" به قلم محمود كاشاني، "مرجع مبارز؛ سيد عبدالله شيرازي به روايت اسناد" نوشته رحيم روحبخش، "آئينهدار مهر؛ خاطرات آيتالله غيوري" به كوشش علي غيوري و "خاطرات حجتالاسلام جعفري همداني"، نمونهاي از اين آثارند.
چگونگي فعاليت برخي از انجمنها، احزاب و فرقهها در دوران قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در قالب 13 عنوان كتاب در سال 1386 توسط ناشران دولتي و خصوصي منتشر شدهاند.
"پيدايش فرقه دموكرات آذربايجان به روايت اسناد و خاطرات منتشر نشده" به قلم منيژه صدري، "حزب مردم به روايت اسناد" اثر فاطمه اورجي نيكآبادي، "حزب جمهوري اسلامي ايران" به كوشش خيرالله اسماعيلي، "تاريخ شفاهي هياتهاي موتلفه اسلامي" اثر حكيمه اميري، "نگاهي از درون به جنبش چپ ايران؛ گفتوگو با محسن رضواني" نوشته حميد شوكت و "حزب برادران شيراز به روايت اسناد" به اهتمام محمدباقر وثوقي، از جمله اين آثارند.
بررسي و تبيين نقش شهرستانها در پيروزي انقلاب اسلامي و خاطرات زندانيان سياسي از چگونگي شكنجه شدن به دست ساواكيها در سال 1386، بيش از سالهاي قبل مورد توجه آثار نويسندگان وناشران قرار گرفته كه مهمترين آنها عبارتند از: "انقلاب اسلامي در زنجان" نوشته مسعود بيات، "انقلاب اسلامي در اهواز؛ علل و زمينههاي وقوع انقلاب اسلامي" اثر محمدرضا علم، "يادداشتهاي زندان" اثر مرتضي شريفآبادي و "شكنجهگران ميگويند: اعترافات آرش تهراني" به كوشش قاسم حسنپور.
انتشار كتاب درباره شخصيت امامخميني(ره) در قالب بيش از 58 عنوان در سال 1386 صورت گرفته و پرطرفدارترين موضوع انقلاب اسلامي براي ناشران ونويسندگان بوده است.
"آيت اعجاز؛ داستانهاي شگفت از امامخميني(ره)" نوشته محمد فتحي، "امامخميني(ره) و جريانهاي حوزه علميه قم در دهه 40 و 50" اثر سليمان طايي حسنلويي، "بررسي مفهوم آزادي و قانون در انديشههاي امامخميني(ره)، جان لاك و منتسكيو" به قلم رقيه تميمي و "نصايح امامخميني(ره)"، از جمله آثار مرتبط با زندگي امامخميني(ره) اند.
مجموعه 22 جلدي "سیر مبارزات امام خمینی(ره) در آینه اسناد به روایت ساواک" نيز در سال 1386 توسط موسسه تنظيم و نشر آثار امامخميني(ره) منتشر شده است. اين مجموعه پژوهشي، به بررسي و انعكاس اسناد باقيمانده از ساواك و مرتبط با فعاليتهاي سياسي، اجتماعي امام خميني(ره) پرداخته و از اين راه، ابعاد و زواياي شخصيتي ايشان را تبيين كرده است.
كتابهاي "انقلاب اسلامي در زنجان" به قلم مسعود بيات و "بيستودو گفتار؛ مجموعه بيانات آيتالله محمدرضا مهدويكني" با شمارگان هزار نسخه جزء كمتيراژترين آثار سال 1386 محسوب ميشوند.
همچنين كتابهاي "بايد با هم باشيم؛ گزيده نصايح امامخميني(ره) درباره اتحاد و همبستگي مسلمين" با شمارگان 50هزار نسخه، "معارف و هدايتها در كلام امام خميني(ره)" و "مصاحبههاي امام خميني(ره)" با شمارگان 7500 نسخه، جزء پرتيراژترين آثار مرتبط با انقلاب اسلامي و منتشر شده در سال 1386 هستند.
نظر شما