شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۸
کلیشه و تکرار، شعر عاشورایی را تهدید می‌کند

بشری صاحبی، از شاعران آیینی کشورمان گفت: شعر عاشورایی در سروده‌های بسیاری از شاعران از ساحت هنری خاصی بهره‌مند نیست و مخاطب را در بسیاری از موارد به تلذذ روحی و هنری نمی‌رساند.

بشری صاحبی از شاعران جوان درباره سابقه پرداختن به واقعه عاشورا در ادبیات فارسی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) عنوان کرد: پرداختن به شعر عاشورایی از روی کار آمدن آل بویه که اولین حکومت شیعی در ایران بود آغاز شد. بعد از روی کار آمدن آل بویه و رواج عزاداری برای امام حسین و برافراشتن پرچم سیاه در روزهای عاشورا و تاسوعا شاعران به فکر تولید محتوا برای سوگواری و گرامی داشتن این واقعه دینی در قالب شعر و هنر افتادند و به سرودن اشعار برای سیدالشهدا روی آوردند.
 
این شاعر با بیان اینکه ادبیات عاشورایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دوباره رو به صعود گذاشت و در این سال‌ها رشد خوبی داشته است، افزود: در این سال‌ها عنوان شعر آیینی که شامل اشعار و سروده‌های اهل بیتی شاعران است و در رأس آنها شعر عاشورایی قرار می‌گیرد به طور خاص مورد توجه شاعران و نهادهای مختلف بوده و سروده‌های ارزشمندی نیز در این موضوعات تولید شده است.
 
وی یکی از مهم‌ترین چالش‌های شعر عاشورایی را مسئله کلیشه و تکرار دانست و بیان کرد: متأسفانه مضامین اغلب شعرهای عاشورایی نوآوری و خلاقیت ندارند و صرفا تکرار گفته‌های پیشین هستند. مسئله دیگر پرداخت ضعیف هنری به مضامین عاشورایی است که متأسفانه شعر عاشورایی در سروده‌های بسیاری از شاعران از ساحت هنری خاصی بهره‌مند نیست و مخاطب را در بسیاری از موارد به تلذذ روحی و هنری نمی‌رساند. این باعث می‌شود ادبیات عاشورایی در نگاه کلان سطح هنری قابل دفاع و پذیرفته‌ای نداشته باشد.
 
صاحبی که به‌تازگی کتابی با عنوان«یاد» از او رونمایی شده است درباره چشم‌انداز شعر عاشورایی تصریح کرد: اگر آسیب‌های شعر عاشورایی امروز مدیریت شود و اهتمام هنری شاعران نسبت به سرودن اشعار هنرمندانه با مضامین عاشورایی افزایش یابد، آینده‌ای روشن پیش روی شعر عاشورایی خواهد بود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها