مسئول دبیرخانه دائمی جایزه شهید همدانی مطرح کرد: یک اتفاق عظیمی مثل حضور نظامی ما در سوریه ابعاد گوناگون و گستردهای دارد که خیلی به آن پرداخته نشده است. اینکه فقط تمرکز روی زندگینامه شهدا بوده است و کل شهدای ما حدود پانصد نفر هستند بالاخره این موضوع تمام میشود.
جواد کلاته عربی افزود: کار جمعآوری کتابها تا پایان مرداد انجام میشود. تا این لحظه حدود ۱۶۰ عنوان کتاب به دبیرخانه رسیده است بعد از آن وارد فاز داوری خواهیم شد. تا جایی هم که اطلاع دارم در بعضی از بخشها سرداورها مشخص شدهاند. اختتامیه این دوره هم قرار است در ایام شهادت شهید همدانی، اواسط مهرماه برگزار شود.
مدیر نشر ۲۷بعثت درباره اینکه جایزه شهید همدانی تا چند سال برگزار شود گفت: در دوره اول برگزاری این جایزه من جزو کادر اجرایی و جزو داورها بودم. در آن دوره ما با حجم عظیمی از کتاب مواجه بودیم چون چند سال کتاب تولید شده بود ولی داوری نشده بود. اما در حال حاضر آمار کتابهای منتشر شده در این حوزه مقداری رو به کاستی رفته که این مسئله نیازمند بررسی و آسیبشناسی است.
وی در ادامه داد: آنچه عملا در زمین واقعیت رخ داد این بود که بایستی خاطرات شهدا چاپ میشد. درصورتی که یک اتفاق عظیمی مثل حضور نظامی ما در سوریه ابعاد گوناگون و گستردهای دارد که خیلی به آن پرداخته نشده است. اینکه فقط تمرکز روی زندگینامه شهدا بوده است و کل شهدای ما حدود پانصد نفر هستند. بالاخره این موضوع به زودی تمام میشود. نویسندگان و ناشران باید در نگاهشان به این مقوله تجدید نظر کنند. خاطرات شهدایی که در دسترس است تقریبا به انتها رسیده است. باید نویسندگان و ناشران در بحث تولید آثار در این حوزه تجدید نظر کنند.
کلاته عربی گفت: خاطرات معدودی از رزمندگان مدافع حرم چاپ شده اما متأسفانه این حوزه خیلی مورد اقبال نویسندگان قرار نگرفته است. از آن طرف مسائل پژوهشی هم در ارتباط با بحث حضورمان در سوریه بسیار جای کار دارد و متأسفانه ما فقط تمرکز کردیم در بحث شهدا و از ابعاد گوناگون غفلت کردیم.
مسئول دبیرخانه دائمی جایزه شهید همدانی گفت: باید دید اصلا جایزه میتواند در این حوزهها رسالت تبیینی و سیاستگذاری داشته باشد؟ چه کسی باید تبیین و مدیریت کند که رویکرد تولیدات چه باشد. با رویکرد فعلی ممکن است دوره بعد یک جایزه کم فروغ داشته باشیم.
نظر شما