سه‌شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۰
قیمت جنگ را ادبیات مشخص می‌کند/ امروز راه جدیدی میان روایت نظامی و روایت انسانی جنگ گشوده شده است

مرتضی سرهنگی با اظهار اینکه قیمت جنگ با نوشتن درباره آن مشخص می‌شود، گفت: با نوشتن در مورد جنگ، تمام سختی‌هایی را که سربازان جنگی دیده‌اند، مشخص می‌شود و درنتیجه یک قیمتی را برای جنگ به دست می‌آورند؛ اما متأسفانه قیمت تمام‌شده جنگ برای ما درنیامده است و این قیمت را ادبیات درمی‌آورد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رئیس و مدیران بخش‌های مختلف حوزه هنری از مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بازدید کردند.

در این بازدید محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، عبدالحميد قره داغی معاون توسعه مدیریت و منابع، محمد توکلی معاون برنامه‌ریزی و امور راهبردی، سیدامیرناصر جاوید مدیرکل حوزه ریاست و مسئول امور بین‌الملل و مسعود ملکی عضو شورای سیاست‌گذاری معاونت راهبردی استان‌ها و مدیر تاریخ شفاهی حضور داشتند.

مرتضی سرهنگی با اشاره به اینکه جنگ دو روایت دارد؛ عنوان کرد: یک روایت واقعه است که اصل جنگ را بیان می‌کند و مراکز نظامی عهده‌دار آن هستند و طراحی‌ها، نقشه‌ها و وقایعی که رخ داده را روایت می‌کنند. کاری که در حال حاضر مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس دارد انجام می‌دهد از این نوع است.
وی افزود: روایت دوم، روایت انسانی جنگ است خارج از دایره نظامی و این را مراکزی که کارشان ادبیات است انجام می‌دهند.

مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با بیان اینکه با تدبیر ریاست مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سردار نائینی و همکارانشان راهی در میان این دو روایت گشوده شده است، گفت: این راه، ترکیبی است که میان این دو روایت ایجاد شده و ثمره آن کتاب «یحیی» شد و ثمره این کتاب خانم بشردوست شد.
وی از اهمیت نگارش با موضوع جنگ در میان کشورهای جهان گفت و بیان کرد: در کنفرانس خاطرات جنگ در سارایوو شرکت کردم و متوجه شدم بسیاری از نویسندگان با وجود اینکه به دادگاه نظامی رفتند و حبس کشیدند اما هرچه که بلد بودند و به چشم دیده بودند را در کتاب‌های خاطرات خود مطرح کردند.

سرهنگی تأکید کرد: همه جنگ‌ها در روز و ساعت معینی شروع و در روز و ساعت معینی تمام می‌شوند اما دامنه مطالعاتی آن تا قرن‌ها ادامه دارد.

وی با اظهار به اینکه قیمت جنگ با نوشتن درباره آن مشخص می‌شود، گفت: با نوشتن در مورد جنگ، تمام سختی‌هایی را که سربازان جنگی دیده‌اند، مشخص می‌شود و درنتیجه یک قیمتی را برای جنگ به دست می‌آورند؛ اما متأسفانه قیمت تمام‌شده جنگ برای ما درنیامده است و این قیمت را ادبیات درمی‌آورد.

مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری متذکر شد: ما آثار خوبی را داریم که می‌توان از آن‌ها مستندهای فاخری را تولید کرد. اتفاق عجیبی در طول جنگ رخ داده، این قیمت اگر دربیاید آن‌وقت می‌فهمیم چطور با کشورمان باید رفتار کنیم.

وی افزود: همچنین ضمن اینکه ما سربازانمان را در جنگ نمایش می‌دهیم در چهره یک سرباز سیمای یک ملت دیده می‌شود وقتی یک سرباز ما را می‌خوانند یعنی ایرانی‌ها عجب آدم‌هایی هستند. ما باید این آثار را تولید کنیم تا به خود و ملت نشان دهیم این جنگ چقدر قیمت دارد.

سرهنگی اظهار کرد: امیدوارم راه همکاری که بین حوزه هنری و مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس باز شده بتواند کمک کند تا این قیمت بهتر و بیشتر مشخص شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها