دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۶
«شب چلگی یلدا» و روایت طنزگونه معضلات اجتماعی

رمان «شب چلگی یلدا» نوشته زری ابو، در 25 فصل در قالب طنز اجتماعی به بیان برخی از معضلات اجتماعی می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این رمان بدون هیچ نگاه قضاوت‌گرایانه در 38 فصل برخی مشکلات اجتماعی از جمله چشم‌وهم‌چشمی، تجمل‌پرستی، زندگی آدم‌های تازه به دوران رسیده، اختلاف سلیقه و عدم سازگاری بین نسل‌های مختلف جامعه به‌ویژه جوانان و نوجوانان با خانواده را مطرح می‌کند.

از جمله عنوان‌های کتاب می‌توان به «سلفی من و تو می‌شه خاطره»، «امشب شب شوره، هرچه غم به دوره»، «مرغ فارغ از تجمل دنبال هوا می‌گرده»، «عمه دورت بگردم آخ به قربونت بگردم»، «هیچ‌کی نمی‌فهمه چه حالی داریم»، «اس‌ام‌اس می‌زنم جواب نمی‌دی»، «بی‌خبرم از تو و من تاب ندارم»، «بلوار کازینو محاله یادم بره»، «خوب دستت رو خوندم»، «آی بودنت امونم رو دیگه برید»، «یکی بیاد پادرمیونی کنه» و «من صدای نفس‌هات رو از پیامک می‌شنیدم» اشاره کرد.

در رمان «شب چلگی یلدا» با برخی آداب‌ورسوم و سنت، فرهنگ شهروندی و اجتماعی، اپیدمی کرونا، اصطلاحات روانشناختی و شناختن برخی اختلالات روانشناسی مرتبط با شخصیت‌های داستان و آسیب‌های مرتبط به آن در خانواده و اجتماع به‌صورت هوشمندانه و فرهنگ‌سازی در زمینه محیط‌زیست آشنا می‌شویم.
این کتاب طنزی اجتماعی دارد که با نثری روان به برخی معضلات اجتماعی با نگاهی روان‌شناختی می‌پردازد.

در پشت جلد این کتاب آمده است: «شب چلگیِ یلدا  نه رمانی از نوع خودزندگی‌نامه است و نه سبکی از گزارش‌نویسی. بیشتر شاید افکار جورواجور ژورنالیستی باشد که دلش می‌خواهد درنگی کم‌وبیش موشکافانه در زندگی، آرزوها، افکار و دغدغه‌های خودش،‌ هم‌سن‌وسال‌هایش و کمی قبل‌تر از خودش داشته باشد. سی‌وهشت فصل این رمان از زبان اول‌شخصِ دختری به نام نگار روایت می‌شود و ماجراهای دو خانواده را به‌موازات هم پیش می‌برد؛ ازدل‌برآمده‌ای که خوش است، اگر همچنان بر دل‌ها نشیند.»

همچنین نویسنده در مقدمه اشاره کرده که همیشه برایش سوال بوده که چرا یک عده آدم آن‌قدر درگیر یک‌سری مسائل مثل چشم‌وهم‌چشمی، تجمل‌پرستی و مدگرایی افراطی هستند و برای آنکه روی مبارک یکدیگر را کم کنند از هر شیوه‌ای استفاده می‌کنند و مال و دارایی خود را به رخ دیگری می‌کشند.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: «بابا که از رنگ رخسارش کاملا مشخص بود به  نقطه جوش رسیده است لباس‌هایی که در بغل داشت را به بینی‌اش نزدیک کرد و بعد  از استشمام آنها با خشم، البسه را روی زمین ریخت هر دو دستش را همانند برف‌پاک‌کن ماشین به راست و چپ برد و با لحن آهنگینی که ناشی از فشار عصبی بود رو به مامام مریم گفت: من چشم‌هام کرونا داره. سرفه‌هام کرونا داره. لباس‌هام کرونا داره. زندگی کرونا داره. همه‌چی کرونا داره.»

انتشارات مهراندیش اخیرا این کتاب را در 380 صفحه و بهای 265 هزار تومان عرضه کرده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها