انتشارات مکتب وحی جلد سوم کتاب «آموزه های معرفت» را که شرحی عرفانی بر دعای ابوحمزه ثمالی منقول از حضرت امام سجاد علیه السلام است، منتشر کرد.
آیت الله حسینی طهرانی در بخشی از این کتاب، با شرح و تفسیر فقرات دعای ابوحمزه ثمالی به تببین مسئله استجابت پروردگار و علت حمد مکرر خداوند در این دعا اشاره کرده و علل سستی انسان در اجابت دعوت خدا را توضیح می دهند. وی در ادامه بر اهمیت محوریت حق و توحید در ارتباطات تاکید کرده و رمز و راز موفقیت اولیای الهی را برمیشمرند.
«عالم امر و خلق و حیثیت امری و خلقی اعمال»، «ملکوت و باطن اعمال، ملاک ارزش آنها»، «شرط پذیرش و قبولی عمل»، «دعوت به راه خدا با موعظه حسنه»، «عمومیت هدایت و حرکت به سمت خدا برای تمام بندگان» از دیگر مباحث این کتاب است. همچنین مولف محترم در تبیین ارتباط بنده با پرودگار به موضوعاتی مانند «بنای احکام شریعت بر ارتباط با پروردگار»، «تعلق و ربط همیشگی با پروردگار لازمه عالم وجود» و «لطف فاعل و استعداد قابل دو رکن ارتباط با پروردگار» مباحثی مطرح میکند.
در این کتاب به مبحث «حقیقت حلم و اقسام آن» با شرح و تفسیر فقره «و الحمد للّه الذی یحلم عنّی حتی کأنّ لا ذنب لی» اشاره شده و نحوه تعامل سالک با اهل دنیا بیان گردیده است.
در قسمتی از کتاب میخوانیم: «یک قِسم از حلم، آن حلمی است که حلم موبق و مُهلک و حلم موصل به عذاب و عقاب و بوار است! امّا حلم دوّم پروردگار، حلمی است که نتیجۀ خوبی دارد. شخص پی در پی گناه میکند و خدا همچنان صبر میکند، ولی یکمرتبه یک چوبی، از آن چوبها به انسان میزند، امّا چوبش چوب تذکّر و تنبّه است [که انسان] یکدفعه متنبّه میشود؛ حالا یا زمانی متنبّه میشود که دیگر عمرش تمام شده است و یا متنبّه میشود و دوباره شروع میکند. این مسئله در افراد متفاوت است. حُسن حلم دوّم فقط این است که از سقوط و هلاکت حتمی جلوگیری میکند.....»
گفتنی است این کتاب که در 22 مجلس تبویب شده، توسط انتشارات مکتب وحی در 590 صفحه منتشر شده است.
نظر شما