مازندران-همایش علامه «ذوالفنون» حسنزاده آملی در ساری برگزار شد.
مرتضی عبدی اظهار کرد: این همایش با محوریت علمی حوزه علمیه خواهران استان مازندران و با مشارکت بنیاد ملی نخبگان استان دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران و همکاری حدود ۳۴ نهاد استانی و کشوری در حال برگزاری است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: علامه حسنزاده، یکی از نعمتهایی است که خداوند بر مردم مازندران منت نهاد و بزرگداشت آن مرحوم هم از افتخارات جامعه علمی و فرهنگی استان محسوب میشود چرا که علامه حسنزاده از نوابغ قرن پانزدهم جهان علم و دانش بوده و اینکه حیات و زیست او در مازندران بود.
وی گفت: علامه و عرفان و اخلاق، علامه و فلسفه و کلام اسلامی، علامه قرآن و حدیث و فقه، علامه و نجوم و رياضيات و طب، علامه و ادبیات و علامه و زیست اجتماعی از محورهاي اين همايش است.
عبدی تصریح کرد: برگزاری همایش برای شناسایی توانمندی و تکریم شخصیت علمی افراد است و این همایش هم از این امر مستثنی نبوده، حضرت علامه در عین اینکه از سطح معرفتی بالایی در بین عوام و خواص برخوردار بود، اما آثار او در بین اندیشمندان ناشناخته است، این همایش برای تکریم آثار علمی و اندیشه علمی علامه حسنزاده آملی است.
وی خاطرنشان کرد: در این همایش برای نخستین بار بعضی از کتابهای علامه در رشتههای مختلف از جمله چهار کتاب عرفان، هشت کتاب فلسفه، سه کتاب هیئت و نجوم، دو کتاب ادبی، یک کتاب تفسیر، دو کتاب حدیث و یک کتاب در رشتههای طب هم معرفی کرد تا جامعه علمی با این آثار و محتوای آنها بیشتر آشنا شوند.
ارسال 60 مقاله به همایش «ذوالفنون»
مدیر حوزه علمیه خواهران مازندران نیز در این همایش گفت: با توجه به جایگاه رفیع علمی و اخلاقی علامه حسن زاده آملی در حوزههای علمیه جهان تشیع و به طور عام مراکز علمی کشور و خارج کشور، حوزه علمیه خواهران استان مازندران، بر آن شد تا در مقام ترویج و تکریم مقام علمی آن عزیز سفر کرده و در عین حال پاسخگویی به برخی برداشتهای ناصحیح از اندیشههای علمی اخلاقی آن بزرگوار، در یک اقدام علمی پژوهشی، این همایش را برگزار کند.
حجتالاسلام محمدجواد قائمی اظهار کرد: در بخش همایش که محور شناسایی سیره رفتار علمی علامه در جامعه مخاطب با همکاری نخبگان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی است پس از تشکیل شورای سیاستگذاری و هیات علمی و اخذ مجوز از مرکز استناد علوم اسلامی برای ISC ، از طریق پوستر و سایت همایش اقدام به فراخوان مقاله شد.
وی افزود: به همین منظور برای پر رنگ شدن شور علمی علاقهمندان به ارائه مقالات، به برگزاری دو پیش نشست علمی در دانشگاه علوم قرآن و حدیث واحد آمل و دانشگاه علوم پزشکی ساری و چندین نشست علمی در سطح مدارس علمیه خواهران استان اقدام کردیم.
قائمی گفت: در مجموع شاهد ارسال و راهیابی بیش از 60 مقاله به بخش داوری هستیم که در این میان 15 مقاله در قالب سخنرانی و 13 مقاله به شکل پوستر راه یافت و مقالات برتر همایش، در ویژهنامه همایش با عنوان مجله «دین و سلامت» دانشگاه علوم پزشکی مازندران به چاپ میرسد.
وی تصریح کرد: در بخش فرهنگی و تولید اثری علمی، با هدف ترویج و تشویق جامعه مخاطب، برای مراجعه به آثار علمی مكتوب و به جامانده از علامه، با همکاری بنیاد ملی نخبگان استان مازندران و با دعوت از جمعی از شاگردان علامه، کتابی با عنوان «در ثنای آفتاب حسن» آماده شد و به چاپ رسيد.
این مسئول ادامه داد: محوریت این کتاب، خلاصهای از یکی از کتابهای علامه در کنار انگیزه علامه و تدوین کتاب و وجه ممیز آن است، که در آن به 16 اثر علامه با موضوع عرفان، فلسفه و كلام، ادبيات، طب، هيئت و نجوم پرداخته شد.
نظر شما