كتاب «منهاجالبيان علي نهجالاخبار والقرآن» تأليف حاج شيخ علي قرني گلپايگاني از سوي انتشارات كتابچي تجديد چاپ شد.
براساس مطالب كتاب، مرحوم آيتالله حاج شيخ علي قرني گلپايگاني در تابستان 1293 هجري شمسي در قريه گوگد از توابع گلپايگان در يك خانواده روحاني متولد شد. او فرزند مرحوم حجةالاسلام آخوند ملامحمد ابراهيم قرني از روحانيون مورد احترام و اعتماد محل بود كه عقدنامهها و اسناد ملكي با مهر و امضاي ايشان اعتباري مضاعف پيدا ميكرد. وي دوران كودكي و دروس مقدماتي را در خدمت پدر و در حوزه علميه گلپايگان و در محضر مرحوم آيتالله ميرزا هدايتالله وحيد گلپايگاني گذراند و در 20 سالگي براي ادامه تحصيل به حوزه علميه قم سفر كرد و سطوح عاليه را خدمت علماي بزرگي چون مرحوم آيتالله سلطاني و مرحوم آيتالله فيض قمي تلمذ کرد.
وي درس خارجِ فقه را در نزد فقيه اعظم، مرحوم آيتاللهالعظمي بروجردي شركت كرد و همچنين در بحث خارج اصول مرحوم آيتاللهالعظمي حاج شيخ محمد اراكي حاضر شد و محضر مراجع ثلاث مرحوم آيتالله سيد محمدتقي خوانساري و آيتالله سيد صدرالدين صدر و آيتالله سيدمحمد حجت را درك كرد. آن مرحوم در 31 سالگي عازم نجفاشرف و بيش از چهار سال از استادان آن ديار بهرهمند شد.
حاج شيخ علي قرني گلپايگاني حضور در حوزه درس مرحوم آيتالله شيخ محمدعلي كاظمي صاحب تقريرات و عمدة از محضر درس مرحوم آيتاللهالعظمي خويي مستفيذ شد و در مراجعت در قم اقامت گزيد و در محضر درس مرحوم آيتاللهالعظمي گلپايگاني شركت کرد. وي در اين هنگام به كار تدريس نيز ميپرداخت و در طول اقامتش در قم، در مسجد گلشن اقامه جماعت و در فن خطابه و ترويج و تبليغ و منبر موفق عمل ميكرد.
بر مبناي مقدمه کتاب، نخستين اثر اين عالم رباني، زبدةالمنهاج فياسرارالمعراج بود كه مورد توجه خاص و عام قرار گرفت. وي دومين كتاب خود را بنام منهاجالدموع كه حاوي مقتل و تاريخ بود، براي اهل علم و منبر تأليف کرد. آن مرحوم سپس اقدام به تأليف آثار ديگر کرد، از جمله منتهيالمقال در اخلاق، تحفةالرائد يا سوغات سفر در چهار مجلد و در عقايد و نبوت عامه و خاصه، منهاجالسرور يا صد و ده حكايت در شش جلد، منهاجالولايه، منهاجالدين، منهاجالجنان، منهاجالبيان، پيوند دو گل.
آن مرحوم داراي طبع شعر بود و ديوانش بهنام «درالمنظوم» و زندگينامه وي بهنظم و بهنام «آينه عمر» منتشر شده است.
در مقدمه کتاب آمده است: «بحق ايشان از مصاديق عامرين مساجد بودند. اولين مسجد را در قم بهنام مسجد گلشن بنا نمودند، مسجد جامع شهريار و مسجد حاج حسن شهريار و مسجد وليعصر كرشته از مساجد احداثي آن مرحوم بوده و در قراء شهريار، مساجد متعدد بنا نمودند. احداث قبرستان عمومي بهشت رضوان شهريار از يادگارهاي آن مرحوم است. اقدام بناي مرقد حضرت امامزاده اسماعيل كه مورد اعتقاد ايشان بود، آخرين اقدام آن مرحوم ميباشد. وي بالاخره در تاريخ اول ارديبهشت ماه 1377 شمسي در سن 84 سالگي چهره در نقاب خاك كشيد و بهملكوت اعلي پيوست و در ميان اندوه مردم در جوار مرقد حضرت امامزاده اسماعيلبن موسيبن جعفر(ع) مدفون گرديد.»
چاپ پنجم كتاب «منهاجالبيان علي نهجالاخبار والقرآن» در شمارگان 2000 نسخه، 517 صفحه و بهاي 45000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما