عناصر جديد تأثيرگذار در سياستهاي بينالمللي در كتاب «گروه فكر» تاليف استفان بوشر و مارتين روايو با ترجمه سيدحامد رضيئي از سوي دفتر مطالعات سياسي و روابط بينالملل وزارت امورخارجه منتشر شد.\
گروههاي فكر پس از سال 1980 با الهام از نمونههاي آمريكايي و انگليسي در قالب اتحاديه اروپا بوجود آمدند و بر تعداد آنها افزوده شد. صدها گروه فكر در قالب اتحاديه وجود دارد كه با وجود منافع رسانه، كار خود را ظاهر نميسازند. اين گروهها با همكاري محققان و ارتباطدهندگان، برنامهها و موضوعاتي را بررسي و ارايه ميكنند كه پايه و بنياد برنامههاي سياسي آينده خواهند بود.
اين اثر از شش بخش با عنوانهاي «جنگ پيشگيرانه و فشار ناشي از انديشه»، «آزمايشگاه افكار، بازيگر جديد در دموكراسي معاصر»، «گروههاي فكر بهدنبال مشكلات حاد بعد از بحرانها پديدار شدند»، «اروپا مجهز به سازمانهاي كافي در راه پيكار انديشه نيست»، «تاثيرگذاري اندك انديشه فرانسوي» و «آيندهنگري» تدوين شده است.
در بخشي از كتاب با عنوان «گروههاي فكر چه كاربردي دارند» آمده است: «گروه فكر بايد وسيلهاي براي انتقال تصميمات، نوآوري سياسي، مشاور سياسي دولتمردان، مركز تفكر و كارشناسان، مركزي براي ارايه خط مشي، تبادل نظر، مباحثات سياسي و انتقال نظريههاي دانشگاهي باشد.»
از مباحث گوناگون اين اثر ميتوان به جنگ ابداعي گروه فكر، گروه فكر چيست و به چه مسايلي توجه دارد، گروههاي فكر چه كاربردي دارند، عوامل كسب قدرت گروههاي فكر، چرا اكثر گروههاي فكر در بروكسل آنگلوساكسوني هستند و آيا اروپا در برابر آمريكا از قدرت كافي برخوردار نيست، اشاره كرد.
چاپ اول كتاب «گروه فكر» در شمارگان 1000 نسخه، 162 صفحه و بهاي 17000 ريال از سوي دفتر مطالعات سياسي و روابط بينالملل وزارت امورخارجه روانه بازار نشر شده است.
نظر شما