نشست واكاوي ابعاد فني تلاوتهاي قرآني استاد «محمد عبدالعزيز حصان» از سوي خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) ششم مرداد با حضور جمعي از كارشناسان اين حوزه برگزار ميشود.\
اين نشستها با هدف نقد و بررسي كارشناسانه قرائت قاريان مشهور و نامي جهان اسلام در راستاي معرفي الگوييهايي مناسب به جوانان و علاقهمندان اين حوزه و آگاهي از ابعاد فني تلاوتهاي قاريان نامي برپا ميشود.
تجليل از بزرگان قرآني، بررسي و تحليل قرائت قرآن كريم از دو وجه علمي و هنري، از انگيزهها و دلايل برگزاري اين سلسله نشستهاي قرآني در حضور كارشناسان ايراني و بينالمللي رشته قرائت قرآن كريم به شمار ميروند.
استاد «محمد عبدالعزيز حصان» ۲۸ آگوست سال ۱۹۲۸ ميلادی برابر با ۱۳۰۷ هجری شمسی در روستای «الفرستق» از توابع شهر «كفرالزيات» در استان غربيه متولد شد.
وي با پيگيریهاي پدر ـ به دليل نابينايی ـ تمام وقتش را صرف فراگيری قرآن كرد و در هفت سالگی در مكتبخانه و در محضر استاد «عرفه الرشيدی» موفق به حفظ كامل قرآن كريم شد.
از تلاوت كردن قرآن كريم به عنوان قاري رسمي در يكي از مشهورترين مساجد مصر به نام مسجد «الاحمدی» شهر طنطا ـ كه اكنون قاری رسمی اين مسجد استاد «محمد بسيونی» است ـ به عنوان يكي از موفقيتهای استاد محمد حصان در عرصه تلاوت قرآن كريم ياد ميشود.
از استاد حصان بالغ بر 10 هزار ساعت تلاوت باقی مانده است كه اين گنجينه حاصل زحمت فرزند استاد يعنی «ابراهيم محمد حصان» به حساب ميآيد كه هميشه با پدر همراه بوده و حتی تلاوتهای كوتاه را هم ضبط كرده است.
سبك تلاوت استاد محمد حصان از سبكهای به طور كامل متمايز و بارز در ميان شيوههای مختلف تلاوت است. عدم وجود خط سير لحنی منظم و قابل پيشبينی در تلاوت و تغيير آن بر اساس مواضع مختلف آيات قرآن كريم از مهمترين خصوصيات لحنی سبك به شمار ميآيد.
نشست واكاوي ابعاد فني تلاوتهاي استاد «محمد عبدالعزيز حصان» از ساعت 14 تا 16 ششم مرداد ماه(سهشنبه) در سالن اجتماعات خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به نشاني خيابان انقلاب اسلامي، خيابان قدس، خيابان بزرگمهر، پلاك 97 برگزار ميشود.
نظر شما