يك نويسنده پيشكسوت جهموري آذربايجان پس از ديدار از موزه قاجار تبريز، گفت: من يکي از كتابهايم را درباره تاريخ ايران از دوره صفويه تا قاجار به رشته تحرير درآوردهام. موزه قاجار تبريز به لحاظ ساخت و فضاهاي موجود در آن، نمونهاي منحصر به فرد از فرهنگ ايراني است.\
اين نويسنده 89 ساله که با شور و شعف از خانه امير نظام گروسي و اشياي موزه قاجار تبريز بازديد ميكرد، با اشاره به مشترکات فرهنگي قابل توجه دو کشور، ابراز اميدواري كرد براي ساير هموطنانش نيز فرصت حضور در تبريز و ديدن اين آثار و بناها فراهم شود.
وي فضاي فرهنگي موجود در شهر را بسيار قابل اعتنا توصيف کرد و افزود: با وجود مکانهاي تاريخي زيادي که به موزه تبديل شدهاند، امکان ايجاد روحيه فرهنگ دوستي و حفظ تاريخ بسيار بهتر ميسر خواهد شد و در اين مورد شهر تبريز موفق بوده است. پژوهشگران تاريخ ايران و جهان بايد اين تاريخ كهن را در منابع مختلف حفظ كنند.
استاد صالح بيگ که داراي تاليفات فراواني در زمينه تاريخ ايران آذربايجان است، تخصصي بودن موزههاي آذربايجان شرقي را زمينهاي براي بررسي بيشتر و تحقيق دقيقتر محققان دانست و افزود: موزه قاجار تبريز که در خانهاي زيبا و تاريخي مستقر شده، به خوبي امکان بررسي هنر، فرهنگ و ديدگاههاي مردم و هنرمندان دوره قاجار را به انسان ميدهد و اين مساله در بازشناسي ريشههاي رفتاري مردمان آن دوره کمک شاياني خواهد كرد و بهتر است اين ريشههاي تاريخي در كتابها ماندگار شود.
وي در پايان بازديد از موزه قاجار تبريز، يکي از كتابهايش را كه درباره تاريخ ايران از دوره صفويه تا قاجار به رشته تحرير درآورده بود به کتابخانه موزه اهدا كرد تا پژوهشگران و محققان تاريخ از مطالب آن بهره گيرند.
نظر شما