بررسي الگوهاي روابط بينالملل سياستهاي آمريكا در كتابي با عنوان «سياست خارجي آمريكا الگو و روند» تاليف چارلز دبليو كگلي و اوجين آر ويتكف با ترجمه اصغر دستمالچي از سوي مركز چاپ و نشر وزارت امورخارجه تجديد چاپ شد.\
يكي از ويژگيهايي كه نويسنده اين كتاب در روابط آمريكا با ديگر كشورها به آن اشاره كرده است، كمونيسم ستيزي و سدبندي است. اين رويه در برابر نفوذ اتحاد شوروي به مدت نيم قرن شاخص سياست خارجي امريكا بود و الويتهاي داخلي و خارجي اين كشور را تعيين ميكرد.
اين اصول، همراه با ويژگيهايي چون جهانگرايي، قدرت نظامي و مداخله جويي، به صورت روشهاي دايمي سياست خارجي آمريكا درآمدند و در طول حكومت 9 رئيس جمهور پيدرپي (از ترومن تا بوش) در برابر تغييرات اساسي سرسختي نشان دادهاند.
پافشاري و تداوم در سراسر جنگ سرد كه از نشانه بارز سياست خارجي آمريكاست به عنوان يك الگو از سوي سياستگذاران و به عنوان مقصود سياست خارجي همواره دنبال ميشود. با توجه به اين كه در زمان كنوني كمونيسم ستيزي و سد بندي ديگر بهصورت شاخص ميسر، مفيد نيستند، اما هنوز سياست خارجي آمريكا نسبت به تغيير مواضع بنيادي خود مقاوم ميكند.
كتاب «سياست خارجي آمريكا الگو و روند» از هشت بخش با عنوانهاي «نظرات تحليلي درباره سياست خارجي آمريكا»، «الگوي سياست خارجي آمريكا»، «منابع خارجي سياست خارجي آمريكا»، «منابع اجتماعي سياست خارجي آمريكا»، «منابع حكومتي سياست خارجي آمريكا»، «تاثير نقش در سياست گذاري خارجي آمريكا»، «سياست گذاران و سياست؛ افراد به عنوان منبع سياست خارجي آمريكا» و«الگو و روند در آينده سياست خارج آمريكا» تشكيل شده است.
از ديگر مباحث اين نوشتار ميتوان تداوم و تغيير در سياست خارجي آمريكا، وجوه متعدد عليت در تحليل سياست خارجي آمريكا، قدرت و اصول، سير تاريخي اهداف سياست خارجي آمريكا، قدرت نظامي و مداخله جويي، فعاليتهاي پنهاني، ديپلماسي عمومي و كمك خارجي، نظام سياسي متحول بينالمللي، قدرت و اصول در جهاني نوين، تفوق رياست جمهوري در سياستگذاري خارجي و نقش كنگره در سياست گذاري خارجي را نام برد.
چاپ سوم كتاب «سياست خارجي آمريكا الگو و روند» از سوي مركز چاپ و نشر وزارت امورخارجه در شمارگان 1000 نسخه، 860 صفحه و بهاي 125000 ريال به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما