هفته گذشته، ناشران كتابهاي تاريخ و جغرافيا 66 عنوان كتاب تاريخي و 1 عنوان كتاب در حوزه جغرافيا به بازار كتاب عرضه كردند. در بين اين آثار، مجموعه «ايران از آغاز تا اسلام » اثر رومن گيرشمن با ترجمه محمد معين ركورددار تعداد چاپ بود.\
اين كتابها بر اساس فهرست كتابهاي منتشر شده، در بانكهاي اطلاعاتي خانه كتاب، صورت ميگيرند و با نگاهي گذرا ميتوان دريافت كه بخش از كتابها به تاريخ معاصر ايران و بخشي ديگر در زمينه تاريخ ايران باستان به رشته تحرير درآمدهاند.
در اين هفته در فهرست موضوعي كتابهاي جغرافيايي، نام 1 كتاب در حوزه جغرافيا به چشم ميخورد. «تاريخ علم جغرافيا» به قل اميد زارعي و به كوشش وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، دفتر امور فرهنگي منتشر شده است.
شايسته يادآوري است كه در هفته گذشته، نام 4 كتاب در حوزه جغرافيا به چشم ميخورد. «فلسفه جغرافيا، شامل مهمترين نكات درسي» و «جغرافياي طبيعي (اقليم) مرفولوژي» به كوشش انتشارات فرهيختگان دانشگاه منتشر شدهاند. همچنين «دايرهالمعارف شهرهاي جهان» به قلم عبدالحسين سعيديان به كوشش انتشارات آرام در دسترس جغرافيپژوهان و «طراحي سيستمهاي اطلاعات جغرافيايي» اثر «لن هيوود» با ترجمه حسين عالميراد نيز در دسته كتابهاي جغرافيايي قرار گرفته بود.
گيرشمن؛ باستانشناس فرانسوي، در اين کتاب کوشيده است تا گذشته ايران را از حدود 15هزار سال قبل از مسيح (ع) تا آمدن اسلام به ايران به شکل مستند شرح دهد. اين کتاب که هدف آن، شرح باستانشناسي و تاريخ و تمدن ايراني است، در شش فصل نگاشته شده است كه به ماقبل تاريخ، ورود ايرانيان، شرق ضد غرب، غرب ضد شرق و عکسالعمل مشرق، پارتيان و توسعه تمدن ايراني بخش ميشود.
خواننده در اين کتاب از گذشته مادها و پارسيان مخصوصا قوم اخير که نخستين شاهنشاهي جهان را تشکيل دادند و معرف مهمترين قسمت اين شعبه از ملل آريايي يعني ايرانيان بودند، آگاه خواهد شد.
دکتر رومن گيرشمن (باستان شناس فرانسوي) در سال 1895 ميلادي متولد شد و در دانشگاه سوربن، مدرسه تحصيلات عاليه و مدرسه لوور به تحصيل پرداخت. در سال 1930 همراه گروه باستانشناسان فرانسوي در تلو واقع در عراق به حفريات پرداخت. در سالهاي بعد به رياست هيأتي مامور ايران شد و در لرستان، سيلک و اسدآباد مشغول حفاري شد. در 1935 در شهر شاپور شهر ساساني که در قرن سوم ميلادي بنا شده به کار پرداخت و در 1936 با نخستين گروه باستانشناسي مأمور افغانستان همکاري کرد.
«امپراتوري چنگيزخان» اثر تامس استريسگاث با ترجمه منوچهر پزشك، «اندرزهاي داريوش بزگ» به قلم سيد علي اصغر شريعتزاده، «ايران جلوههاي تمدن» با تصاوير افشين بختيار، «تاريخ سامانيان (عصر طلايي ايران)» اثر جواد هروي، «كوروش كبير» اثر هرولد آلبرت لمب با ترجمه صادق رضازاده مشفق، «مقالات تاريخي» به اهتمام رسول جعفريان، «هخامنشيان: فرمانروايان زمين و دريا» اثر داريوش احمدي، «يونانيان باستان» اثر دان ناردو با ترجمه مهدي حقيقتخواه منتشر شده و در دسترس تاريخپژوهان قرار دارد.
نظر شما