به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست «زنان زهرایی؛ تربیت کننده نسل زهرایی» در حاشیه هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان با حضور فروغ منهی؛ مادر شهیدان خالقیپور و زینب عرفانیان؛ نویسنده و جمعی از بانوان طلبه در حوزه الزهرا لبنان برگزار شد.
زنان باید از شهدا برای جهانیان حرف بزنند
در این نشست زینب عرفانیان با بیان اینکه برای نوشتن کتاب «درگاه این خانه بوسیدنی است» دو سال به خانه فروغ منهی رفتم و در این سالها حتی یک بار هم اشک ایشان را ندیدم، گفت: ایشان نماد یک مادر واقعی هستند چرا که غم در دلشان و شادی در صورتشان نمایان است. این دو سال برای من مثل رویا بود؛ رویایی کوتاه مثل خواب و شیرین مثل عسل. با اینکه دو سال به خانه مادر شهیدان خالقیپور رفت و آمد داشتم هنوز هم از شنیدن حرفهایشان سیر نمیشوم.
این نویسنده ادامه داد: مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)، حضرت زینب (س) را راوی واقعه کربلا میدانند. اگر حضرت زینب (س) کربلا را برای ما روایت نمیکرد و نمیگفت در کربلا چه گذشته است قطعاً این فاجعه را تحریف میکردند و عمق و اصل ماجرای کربلا به گوش ما نمیرسید.
عرفانیان افزود: ماموریت فعلی ما به عنوان یک نویسنده و یک زن یا به عنوان مادران و همسران شهدا چیست؟ کسی که یک یا چند شهید تقدیم انقلاب کرده ماموریتاش تمام نشده است. کسی که در راه اسلام انفاق بیشتری کرده باشد مسئولیت سنگینتری در حفظ اسلام دارد. شما مردم سرزمین مقاومت در این راه مسئولیت بیشتری دارید. شما به جای همه ما رو در رو با دشمنی به نام اسرائیل در حال جنگ هستید و خون بهترین جوانان شما بر روی این خاک ریخته میشود. خاکی که به خاطر خون بهترین بندگان خدا قطعهای از بهشت است.
این نویسنده با بیان اینکه زنان باید از شهدا برای جهانیان حرف بزنند و روایت کنند، گفت: وقتی زنان روایت میکنند چیزهایی میبینند که مردها نمیبینند. زنان این موضوع را درک میکنند که وقتی یک سرباز با صورت زمین میخورد یعنی چه؟
زینب عرفانیان در پایان درباره اهمیت روایتگری توضیح داد: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) میگویند که ما در جنگ روایتها هستیم و اگر ما روایت نکنیم دیگران روایت میکنند. اگر ما روایت نکنیم دیگران تحریف شده روایت میکنند. اگر استعدادی در نوشتن و روایت کردن داریم بر ما واجب است که از این استعداد استفاده کنیم. اگر استعدادی دارید یا بنویسید یا روایت کنید یا جوابی برای آن دنیا مقابل شهدا پیدا کنید. خودم را موظف میدانم در خدمت کسانی باشم که دوست دارند روایتگری کنند. در مقابل شما هم همین مسئولیت را دارم و هر کسی دوست دارد یاد بگیرد من در خدمتش هستم. انشاءالله به زودی شما را در جشن پیروزی فلسطین و فتح قدس خواهم دید.
دشمن از حجاب بیشتر از اسلحه میترسد
در ادامه، فروغ منهی؛ مادر شهیدان خالقیپور بیان کرد: در گفتوگویی که با مقام معظم رهبری (مدظله العالی) داشتم به من گفتهاند ظهور نزدیک است. وقتی امام زمان (عج) ظهور کند یک عده از زنان به میدان میآیند. دعا میکنم تک تک شما در مسیر اسلام و انقلاب ثابت قدم بمانید. کار شما از مردان سختتر است چرا که شما مادران آینده فرزندان اسلام هستید و از دامن شما فرزندانی تربیت میشوند که جزو لشکر امام زمان (عج) خواهند بود. در کنار شما احساس میکنم در ایران و مقابل فرزندانم هستم و احساس غریبی نمیکنم.
مادر شهیدان خالقیپور با اشاره به دوران جانبازی همسرش گفت: بعد از جانباز شدن همسرم هشت سال با تمام وجودم از ایشان مراقبت کردم و به این نوکری افتخار میکنم. برای عاقبت به خیر شدن به پدران و مادران خود خدمت کنید چرا که بهشت زیر پای مادران است. دستان پدر و مادر خود را ببوسید. اگر خدا به من این لطف را داشت که در دامنم سه شهید پرورش بدهم به برکت دعای پدر و مادرم و پدر و مادر همسرم بود.
وی ادامه داد: ما هشت سال درگیر جنگ با دشمن بودیم. دشمن ما فقط صدام حسین نبود بلکه کشورهای مختلفی پشت صدام بودند. ایران در آن دوران درگیر انقلاب بود و هنوز این انقلاب به پیروزی کامل نرسیده بود که دشمن به ما حمله کرد اما جوانان با دستان خالی اما دلی پر از ایمان نگذاشتند یک وجب از خاک وطن به دست دشمن برسد. امروز همه شهدا به تک تک شما خواهران افتخار میکنند. این چادر از طرف حضرت زهرا (س) به شما رسیده است. دشمن از چادر شما بیشتر از اسلحه میترسد.
مادر شهیدان خالقیپور درباره نحوه شهادت فرزندانش توضیح داد و گفت: وقتی خبر شهادت فرزند بزرگم را به پدرشان اطلاع دادم ایشان در واکنش به این خبر گفتند ما عددی نیستیم که دشمن داشته باشیم. دشمنان ما دشمنان اسلام هستند. کاری نکنید دشمن اسلام از این اتفاق سواستفاده کند. همسرم برای تشییع جنازه به تهران آمدند و سریع به منطقه برگشتند. بعد از شهادت پسر اولم، پسر دوم و سومم نیز شهید شدند. ایرانیها از یک طرف درگیر جنگ با عراق و از طرف دیگر درگیر جنگ با منافقان بودند. مردهایی که ایمان و به انقلاب محبت داشتند همگی درگیر جنگ بودند. زنان هم پشت جبهه خدمترسانی میکردند. زنان طلا و هر چیزی داشتند، میفروختند تا با پول آن به جبهه کمک کنند. همه مردهایی که قلبشان برای ایران میتپید در حال جنگ بودند. چون ما آن روزها را دیدم شما را درک میکنیم و قدرشناس شما هستیم و برای شما دعا میکنیم. قلب ما برای شما میتپد.
فروغ منهی در پایان با تاکید بر اینکه ما مسلمان ایران، لبنان، سوریه و… مانند دژ محکم با هم متحد هستیم، گفت: در ایران برای شما دعا میکنیم تا خدا شما را حفظ کند. شما نزدیک به دشمن هستید و ما در مقابل شما تعظیم میکنیم چرا که ما در مقابل شما هیچ کاری نکردیم. احساس میکنیم لبنان خانه دوم ما است شما هم در ایران این احساس را خواهید داشت. همه ایرانیها به وجود تک تک شما افتخار میکنند.
هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان از ۲۱ مهرماه آغاز به کار کرد و تا ۳۰ مهرماه ۱۴۰۲ به فعالیت خود ادامه میدهد.
نظر شما