زندگينامه داستاني و خاطرات سرلشکر خلبان شهيد منصور ستاري در قالب 2 كتاب با عناوين؛ "از تبار آسمان" نوشته شمسي خسروي و "پاكباز عرصه عشق" اثر علي اكبر، به ترتيب توسط نشرهای "نهاجا" و "آجا" به چاپ های اول و چهارم رسيدهاند._
اين اثر بر اساس اسناد موجود در نيروي هوايي و سازمان عقيدتي، سياسي ارتش جمهوري اسلامي ايران نوشته شده است.
كتاب "از تبار آسمان"، در قطع رقعي و 360 صفحه، با شمارگان 2هزار نسخه و بهاي 35هزار ريال، به همت انتشارات اداره عقيدتي، سياسي نيروي هوايي ارتش (نشر نهاجا) به چاپ اول رسيده است.
همچنين دومين جلد از مجموعه "اميران جاويد" با عنوان "پاكباز عرصه عشق" و خاطراتی از سرلشکر شهيد "منصور ستاري" به قلم علي اكبر، توسط انتشارات سازمان عقيدتي سياسي ارتش (نشر آجا) به چاپ چهارم رسيده است.
در آغاز اين اثر، سخنان مقام معظم رهبري درباره فداكاريهاي خلبان شهيد منصور ستاري در 8 سال دفاعمقدس منعكس شده است.
نویسنده "پاكباز عرصه عشق" در مقدمه این كتاب یادآور شده است: "سخن از سرلشكر شهيد منصور ستاري است كه 56 ساعت بعد از بيان خاطراتش، در پانزدهم دي ماه 73، هنگامي كه از اصفهان به تهران بازميگشت، به همراه تني از همراهانش بر اثر سقوط هواپيما به شهادت رسيد و دفتر زندگاني پر فراز و نشيبش را به دست آيندگان سپرد تا بسان چراغي، فرا راه پويندگان طريق پايمردي و استقامت، خلاقيت و سازندگي باشد."
"كودكي تا دانشكده"، "دانشكده تا فرماندهي" و "فرماندهي تا شهادت"، بخشهاي اين كتاب را تشكيل ميدهند و خاطرات سرلشكر شهيد منصور ستاري از زبان خود، خانواده و همرزمانش مطرح شدهاند.
در پايان اين اثر، مقدمه كتاب به زبان انگليسي و تعدادي عكس از سرلشكر منصور ستاري در دوران دفاع مقدس آورده شده اند.
كتاب "پاكباز عرصه عشق"، در قطع رقعي و 260 صفحه، با شمارگان 3هزار نسخه و بهاي 25هزار ريال، توسط نشر آجا به چاپ چهارم رسيده است.
منصور ستاري، سال 1327 در روستاي ولي آباد ورامين به دنیا آمد. وي در سال 1346، وارد دانشكده افسري و با درجه ستوان دومي فارغالتحصيل شد.
ستاري، براي گذاراندن دوره علمي كنترل رادار، به كشور آمريكا سفر كرد و در سال 1351 به ايران بازگشت و به عنوان افسر كنترل شكاري نيروي هوايي مشغول به كار شد.
سرلشكر منصور ستاري، به علت فعاليتهاي بيش از حدي كه در اجراي طرحهاي جنگي در دفاعمقدس از خود نشان داد، در سال 1362 به عنوان معاون عمليات فرماندهي پدافند نيروي هوايي منصوب شد و در بهمن ماه 1365 فرماندهي نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران را بر عهده گرفت و تا هنگام شهادت، در اين سمت فعال بود.
وي در روز پانزدهم دی ماه 1373 و در یک سانحه هوایی به شهادت رسید.
نظر شما