به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر، اکبر پورات در دومین نشست انجمن کتابخانههای عمومی استان بوشهر در سال جاری گفت: در نشستی که در عسلویه با شورای راهبردی پتروشیمیهای منطقه پارس خواهیم داشت، مسئله فرهنگ در اولویت است.
وی با بیان اینکه بهدنبال توجه بیشتر شورای راهبردی پتروشیمیها و صنایع نفت و گاز استان به حوزه فرهنگ به ویژه کتاب هستیم، افزود: اغلب اعتبارات و فعالیتهای نرمافزاری حوزه فرهنگ در قالب اعتبارات تملک دارایی نمیگنجد. بنابراین باید در این حوزه از شورای راهبردی پتروشیمیها و صنایع نفت و گاز در مسیر پیشرفت فرهنگ استان کمک گرفت.
آمارها نشان از حرکت روبهجلوی کتابخانههای عمومی استان بوشهر دارد
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از عملکرد یک سال گذشته کتابخانههای عمومی استان بوشهر و تحلیل وضعیت آنها بر مبنای شاخصهای آماری، گفت: در ۶۷ باب کتابخانه نهادی استان بوشهر تعداد یک میلیون و ۱۵۳ هزار و ۸۷۵ نسخه کتاب موجود است. تعداد اعضا ۵۸ هزار و ۹۹۶ نفر و زیربنای کتابخانهها نیز ۲۶ هزار و ۴۰ مترمربع است. در شش ماه نخست امسال تاکنون تعداد ۲۴۵ هزار ۷۲۸ و جلد کتاب امانت داده شده است، این آمارها نشان از حرکت رو به جلو و چشمانداز مطلوب کتابخانههای عمومی استان دارد.
حیدر راهب افزود: در یک سال گذشته برای بازطراحی کتابخانههای عمومی استان در چغادک، چاهکوتاه، دالکی، آبطویل و کاکی نیز ۵۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی ادامه داد: از لحاظ سرانه کتابخانهای، شهرستان عسلویه به ازای هر ۲۵ هزار نفر، یک کتابخانه و شهرستان تنگستان به ازای هر ۲۵ هزار نفر، ۳.۱ کتابخانه عمومی دارد که به ترتیب کمترین و بیشترین سرانه کتابخانهای استان بوشهر را دارا هستند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان بوشهر با بیان اینکه روستاهای بالای دو هزار و ۵۰۰ نفر میتوانند کتابخانه داشتند باشند، افزود: در استان بوشهر در مجموع ۱۲ کتابخانه روستایی و ۷ کتابخانه شهری کمبود داریم که طبق برآوردهای انجام شده، شهرستان بوشهر ۳ کتابخانه، شهرستان دشتستان ۴، شهرستان تنگستان ۳، شهرستان دشتی ۲، شهرستان گناوه ۱، شهرستان کنگان ۲، شهرستان عسلویه ۲، شهرستان دیر ۱ و شهرستان جم ۱ دیگر علاوه بر کتابخانههای موجود، نیاز دارند.
لزوم تأمین و تکمیل زیرساختهای فرهنگی استان بوشهر
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی در رابطه با برنامههای هفته کتاب، گفت: زیرساختهای فرهنگی باید آنچنان تأمین باشد تا مدیران این عرصه فقط عمده تمرکزشان بر مباحث نرمافزاری حوزه فرهنگ باشد.
عبدالرحیم افروغ افزود: هر چقدر جامعه به سمت امور فرهنگی و هنری و حوزه کتاب سوق پیدا کند، بهطبع آسیبهای اجتماعی جامعه کاهش پیدا میکند و بعدها مجبور نخواهیم بود چند برابر هزینهای را که الان میتوانیم انجام دهیم، صرف درمان کنیم.
نظر شما