به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ کتاب «کاربرد خط در گرافیک» توسط نشر دیار آفتاب راهی بازار کتاب شد. به طور کلی نوشتار نوعی ثبت و ذخیرهسازی اطلاعات است. در نهایت اگر متن به صورت ثبت شده باشد، در نوشتار اطلاعات برای تمام افرادی که توانایی خواندن آن را داشته باشند، مورد استفاده قرار میگیرد.
حافظه در این روش نه به صورت نگهداری جز به جز اطلاعات؛ بلکه با یادگیری قواعد نگارش و شکل حروف و کلمات، نقش اساسی دارد و انسان قادر به نگهداری بسیار محدود آن است. در حالی که برای اطلاعات نوشتاری، حداقل میزان اطلاعاتی که حافظه دائمی حفظ میکند محدودیت ندارد.
نخستین خط و پیدایش شکلهای اولیه الفبا، امروزه به معنی زیبایی است. در این مرحله و به ویژه از زمانی که ابداع انواع خطوط با هدف کتابت قرآن انجام شد، هم به زیبایی و موزون بودن آن توجه شد و هم حسی روحانی و معنوی در آن جلوه یافت.
خط رایج کنونی ایران از دو خط کوفی و نسخ گرفته شده و این دو، خود از دو الفبای نبطی که مربوط به حدود یک قرن پیش از هجرت میشود؛ گرفته شده است.
از خط کوفی، شش قلم، محقق، ریحان، ثلث، نسخ، رقاع و توقیع استخراج شده و افزون بر این قلمهای ششگانه، بعدها قلم دیگری از قلم توقیع و قلم رقاع وضع شد که در ادامه به قلم تعلیق معروف شد.
در نهایت این کتاب به تاثیر خط بر گرافیک و همچنین تاثیر گرافیک بر خطاطی میپردازد.
کتاب «کاربرد خط در گرافیک» به قلم عبدالحسین محمدزاده، پریسا صادقی و نادیه بلیانیان به همت نشر دیار آفتاب با قیمت ۹۵ هزار تومان در ۹۶ صفحه منتشر شده است.
نظر شما