به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، قصه و روشهای خلق داستان چیست؟ کودکان برای نوشتن قصه باید به چه نکاتی توجه کنند؟ کودکان و نوجوانان چگونه قصه بنویسند که تاثیرگذار باشد؟ و … این مباحث بخش درخورتوجهی بود که نشست نقد و بررسی کتاب «رهایم نکن» را به خود اختصاص داد. این نشست همزمان با اولین روز از هفته کتاب با حضور قدرت الله صلح میرزایی و حضور پر شور دانشآموزان دختر و پسر مقاطع ابتدایی مدارس امام رضا (ع) و بعثت پیش از ظهر امروز سهشنبه در فروشگاه مرکزی کتاب انتشارات بهنشر واقع در خیابان امام خمینی (ره) برگزار شد.
قدرت الله صلح میرزایی نویسنده، کارگردان و فیلم نامه نویس و تهیه کننده سینما و تلویزیون است که فعالیت هنری را سال ۱۳۵۹ با کارگردانی نمایشنامه «می خواهم بروم جبهه» آغاز کرده و پیش از وارد شدن به فعالیتهای فیلمسازی به نگارش کتابهای داستانی در زمینه ادبیات کودک و نوجوان اشتغال داشته است. «محاصره سوسنگرد» و «اوارگان جنگی دراردوگاه دزفول» بخشی از کتابهای اوست.
کارگردانی فیلمهای سینمایی بسیاری همچون شاخه گلی برای عروس، بی تو تنهایم، گریز از مرگ و شاهین طلایی، سریال پنجره، فیلم دلداده و فیلم زندگی شیرین، فیلم سینمایی گریز ازمرگ، حامی، شاهین طلایی، علفهای هرز، شاهین طلایی و دختری درقفس، سریالهای پنجره دختری بنام آهو و حکایتهای کمال از مهمترین آثار قدرتالله صلحمیرزایی است.
اوکه سالها معلم بوده و نوشتن قصه و داستان را کودکی شروع کرده خطاب به دانشآموزان حاضر در این نشست گفت: " اصل مهم نویسندگی، مطالعه فراوان کتاب و نوشتن است. هیچ گاه از نوشتهها خود نا امید نباشید و همواره تا جایی که میتوانید در مورد موضوعات مختلف بنویسید. برای نوشتن قصه و داستان خوب باید تکنیک داستان نویسی را فرابگیرید. و در تقویت زبان و بیان خوب تلاش کنید؛ چرا که اگر یک اثر زبان خوبی نداشته باشد، نمیتواند تاثیر گذار باشد و مخاطب را به خود جذب کند".
این نویسنده با اشاره به اینکه گاهی یک رویداد می تواند سوژه داستانی خوبی باشد، ادامه داد: دانشآموزان علاقهمند به نویسندگی نسبت به مسائل جامعه، مدرسه، حرکتها، رفتارها و گفتارهای مردم بی تفاوت نباشند و هنگامی که سوژه خوبی را برای نگارش قصه و داستان انتخاب کردند باید آن داستان را به خوبی پرداخت کنند.
میرزایی، لازمه نوشتن داستان خوب را فراگیری تکنیکهای داستان نویسی عنوان کرد و افزود: نگاه افراد به پرداخت سوژهها باید متفاوت باشد تا داستانی جذاب و تاثیرگذار خلق شود. در قصه نویسی برای اینکه داستان باور پذیر شود، باید تخیلات را به واقعیت نزدیک کنیم.
نویسنده کتاب «رهایم نکن» ادامه داد: نوشتن یک داستان، مانند ساختن یک خانه است. ممکن است تمام ابزار و ایدههای مورد نیاز را در اختیار داشته باشید، اما اگر پِی و و بنیان اثر محکم نباشد، حتی زیباترین سازهها نیز دوامی نخواهند داشت. قصه نیز باید طرح و چارچوب مشخصی داشته و از پیرنگ قوی برخوردار باشد.
او ادامه داد: کتاب «رهایم نکن» روایت داستانی از یک سوژه دینی، تربیتی و اخلاقی است. این اثر فداکاری کودکان و نوجوانان و کمک کردن آنها به یکدیگر در حل مشکلات و مهربانی کردن با حیوانات را روایت میکند. در این اثر تلاشهای پسری نوجوان روایت میشود که با وجود تمام مشکلاتی که در زندگی با آن مواجه است کار انسانی و خدایی میکند.
اجرای نمایش و قصهخوانی کتاب «رهایم نکن» توسط اعضای شبکه دانشآموزی کتاباران، پاسخ به پرسش خوانندگان کتاب، مسابقه و اهدای جایزه به نوجوانان حاضر در برنامه و امضای کتاب از بخشهای دیگر این نشست بود.
به گزارش ایبنا؛ کتاب «رهایم نکن» به نویسندگی قدرت الله صلح میرزایی در ۶۴ صفحه، قطع وزیری کوتاه در شمارگان دو هزار نسخه از سوی انتشارات بهنشر منتشر شده و با قیمت ۷۰ هزار تومان در فروشگاههای کتاب و محصولات فرهنگی بهنشر در مشهد و سراسر کشور در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
سهشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۳
نظر شما