چهارشنبه ۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵
همراهی مخاطب در لحظه‌های غیررسمی با رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب/ ریشه‌های علاقه رهبری به کتاب

علیرضا مختارپور، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران گفت: هدف از برگزاری این مراسم دیدن بخش کوچکی از فعالیت‌های مربوط به حوزه مورد توجه مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و مقوله کتاب و کتابخوانی، به خصوص با محوریت نمایشگاه کتاب است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آئین رونمایی از ششمین قسمت از مجموعه «غیر رسمی»، تهیه شده در موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌ الله خامنه‌ ای با حضور چهره‌ های فرهیخته و دغدغه‌ مند حوزه فرهنگ به میزبانی سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در سی و یکمین دوره هفته کتاب برگزار شد.

علیرضا مختارپور، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران ضمن خوش آمدگویی به حاضرین در جمع گفت: تصور می‌کنم ویژگی مشترک حاضران در این جمع اهل فرهنگ و قلم و ادب بودن آنها، صرف نظر از مشاغل، مسئولیت‌ها و سمت‌های مختلف است. هدف از برگزاری این مراسم دیدن بخش کوچکی از فعالیت‌های مربوط به حوزه مورد توجه مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و مقوله کتاب و کتابخوانی، به خصوص با محوریت نمایشگاه کتاب است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران در ادامه یک متن ۲۰ سطری در باب توجه مقام معظم رهبری به جایگاه و اهمیت کتاب و کتابخوانی قرائت کرد که به شرح زیر است:

به نام آنکه جان را روشنی داد

می‌شود کتاب را دوست داشت اما کتاب نخواند،

می‌شود کتاب خرید امّا نخواند،

می‌شود کتابخانه بزرگ داشت امّا کتاب نخواند،

می‌شود کتاب خواند امّا با روش کتابخوانی آشنا نبود،

می‌شود کتاب خواند امّا کتاب‌های ضعیف، خنثی و متفرق خواند

می‌شود کتاب خواند امّا با نویسنده، مترجم و ناشر آشنا نبود

می‌شود کتاب خواند امّا از کیفیت محتوا، زبان، صورت و اصول حرفه‌ای تولید کتاب بی خبر بود،

می‌شود کتاب خواند امّا به موضوع دسترسی به کتاب در اقصی نقاط کشور بی توجه بود،

می‌شود کتاب خواند امّا با وضع ترجمه کتاب آشنا نبود،

می‌شود کتاب خواند امّا از اهمیت تولید کتب مناسب برای کودکان و نوجوانان غافل بود،

می‌شود کتاب خواند امّا از ملزومات انتشار کتاب مثل تولید کاغذ بی خبر ماند،

می‌شود کتاب خواند امّا از سطح کتابخوانی مردم خصوصاً نسل جوان بی اطلاع بود،

می‌شود کتاب خواند امّا از قیمت کتاب اطلاعی نداشت،

می‌شود کتاب خواند امّا به شمارگان پایین کتاب بی توجه ماند،

می‌شود کتاب خواند امّا نگران عدم تولید برجسته در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در گونه‌های مختلف مخصوصاً ادبیات داستانی و رمان نبود،

می شود کتاب خواند امّا نسبت به پایین بودن جریان ترجمه آثار فارسی به زبان‌های دیگر بی اعتنا ماند،

می شود کتاب خواند امّا کاری به ترویج و تبلیغ کتابخوانی و معرفی کتاب های مفید نداشت،

می‌شود کتاب خواند امّا در سخنرانی‌ها و جلسات مختلف به کتاب استناد نکرد،

و ده‌ها امکان و می‌شود های دیگر

و بالاخره می‌شود کتاب خواند اما به نمایشگاه کتاب بی اعتنا بود

امّا، اگر هریک از این افعال منفی این عبارت تبدیل به مثبت شد و همه آنها هم با هم تحقق یافت آن وقت با چهره‌ای برجسته آشنا می‌شویم به نام آیت‌ الله سید علی خامنه‌ ای.

پرداختن به همه ابعاد پیدا و پنهان رهبر انقلاب در یک مستند دشوار است

پس از پایان صحبت‌های رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، سید محمدعلی صدری نیا کارگردان ششمین قسمت از مجموعه «غیر رسمی»، درباره دلایل ساخته شدن این مستند سینمایی گفت: این علاقمندی مشترک برای همه ما وجود دارد که فارغ از گزارش های رسمی، فرصت حضور و همراهی با مقام معظم رهبری را در نمایشگاه کتاب و دریافت دیدگاه های ایشان نسبت به مسئله مورد توجه‌شان یعنی کتاب داشته باشیم و بالطبع برای من هم چنین اشتیاقی وجود داشت.

وی ادامه داد: این مستند تلاشی برای همراه کردن مخاطب در لحظه‌های غیر رسمی مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب است که توجه ایشان به کتاب‌ها و بحث‌های مختلف و ریشه‌های علاقه ایشان به کتاب را بیان می‌کند.

صدری نیا با اشاره به هدف ساخت مجموعه مستندهای «غیر رسمی» گفت: در مجموعه مستندهای «غیر رسمی» که تا کنون ساخته شده است، تیم تولید این مجموعه همه کوشش خود را به خرج داده تا با ساخت مستندها «غیر رسمی» یک قدم به اندیشه و دیدگاه مقام معظم رهبری به شکل غیر رسمی‌تر ورود کند. اما ساخت قسمت ششم این فیلم با پنج مجموعه گذشته تا اندازه ای متفاوت است. زیرا به مقوله کتاب پرداخته است.

و خب کتاب حوزه شخصی آدم‌ها است و این فرصت را ایجاد می کند تا به شخصیت افراد نزدیک تر شویم و این موضوع هم درباره مقام معظم رهبری صدق می کند و همین مسئله تا حدودی کار را سخت می‌کند، زیرا پرداختن به همه ابعاد و زوایای پیدا و پنهان افراد به خصوص شخصیت‌های فرهیخته ای چون حضرت آقا و ارائه تصویری غیر رسمی در یک فیلم مستند دشوار است.

وی یادآور شد: یکی از بخش‌های مهم مستند نوع ارتباطی است که مقام معظم رهبری با اهالی فرهنگ برقرار می‌کنند که نشان‌دهنده سلایق و علایق مختلف ایشان در حوزه‌های گوناگون است و این مهم حاوی نکات ارزنده‌ای است که می‌تواند برای مدیران آموزنده باشد.

لازم به توضیح است سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور و وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد حمزه‌زاده قائم مقام پیشین حوزه هنری، محسن مومنی نویسنده و رئیس سابق حوزه هنری انقلاب اسلامی، اشرف بروجردی رئیس سابق سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، مهرداد باقری رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، علی اکبر اشعری رئیس اسبق سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محسن چینی فروشان رئیس سابق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، احمد مسجد جامعی وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جواد حق شناش فعال فرهنگی، و جمعی از اهالی رسانه در نمایش مستند مجموعه «غیر رسمی» حضور داشتند.

آیین رونمایی از ششمین قسمت از مجموعه «غیر رسمی» به کارگردانی سید محمدعلی صدری نیا با موضوع انسِ رهبر انقلاب اسلامی با کتاب و اهالی فرهنگ و توجه به سلیقه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ادبی برای نخستین بار در مرکز همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها