جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۱
از فراخوان  هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر تا برگزاری چهارمین همایش ادبی فخر ایران

سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران در هفته‌ای که گذشت رویدادهای مختلفی از جمله برگزاری نشست‌های نقد و بررسی کتاب، چند معرفی کتاب و گفت‌وگو با نویسندگان و شاعران داشته است.

سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در هفته کتاب روزهای پرکاری داشت و اخباری از جمله گفت‌وگوها و نشست‌ها و رویدادها را پوشش داد. مهمترین اخبار هفته اخیر را به اختصار مشاهده می‌کنید:

هجدهمین جشنواره شعر فجر فراخوان داد

هجدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر آثاری را که برای نخستین‌بار در سال ۱۴۰۱ به زبان فارسی و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در داخل کشور منتشر شده باشد در سه گروه ادبی مجموعه شعر بزرگسال (شعر کلاسیک، شعر نو و شعر محاوره)، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر (پژوهش‌های حوزه شعر) ارزیابی می‌کند. آثار ارسالی به این جشنواره باید تألیفی و به زبان فارسی و مجموعه شعر به‌صورت مستقل منتشر شده باشد؛ از این‌رو مجموعه‌های مشترک داوری نمی‌شوند.

نقد کتاب «قربانی طهران» در برنامه جلد دوم

حامد اشتری، نویسنده کتاب «قربانی طهران» گفت: برای نوشتن این اثر مجبور به مطالعه اسناد و گزارش‌های مختلف از تهران قدیم شدم و ۷۰ درصد موضوعات تاریخی کتاب کاملاً مستند و معتبر است. کتاب «قربانی طهران» روایت جوانی است که با رؤیای عدالت خواهی از وطن مهاجرت کرده و به مرکز تحولات سیاسی آن زمان یعنی تهران می‌آید و اوضاع را با آنچه در جراید می‌خوانده کاملاً متفاوت می‌بیند. این کتاب نگاهی داستانی به اتفاقات مشروطه دارد و در کنار این روایت داستان دیگری به صورت همزمان در پاریس رخ می‌دهد که بازتابی از حضور روشنفکران و سیاسیون اواخر دورۀ قاجار در دولت‌های اروپایی است.

سروده جدید عبداللهی در سوگ حضرت زهرا (س)

محمدمهدی عبداللهی، شاعر آیینی کشورمان شعر جدیدی را در سوگ شهادت حضرت فاطمه (س) سروده است:

امشب چه خبر شد، نشنیدید خبر را؟

در خاک بجویید هلا قرص قمر را

امشب که علی غسل دهد هستی خود را

ای کاش خبردار کند مرغ سحر را..

علاقه خاص شاعران جوان به غزل

زهیر توکلی، سردبیر پایگاه نقد شعر خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: هنوز هم غزل، قالب شماره یک ایرانی‌هاست و علت آن هم سعدی و حافظ هستند.

انتشار فراخوان حمایت از پژوهش‌های حوزه آزفا

دومین فراخوان حمایت از پژوهش‌های بنیاد سعدی شامل هفت اولویت پژوهش‌های پیکره بنیاد در حوزه تولیدات گفتاری و نوشتاری فارسی‌آموزان غیر ایرانی، پژوهش‌های مرتبط با سنجش و ارزشیابی توانش ارتباطی فارسی‌آموزان غیر ایرانی، پژوهش‌های مرتبط با تربیت مدرس زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان، پژوهش‌های مرتبط با آموزش زبان فارسی با اهداف ویژه، نیازسنجی در آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان، آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان به کمک فناوری و تضمین کیفیت در آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان» است.

برگزاری نشست «دایاسپورا و سیاست‌های زبانی»

شهروز فلاحت‌پیشه، معاون امور بین‌الملل بنیاد سعدی در نشست در نشست «دایاسپورا و سیاست‌های زبانی» سخنانش را با تأکید بر این موضوع آغاز کرد که زبان فارسی از محورهای قدرت نرم) ایران است و در دیپلماسی فرهنگی باید به آن توجه نشان داد. زبان فارسی یکی از اصلی‌ترین عوامل احساس تعلق آنان به سرزمین مادری است و زبان فارسی حلقه وصل ایران با مهاجران ایرانی خارج از کشور است و به این واسطه می‌توان روابط را گسترش داد.

اذعان نویسندگان بر تاثیر عمیق جنگ بر ادبیات

حسین مقدس، نویسنده و منتقد ادبی گفت: شوک حاصل از جنگ‌های جهانی و امواج عاطفی و احساسی حاصل از این رخداد نابودکننده هنوز دست‌مایه شکل‌گیری آثار ادبی و هنری به‌ویژه رمان و فیلم می‌شود.

برگزاری همایش ادبی فخر ایران

چهارمین همایش ادبی فخر ایران، هشتم آبان با شعار «کابوس صهیون، فخر ایران است» همزمان با سومین سالگرد شهادت دانشمند برجسته هسته‌ای و صنعت دفاعی کشور شهید محسن فخری‌زاده با حضور سفیرهای کشورهای مختلف، نمایندگان جنبش‌های مقاومت در منطقه، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، جمعی از معاونین، مسئولان و مدیران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، شاعران و ادیبان برجسته کشور، خانواده شهیدان رضایی‌نژاد، فخری‌زاده و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری برگزار شد.

برگزاری نشست بررسی «فصل توت‌های سفید»

نشست نقد و بررسی کتاب «فصل توت‌های سفید» به دبیری محمد قائم خانی با حضور سیده عذرا موسوی نویسنده کتاب، مصطفی حریری کارشناس و منتقد ادبی در فروشگاه کتاب به‌نشر تهران برگزار شد. مصطفی حریری کارشناس و منتقد ادبی در نشست کتاب «فصل توت‌های سفید» گفت: باید با بهره‌گیری از هنر و ادبیات، انقلاب را به نسل جوان و نوجوان امروز به درستی معرفی کنیم باید در داستان شخصیت‌ها را به گونه‌ای تعریف کنیم برای مخاطب امروز باور مند و قابل درک باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها