به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شهرکرد، نشست نخبگانی با هدف بزرگداشت مفاخر ادبی و با محوریت هماندیشی در راستای برگزاری همایشی در پاسداشت جایگاه ادبی و آثار تألیفی حسین پژمان بختیاری، با حضور اساتید مطرح حوزه ادبیات استان و صاحبنظران این حوزه توسط ادارهکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری در محل کتابخانه مولوی شهرکرد برگزار شد.
احمد فرهادی، مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری هدف از این نشست را توجه به هویت چهارمحال و بختیاری و معرفی گنجینههای علمی و ادبی استان عنوان کرد و افزود: بزرگداشت بزرگان و مفاخر گذشته و حال استان از جمله اهدافی است که این اداره کل با هدف تشویق به کتابخوانی، هدایت نسل جدید به عرصههای مختلف علمی و ادبی، معرفی بیشتر پیشینه تاریخی استان و حمایت از دوستداران فرهنگ انجام میدهد.
در ادامه ولیاله نصیری، عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد در خصوص برگزاری همایش بزرگداشت پژمان بختیاری اظهار داشت: پیریزی یک همایش علمی، خرد جمعی را میطلبد. پژمان یک شخصیت ملی و حتی فرا ملی است و با توجه به اینکه خاستگاه ایشان استان چهارمحال و بختیاری است شایسته است این همایش را این استان متولی شود. پس در صورت توافق جهت برگزاری این همایش، باید برنامهریزی دقیق صورت پذیرد و دانشگاه شهرکرد قول خواهد داد با تمام وجود از این همایش حمایت کند.
فیضالله طاهری، پژوهشگر و شاعر آئینی نیز در این نشست گفت: از اینکه مسیر کتابخانهها از امانت صرف به سوی برنامههای فرهنگی و بزرگداشت مفاخر پیش می رود جای بسیار خرسندی است. اگر این همایش به سوی کار روشمند و هدفمند و علمی پیش رود ما به نتایج بسیار ارزشمندی خواهیم رسید.
سپس حمید رضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه پیامنور شهرکرد در خصوص برگزاری این همایش اظهار داشت: هدف توسعه فرهنگ است و آغازی بر شناخت بیشتر مفاخر استان و در صورت برگزاری این همایش میتوان بعد ادبی، جامعه شناختی، بعد هنری و آثار و تألیفات را به عنوان ابعاد این همایش در نظر گرفت.
احمد رحیمخانی، دکتری زبان و ادبیات فارسی، نویسنده و پژوهشگر نیز در این نشست ۱۱ محور و موضوع پیشنهادی از جمله تبار شناسی، بررسی جریانهای ادبی مرتبط با پژمان، تأثیرگذاری و تأثیرپذیری از پژمان، بررسی سبکشناختی و نقد ادبی آثار منظوم ایشان، بررسی و نقد آثار ترجمه شده پژمان، بررسی و نقد متون تصحیح شده پژمان، بررسی زبانی و گویشی آثار پژمان، تعاملات پژمان با مشاهیر و معاریفِ معاصرِ حوزۀ فرهنگ و ادبیّات، بررسی و نقدِ آثار پژمان در حوزۀ پُست، تلگراف و تلفن، بررسی افکار و اندیشههای پژمان، بررسی و مطالعه اندیشهها و آثار ژاله قائممقامی (مادر پژمان) را بخشی از محورها و موضوعات پیشنهادی این همایش عنوان کرد و همچنین به تشریح شیوهنامۀ پیشنهادی جهت ارسال مقالات و ساختار دستهبندی آنها پرداخت.
در ادامه سایر اساتید و صاحبنظران حوزه زبان و ادبیات فارسی به بحث و تبادل نظر در خصوص موضوع این نشست نخبگانی پرداختند. برگزاری این سلسله نشستها جهت هدفگذاری و برنامهریزی هرچه بهتر برای بزرگداشت حسین پژمان بختیاری همچنان ادامه دارد.
نظر شما