به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حجتالاسلام والمسلمین هادی شیرازی؛ مدیر عامل مجموعه خط مقدم در پاسخ به دو شبهه در مورد عملیات وعده صادق نوشت:
بسم الله الرحمن الرحیم
پس از عملیات موفق وعده صادق رسانههای مقابل دو جهت را پیش گرفته و خواهند گرفت:
۱) ضعیف نشان دادن عملیات و بینتیجه بودن آن
۲) پرداختن به هزینههای این عملیات از حیث اقتصادی و سیاسی و در نتیجه به شکست کشاندن آن در اذهان عمومی مردم
بنابراین لازم است پاسخ دقیقی به این دو شبهه داده شود. این عملیات هیچ نتیجهای نداشته باشد دهها نتایج روشن و مبهم دارد که برخی از آنها را با هم مرور میکنیم.
۱. نمایش اقتدار: قطعاً این عملیات، اقتدار جمهوری اسلامی را بالا برد و قدوقواره دشمنانش را کوچک کرد. اسراییل تا دیروز در نقاط مختلف منطقه علیه جمهوری اسلامی اقداماتی را می کرد ولی هیچگاه تصور این چنین پاسخی در مخیله اش نمی گنجید و این اتفاق اقتدار نظامی جمهوری اسلامی را نشان داد. اقتدار سیاسی هم در این چند روز گذشته رقم خورد. واماندگی آمریکاییها در جلوگیری از این عملیات و همچنین تماسهای کشورهای دیگر با وزیر امور خارجه ایران، نشان از اقتدارسیاسی ایران دارد.
۲. شکست اساسی هیمنه صهیونیسم: این بار با قدرتی بیشتر از عملیات طوفان الاقصی، شکست بزرگی به صهیونیستها چشانده شد. این در حالیست که در برابر آن عملیات عظیم حماس، آمریکاییها، با قدرت پشت رژیم ایستادند و جنایات زیادی توسط اسرائیلیها شکل گرفت ولی در این شکست مفتضحانه، سعی آمریکاییها بر این بود که خیلی دخیل این میدان نشوند تا یادآور شکستشان در معرکه افغانستان و عراق در برابر نیروهای جبهه مقاومت نشود. پس قطعاً هیمنه دو ابرقدرت امریکا و اسراییل در این نبرد، تزلزلی اساسی یافت.
۳. بازی دوسربُرد: ایران، با تدبیر رهبری معظم انقلاب بازی میدان منطقه را بهم زد و توپ را در زمین اسرائیلیها انداخت و این در حالیست که هر اقدامی چه در قالب ضربه چه در قالب سکوت برای این رژیم شکننده خواهد بود و او را به سمت زوال نزدیکتر خواهد کرد.
۴. تخریب معادلات: نکته مهم دیگر آن است که اقدام ایران، بهم زنندۀ معادلات نظامی اسرائیل و آمریکا بود. تصور آنان با توجه به حرکت مهرههای شطرنجشان، حمله گسترده به کنسولگریهایشان در منطقه یا نهایت خارج از منطقه بود و نه اقدام ایران علیه مناطق تحت اشغال آنان. و این نشان از تدبیر، شجاعت و بازیگری حرفهای رهبری انقلاب در میدان نبرد است.
۵. از نظر نظامی نیز این عملیات، دستاوردهای جدی داشت. نیروهای مسلح توانستند در یک عملیات جدی، برد موشکها و رادارگریزی آنها را در یک عملیات ترکیبی بسنجند و وقتی در برابر این حمله علیه نقاط حساس صهیونیستها، دفاع جدی در لحظه اتفاق نیفتاد، یعنی توان مقابله وجود ندارد. پس توان مقابله با قدرت اصلی جمهوری اسلامی که هزاران مرتبه فراتر از این عملیات است را نخواهند داشت. جمهوری اسلامی به معنای واقعی صرفاً و صرفاً این رژیم را تنبیه کرد. نه وارد جنگ شد و نه انتقامی را گرفت. پس این عملیات محدود و کوچک، این همه دستاورد عظیم داشت.
نتیجه آنکه اگر عدهای چه از سیاسیون چه از دستهبندیهای دیگر از جنگ میترسند، خطای محاسباتی و عدم درک درست از قدرت ایران در صحنه است. دستاوردهای متعدد دیگری نیز وجود دارد که درجای خود گفته خواهد شد.
اما نکته دوم در مورد هزینه عملیات است. هزینه اقتصادی این عملیات به حساب جیب شخصی ما قطعاً هزینه بالایی بوده است. هر پهباد چیزی حدود ۲۰ تا ۵۰ هزار دلار هزینه دارد. موشک که جای خودش؛ ولی این هزینه اگر در نهایت به چند میلیارد دلار برسد برای رسیدن به نتایج بالا چیزی زیادی نیست. برای جلوگیری از ریخته نشدن خون یک ایرانی و یک مسلمان و داشتن امنیت و جلوگیری از تهدیدات بعدی قطعاً اینها هزینهای نیست. ولی مهمتر از همه اینها یک نکته اساسی است. در جنگ علیه داعش، ایران با حضور میدانی و مستشاری و ارسال سلاح و تسلیحات نظامی به سوریه و عراق شرکت داشت. اما چقدر ایران هزینه کرد؟ چیزی که کمتر به آن پرداخته میشود این است که بسیاری از تجهیزات و مهمات موجود در میدان، باقیمانده تولیدات صنایع دفاعی ایران از سالهای دهه شصت شمسی است. این چیزی بود که در میدان مشاهده شده است. تاریخ تجهیزات به آن دوره بر میگشت و در صورت عدم استفاده از این تجهیزات، باید آنها را منهدم میکردیم ولی بر سر دشمنان داعشی فرو ریختیم. درست است تجهیزات نظامی تاریخ انقضای مشخصی ندارند ولی به مرور زمان این تجهیزات فاسد میشوند. بنابراین با عدم استفاده از این تجهیزات، راهی جز انهدام آنها وجود نداشت و این تدبیری درست در استفاده از امکانات و تجهیزات نظامی بود که در طول آن جنگ محرز شد. در این عملیات نیز ایران با استفاده از این پهبادها و موشکها هم جلوی فاسد شدنش را گرفت و هم توانست قدرت پدافند غیرعامل و بازدارندگی سیستم گنبد آهنین رژیم را یکبار دیگر بسنجد. بارها این سیستم توسط گروه های مقاومت به چالش کشیده شده بود ولی این بار به طور جدیتر به جهان مخابره شد که قدرت پدافندی رژیم چیزی جز یک مشت ادعای پوشالی نیست.
نظر شما