سید محی الدین حسینی ارسنجانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز با اعلام این خبر که اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان امسال یاد روز سعدی را متفاوت تر از سالهای قبل و با مشارکت گروههای فرهنگی و انجمنهای ادبی شیراز و استان فارس بویژه گروه فرهنگی شاهدان شیراز برگزار می کند، گفت: مقام و موقعیت جناب سعدی در شعر و ادب پارسی بسیار والا و بالاست و هم او و دیگر همتای شیرازی خود یعنی حافظ لسان الغیب بر شعر پارسی و تمامی شاعران بزرگ دنیا تاثیرگذاریهای لازم داشته و دارند و تا دنیا دنیاست این تاثیرگذاری را خواهند داشت.
وی گفت: مجموعه تاریخی نصیر نظام همواره حامی اجرای رویدادهای مهم بافت تاریخی شیراز است و در اجرای دوره های ادبی از جمله حافظ خوانی و سعدی خوانی، شاهنامه خوانی و مولوی خوانی نقش آفرین بودند.
این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ شیراز و فارس اضافه کرد: درباره سعدی به خاطر پیچیدگی های افکار و در عین حال سادگی های کلامی و همه فهم بودن زبان سعدی که به نظم شعرهای زیبا و جالب خصوصاً غزلیات عاشقانه و قصاید پند آموز داشته و یا در نثر که بهترین حکایات و امثله را در زبان و ادب پارسی به کار برده حرف و سخن و نقد و نظر بسیار است اما چه کسی باید از سعدی و شعر و متن او سخن گوید؟ قدر مسلم سعدی دوستان، سعدی شناسان، سعدی پژوهان و همه دوستداران شعر و ادبیات فارسی باید به دنبال شناخت و شناساندن این گوهر های ناب علم و حکمت و عرفان و انسانیت باشند.
حسینی ارسنجانی با اشاره به تلاش دولتمردان بویژه مدیران دستگاههای فرهنگی برای برپایی جلسات و رویدادهای ادبی و از جمله برگزاری همایشهای سالانه یاد روز حافظ و سعدی و دیگر مشاهیر رجال و نام آوران شیراز و فارس افزود: شان و شخصیت مفاخر ملی و جهانی شیراز و فارس آنقدرها بالا و همه گیر است که نباید صرفاً به یک جلسه یا یادمان و همایش نازل و برنامه ای رفع تکلیفی درباره این چهره های نامدار محدود یا بسنده شود.
به گفته او، مقام منیع سعدی دربین شعرای متقدم و متاخر و ادیبان معاصر برکسی پوشیده نیست و شعر رسا و بیان اعجاز انگیز این پادشاه سخن خود معرف و مبین جایگاه اوست از این جهت باید با توجه به محبوبیت همگانی سعدی در برنامه های یادمان و بررسی افکار و آثار سعدی همه مردم از هر قشر و نژاد و آیین و…حضورداشته باشند و سعدی را صرفاً شیرازی و ایرانی ندانیم چرا که سعدی علیه الرحمه فیلسوفی انسانی و حکیمی جهانی و چهره ای فراتر از مرزهای جغرافیایی است.
این فعال فرهنگی در ادامه خاطرنشان کرد: نگاه همه جانبه سعدی به مردم ایران و بویژه نگاه ژرف و عالمانه این شیرازی خالص به شهر شیراز و داشته هایش در هفتصد و اندی سال قبل از یک سو و جامعه شناسی و جامع نگری او درباره امور مختلف زندگی و نصایح پدرانه و مشفقانه وی در کنار بیمها و امیدها و نکته ها و مثلهای رایج در متون منثور و دیوان منظوم او از بزرگی فکر و اندیشه و وسعت دانش و علو درجات عرفانی و خداشناسی سعدی حکایت دارد.
دبیر اجرایی گروه فرهنگی شاهدان شیراز تصریح کرد: در یادمان ملی جناب شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی جمع کثیری از سعدی پژوهان و سعدی شناسان و دوستداران شعر و ادب پارسی بویژه روسای انجمنهای ادبی و شاعران پارسی، فرهنگوران و اعضای گروههای ادبی وابسته به گروه فرهنگی شاهدان شیراز دراین همایش حضور دارند.
به گزارش ایبنا؛ عصر روز شنبه اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۴ تا ۶ در تالار سعدی آرامگاه سعدی نشست هم اندیشی و تجلیل از مقام بزرگ سعدی برگزار و ورود عموم به مجموعه تاریخی سعدیه و حضور در همایش ادبی «گلگشت سعدی» رایگان خواهد بود.
نظر شما