جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
«مسائل شبه اطلاعات» چیست؟

کتاب «مسائل شبه اطلاعات؛ محتوای آنلاین و تحلیل کیفیت» به تشریح بحران‌های وجودی بسترهای آنلاین و تعریف اصطلاحاتی مانند «شبه اطلاعات»، «ضد اطلاعات» و «دژ اطلاعات» می‌پردازد.»

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «مسائل شبه اطلاعات؛ محتوای آنلاین و تحلیل کیفیت» به تشریح «بحران‌های وجودی بسترهای آنلاین» و تعریف اصطلاحاتی مانند «شبه اطلاعات»، «ضد اطلاعات» و «دژ اطلاعات» می‌پردازد. این اثر نوشته یوسا اموریگی و کریستی رایال با ترجمه نجمه ایزدی‌فر و معصومه انصاری‌فر است که نشر چاپار و اساطیر پارسی، به‌طور مشترک منتشر کرده است.

کتاب «مسائل شبه اطلاعات؛ محتوای آنلاین و تحلیل کیفیت» در هفت فصل به طرح مباحثی مانند «تاثیر اقتصادی شبه اطلاعات»، «دروغ به سرعت در گردش است»، «اختراع چاپ و انتشار شبه اطلاعات»، «تبلیغات» و «رشته‌های بحران» پرداخته است.

«تعدیل محتوا»، «محرک‌های رفتاری»، «مدل بررسی کیفیت اطلاعات آنلاین جهانی»، «مدل بررسی کیفیت اطلاعات آنلاین جهانی،» «پدر عصر اطلاعات»، «تئوری کیفیت اطلاعات»، «آزادی بیان و اصل آسیب»، «گفتار آزاد، دسترسی آزاد، بیان آزاد و برداشت آزاد» از دیگر موضوعات است.

در مقدمه کتاب «مسائل شبه اطلاعات؛ محتوای آنلاین و تحلیل کیفیت» آمده است: «اساس حقایق، هر تمدنی را تضمین می‌کند، اطلاعات نادرست آنلاین معمولاً یکی از دو هدف و یا هر دوی آن‌ها را به دنبال دارد. طعمه کلیک (برای جلب توجه و در نتیجه جذب ترافیک وب برای منافع مالی) یا به منظور تاثیرگذاری و تشکیل باورها و ریودادهای مهم. از آ نجایی که جامعه از انتشار اطلاعات نادرست آنلاین آگاه‌تر شده است، سه پاسخ متفاوت به مشکل «اختلال اطلاعات» و اتاق‌های پژواک اعمال شده است.»

در بخش «رشته‌های بحران» آمده است: «شدت چالش اختلال اطلاعات و تاثیر آن بر رفتار جمعی جهانی، منجر به درخواست‌هایی به نام‌گذاری اختلال رسانه اجتماعی یا اختلال اطلاعات به‌عنوان رشته بحران مانند پزشکی، زیست‌شناسی، حفاظت و علم آب و هوا شده است.زیست‌شناس حفاظت و مبتکر مفهوم رشته بحران در ابتدا با رابطه با رشته تخصصی خود استدلال کرد که در رشته‌های بحران قبل از دانستن همه حقایق باید اقدام کرد. بنبرانی رشته‌های بحران، آمیزه‌ای از علم و هنر هستند و پیگیری آن‌ها به شهود و همچنین اطلاعات نیاز دارد.»

در بخش «رویکرد سیستمی» کتاب «مسائل شبه‌اطلاعات؛ محتوای آنلاین و تحلیل کیفیت» «شبه‌اطلاعات» را اینگونه تعریف کرده است: «شبه اطلاعات؛ اطلاعات اشتباهی است که بدون نیت گمراه کردن، منتشر می‌شود، شبه اطلاعات به قصد، اهمیتی نمی‌دهد و صرفاً اصطلاحی برای هر نوع اطلاعات غلط یا نادرست است؛ بنابراین شبه اطلاعات، اطلاعات نادرست و گمراه کننده با قصد فریب نیست. «دژ اطلاعات» اطلاعات معتبر با قصد ایجاد آسیب است و ضداطلاعات، اطلاعات نادرست و گمراه کننده با قصد فریب است.»

به گزارش ایبنا؛ «مسائل شبه اطلاعات؛ محتوای آنلاین و تحلیل کیفیت» در ۱۴۱ صفحه و شمارگان ۵۰۰ نسخه وارد بازار کتاب شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها