به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دکتر محمدرضا ترکی درباره آنچه در این نشستها به آن خواهد پرداخت گفت: در جلسات آغازین به جایگاه خاقانی در شعر فارسی، تأثیر او بر دیگر شاعران شعر فارسی و تأثر او از دیگر شاعران و همچنین نگاهی کوتاه به روزگار وی خواهیم پرداخت. ترکی دراین باره افزود: در جلسات بعدی نیز به ویژگیهای زبانی شعر خاقانی نیز میپردازیم.
قابل توجه است، دکترمحمدرضا ترکی از جمله استادان پژوهشگر خاقانیشناس و دارای تألیفاتی درباره خاقانی است که از جمله آنها میتوان به: کتاب دو جلدی «سرّ سخنان نغز خاقانی»، شامل مباحثی در زمینه زندگی، شخصیت و شعر خاقانی و کتاب برگزیده بخش در باره شعر پانزدهمین جشنواره شعر فجر، کتاب نقد صیرفیان: فراز و فرود خاقانیشناسی معاصراز رهگذر بررسی هفت اثر از خاقانیشناسان این روزگار و غایت ابداع (منشآت عربی خاقانی) اشاره کرد.
سلسله درسگفتارهای «شناخت زبان خاقانی» عصر شنبهها یک هفته درمیان، به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری در سالن سلمان هراتی حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ، روبروی کوچه پورموسی برگزار میشود و عموم علاقهمندان و پژوهشگران برای شرکت دراین جلسات میتوانند در سالن سلمان هراتی حوزۀ هنری حضور یابند.
گفتنی است نخستین جلسه از سلسله درسگفتارهای «شناخت زبان خاقانی» با عنوان «آنی با خاقانی» با ارائه دکتر محمدرضا ترکی، استاد زبان وادبیات فارسی دانشگاه تهران، شاعر و پژوهشگرادبی، با محوریت موضوعی «چرا باید خاقانی بخوانیم؟» شنبه ۳۰ تیر از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹ به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار میشود.
نظر شما